cvv Sparta Enschede – SVZW  1-3  verslag 05-05-2024

Gistermiddag voerde de reis voor de Zwaluwen naar Enschede alwaar onder leiding van scheidsrechter S. Kiremit de wedstrijd tegen Sparta op de rol stond. Het eerste gevaarlijke moment was voor de thuisploeg in de 4e minuut toen het schot van Tom Weeren door Julian Bakker in een uiterste poging tot corner werd getikt. Na een kwartier spelen pech voor Sparta speler Atif Arabou die er geblesseerd al af moest, trainer Tim Engbers wees Luuk de Haan als vervanger aan. Drie minuten later was het bijna raak voor de gastheren via een kopbal, SVZW ontsnapte daar aan een achterstand. Na een half uur spelen eindelijk eens een kans voor de Wierdenaren, de poging van Tom ter Hogt om succesvol uit te halen mislukte volkomen. Dat was in de 37e minuut wel even anders, toen de door Jurjan Mannes genomen corner snoeihard werd binnen gekopt door Yessin Maskoul. Voor de rest gebeurde er in die eerste helft niet zo bijzonder veel, tikte Maskoul op slag van rust net over en gingen de mannen rusten bij een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Wierden.

Geen wijzigingen in het tweede bedrijf, wel een snelle goal voor SVZW, dit keer was Tom ter Hogt wel alert door de rebound binnen te werken: 0-2. In de 49e minuut was Sparta dichtbij de aansluitingstreffer door Sam Hesselink maar de uitblinkende doelman Julian Bakker voorkwam dat. Coach Tim Engbers verving in de 56e minuut eerdergenoemde Hesselink door Joris Eppink, vlak daarop kopte Jasper Groothuis ruim over het Sparta doel. In de 63e minuut de eerste gele kaart in deze wedstrijd voor Lars Bult, de Sparta speler mocht van geluk spreken dat hij daar mee weg kwam. Wissel bij Sparta in de 65e minuut: Luuk de Haan eraf, Bram Heesen erin en even later besloot ook trainer Frank Eeftink in te grijpen via een dubbele wissel: Jasper Groothuis en Yessin Maskoul naar de kant, Jesper Middelkamp en Frank Smit binnen de lijnen nu. In de 72e minuut werd het schot van Gabriel Genc knap gestopt door Julian Bakker en mikte invaller Frank Smit aan de andere kant net naast het Sparta doel. De thuisploeg was inmiddels aan het slotoffensief begonnen hetgeen in de 84e minuut tot een mooi doelpunt leidde, Lars Bult was de maker ervan: 1-2. SVZW onder druk nu, loerend op de counter waaruit Frank Smit rakelings naast schoot in de 88e minuut. SVZW doelman Julian Bakker stond geen verdere doelpunten meer toe en topscorer Frank Smit gooide de pot definitief in het slot door in blessuretijd de 1-3 binnen te schieten, tevens eindstand. Volgende week ontvangt SVZW het elftal van RKZSV uit Zieuwent op sportpark Het Lageveld te Wierden, aanvang 14.45 uur.