SVZW boekt eerste seizoen overwinning!

Klik hier voor alle foto’s

Trainer Joram Hendriks van SVZW had heel wat wijzigingen doorgevoerd voor de wedstrijd die gistermiddag op de rol stond in Wierden tegen SDV Barneveld. Ondermeer verhuisde Stefan Maat weer naar de achterste linie, schoof Lars van Putten door naar het middenveld en stond dit keer Jesper Middelkamp in de basis, de trainer zal er ongetwijfeld zijn redenen voor hebben gehad.

Al in de 5e minuut kregen de gastheren een penalty te nemen nadat Yessin Maskoul onreglementair gevloerd werd door Rick van Walsem binnen de beruchte lijnen en aanvoerder Robin de Jong het buitenkansje koel benutte, 1-0. Even later was het bijna opnieuw raak voor SVZW na een goede actie van Jesper Middelkamp wiens voorzet net niet gehaald werd door Frank Smit. In de 8e minuut echter ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker toen Zakaria el Biyar bijna raak kopte en was het doelman Juian Bakker die op miraculeuze wijze de vrijwel zekere treffer tot corner verwerkte, werkelijk een sublieme actie!

Na een kwartier voetballen volgde een grove tackle op Frank Smit waarvoor geen geel gegeven werd, wel een vrije trap van de scheidsrechter Lennart Fledderus. Diezelfde Frank Smit ging twee minuten later zelf in de fout toen hij te lang doorging op Barnevelds keeper Ruben van de Streek, die met een hoofdwond geblesseerd raakte en langdurig behandeld moest worden, maar gelukkig daarna wel verder kon, zij het met tulband. Geel was er uiteraard voor de veroorzaker.  Na een half uur spelen raakte SDVB speler Sil Buikema gewond aan zijn oor en ook hij werd voorzien van een tulband en kon daarna verder spelen, SDVB even met 10 man. Het spel ondertussen bleef aan de rommelige kant, wel veel strijd en dito balverlies aan Wierdense zijde met nog steeds die magere 1-0 op het scorebord. Bas ter Hogt probeerde het maar eens van ver maar het schot miste de juiste richting. SDVB aanvoerder Robbert Knul was het met een beslissing van de scheids niet eens, bleef door mekkeren en ontving dus de gele kaart daarvoor in de 37e minuut. In de 40e minuut was Yessin Maskoul op weg naar het Barneveldse doel, echter werd hij wegens buitenspel teruggefloten en ontving Dries Buimer eveneens een gele kaart namens de thuisploeg. SDVB begon in de slotfase van die eerste (lange)helft danig aan te dringen en werd daar in de 49e minuut voor beloond toen Thimo Vink alsnog de gelijkmaker scoorde, 1-1 vlak voor rust. Waar iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou zijn had het mis want diep in blessuretijd schoot Frank Smit zijn ploeg opnieuw op voorsprong en dus was de ruststand 2-1.

De tweede helft begon ongewijzigd en wederom met veel strijd en vele onnauwkeurigheden. In de 63e minuut kon Frank Smit net niet bij de voorzet en hield Jesper Middelkamp even later een corner over aan een door hem zelf opgezette fraaie actie. De vrije trap van SVZW aanvoerder Robin de Jong verdween hoog over en ook was er de derde gele kaart, dit keer voor Maarten Smit namens de gastheren. Het spel golfde op en neer, SDVB begon steeds meer aan te dringen zoals in het laatste deel van het eerste bedrijf, tot scoren leidde het allemaal nog niet. Rond de 80e minuut wissels bij SDVB, trainer Bart Schreuder wisselde Rick van Walsem en Rico Kuijt voor Levi Smit en Stan van Rootselaar, bij SVZW werd Yessin Maskoul vervangen door Maarten Jansen, een opmerkelijke wissel in de 85e minuut. Vlak voor tijd een uitgespeelde counter aan SVZW zijde, Jesper Middelkamp ging voor eigen eer en profiteerde niet. De vierde gele kaart bij de Zwaluwen was voor Stefan Maat, moest de thuisploeg in die laatste minuten massaal terug en scoorde ook Bas ter Hogt in blessuretijd niet, de spanning bleef vol op de wedstrijd staan. SVZW was blij dat het eindsignaal klonk, de zwaarbevochten 2-1 zege een feit, de eerste driepunter in dit lopende seizoen. Volgende week gaat de reis naar Nunspeet. We zien uit naar een positief resultaat.