Hulzense Boys – SVZW  verslag 12-02-2023

Klik hier voor alle foto’s

Op sportpark Smidserve vond gistermiddag onder milde weersomstandigheden deze derby plaats welke werd geleid door scheidsrechter M.A. Spoon. De nummers 12 en 3 tegen elkaar, ziehier de belangen die op het spel stonden. De Boys wilden verder in de strijd om handhaving, SVZW moest winnen om in die top drie te blijven. Al in minuut 1 kreeg Jesper Middelkamp de kans om de 0-1 te maken, het gebeurde niet. De gasten uit Wierden togen ten aanval, de eerste corner was voor Hulzense Boys, het eerste schot van Frank Smit werd gesmoord en leverde een corner op voor SVZW, aan de andere kant was Menno Kamphuis dichtbij de 1-0, doelman Julian Bakker stond zijn mannetje. Na tien minuten moest bij SVZW Jeffrey Buitenhuis er (opnieuw) geblesseerd af, Thijs Koopman verving hem. In de 12e minuut stoomde Stefan Maat op en die poging eindigde bijna in een eigen doelpunt, het bleef bij een corner voor de Wierdenaren. De kopbal van Frank Smit in de 17e minuut ging net naast en een minuut later ontsnapte Daan Geerts aan een gele kaart. In die eerste twintig minuten was SVZW de bovenliggende partij, werd er met de voorzet van Jesper Middelkamp niets gedaan en stompte Hulsen doelman Patrick Loohuis het schot van Levi Opdam tot corner. In de 25e minuut was het dan toch raak voor de gasten, het schot van Stefan Maat werd door Frank Smit met het hoofd geschampt en dat was voldoende voor de 0-1. Hulzense Boys moest nu wel komen, kwam Menno Kamphuis in de 31e minuut niet tot een schot en ging drie minuten later Levi Opdam in de fout binnen de beruchte lijnen en dat betekende een penalty. Fabian te Kolste wist daar wel raad mee en tekende voor de 1-1, op dat moment ook wel verdiend want de gastheren kwamen na de 0-1 sterk terug. Het schot van Sander Kamphuis in de 43e minuut ging over en werd de rust bereikt met 1-1, SVZW mocht met die stand niet echt klagen.

Na de thee geen wijzigingen en was er de eerste kans voor Hulzense Boys en kopte Menno Kamphuis recht in de handen van doelman Julian Bakker. Twee aanvallende ploegen nu, Daan Geerts schoot over, terwijl Yessin Maskoul net te kort kwam voor de 1-2 in de 57e minuut. Twee minuten later was het raak aan de andere kant toen Casper van der Veen knap binnenschoot en de thuisploeg daarmee op 2-1 zette. Trainer Joram Hendriks van SVZW wisselde vervolgens Bas Dreierink voor aanvaller Tom ter Hogt en in de 61e minuut een dot van een kans voor Kevin Ruiterkamp op de 3-1, Julian Bakker verwerkte tot corner. In de 66e minuut zette SVZW een mooie aanval op met als sluitstuk een bekeken schuiver van Stefan Maat in de hoek en dat was de gelijkmaker. Direct na de aftrap was er meteen een kans op de 3-2, er werd te lang getwijfeld en bleef het 2-2. In de 69e minuut besloot trainer Erik Zandstra om Lars Bove te vervangen door Emiel Velnaar en in de 78e minuut liepen de gemoederen wat al te hoog op en kregen beide kemphanen de gele kaart, Fabian te Kolste (Boys)en Thijs Koopman (SVZW). In de 83e minuut stak Stefan Maat zo’n beetje het hele veld over, bediende Frank Smit op maat die slim afrondde: 3-2. Prachtige aanval! De Hulzense Boys probeerden er een slotoffensief uit te persen, de vermoeidheid ging parten spelen, desondanks was een sublieme redding van Julian Bakker broodnodig om het schot te keren van Frank Gerritsen Mulkes en de 3-3 daarmee te voorkomen. SVZW wisselde Yessin Maskoul voor Joel Steenbergen, miste Jesper Middelkamp in de 88e minuut de kans om de 2-4 te maken, hetgeen hij alsnog deed diep in blessuretijd. Eindstand 2-4 derhalve, wellicht enigszins geflatteerd, wel verdiend. Belangrijke punten zou later blijken, want koploper Quick’20 verloor en de nummer twee speelde gelijk. Spanning volop in de zaterdagmiddag competitie 1e klasse E, welke voor SVZW wordt vervolgd op 04 maart, als Epe op bezoek komt in Wierden, aanvang 14.45 uur.