Op dinsdag 26 april reisde SVZW af naar Barneveld voor de inhaalwedstrijd tegen SDV Barneveld. Volgens de voorbeschouwing van de thuisclub ging het hier om een zes punten wedstrijd. De winnaar kan aanhaken bij de kopgroep in de 1e klasse D.

Terwijl de supporters van de thuisclub vuurwerk afschoten, floot scheidsrechter van Zuijlen om 20:00 voor de aftrap van de wedstrijd. Meteen werd duidelijk dat beide ploegen deze wedstrijd wilden winnen. In de 7e minuut speelde Zakaria El Biyar zich goed vrij voor het SVZW doel, maar hij schoot de bal naast. Maarten Jansen lukte het bijna om doelman Ruben van de Streek de bal te ontfutselen, maar de bal rolde naast het doel.  Beide ploegen streden om elke bal. Opnieuw een kans voor de thuisclub, maar Levi Smit schoot de bal naast. In de 28e minuut scoorde SVZW de 0-1. Met een prachtige pass zet Stefan Maat rechtsback Maarten Smit aan het werk. De voorzet die hij gaf werd mooi binnengekopt bij de eerste paal door Maarten Jansen. Vlak daarna trok de scheidsrechter voor het eerst een gele kaart, voor SDVB speler Jeffrey van Deuveren. In de laatste minuten voor de rust nog twee vrije trappen voor de thuisclub, maar die leverden niet het gewenste resultaat op.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft. SVZW was de ploeg die eerst kansen kreeg. Daarbij had Maarten Jansen pech dat zijn schot op de lat kwam.  De thuisclub gooide alles in de strijd om in elk geval de gelijkmaker te scoren.  SVZW moest alle zeilen bij zetten. Mede op advies van de grensrechter kreeg Maarten Smit de gele kaart.  In de 64e minuut besloot trainer Bart Schreuder van SDVB om twee verse krachten in te zetten. Levi Smit en Jeffrey van Deuveren werden vervangen door Rob van Eem en Lesley de Vette.  Vlak daarna speelde Lars van Putten zich mooi vrij aan de rechterkant, maar zijn voorzet was iets te hoog om binnen gekopt te worden.  Freek Grondman kopte de bal net over na een corner. De wedstrijd bleef enorm spannend, met heel veel duels om de bal. Soms met kunst en vliegwerk, maar SVZW wist steeds een tegendoelpunt te voorkomen. Het koste de spelers enorm veel energie. Vandaar de beide trainers tot wissels besloten. Bij SVZW werd Lars van Putten vervangen door Kelvin Slomp. SDV Barneveld wisselde ook, Milan van Elten stond zijn plaats af aan Rick van Walsum.  Dat de wedstrijd veel kracht koste bleek in de 84e minuut. Stefan Maat, die al een gele kaart had ontvangen eerder in de wedstrijd, moest het veld verlaten met kramp. Dries Buimer kwam in het veld voor hem. SDV Barneveld drong nu echt aan, en SVZW kwam bijna niet meer van de eigen helft af. Aron Pouls ging wat te enthousiast het duel aan met een tegenstander en dat leverde hem een gele kaart op. Na ongeveer 6 minuten blessure tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Misschien niet helemaal verdiend, maar iedereen bij SVZW was blij met de overwinning. Een echte team prestatie deze winst van SVZW. Op de ranglijst staat SVZW nu op de 4e plek. Wanneer je vijf keer achter elkaar wint is dat terug te zien in de stand. Het is nu zaak om goed bij te komen van deze wedstrijd, want zaterdag 30 april staat de zware uitwedstrijd naar CSV Apeldoorn op het programma.

Verslag : Gerrit Koers

Statistieken

28e min 0-1  Maarten Jansen

Opstelling SVZW:

Julian Bakker, Freek Grondman, Robin de Jong, Lars Scholten, Bas ter Hogt, Luuk Geelen, Maarten Smit, Aron Pouls, Stefan Maat (84. Dries Buimer), Lars van Putten (81. Kelvin Slomp), Maarten Jansen