Noordscheschut-SVZW verslag 09-04-2023

Gistermiddag de lastige uitwedstrijd in en tegen Noordscheschut waar met name voor de gasten uit Wierden veel op het spel stond: bij winst kon de tweede periodetitel behaald worden en bovendien zou het dan als koploper de boeken in gaan. Scheidsrechter René Wijma leidde de wedstrijd en de gastheren togen onmiddellijk ten aanval, getuige het schot van Melvin Mol in de 8e minuut dat maar net naast het doel van Julian Bakker verdween. Met in het achterhoofd dat van deze tegenstander thuis in Wierden verloren werd, speelde SVZW verdedigend en voorzichtig in die beginfase, waar Noordscheschut furieus aanviel. In de 9e minuut kopte Bjorn Schonewille maar krap naast en in de 11e minuut ging aan de andere kant Yessin Maskoul neer in de zestien, een penalty kreeg ie niet. SVZW kreeg na ongeveer een kwartier spelen wat meer vat op het spel, ging wat meer aanvallen en moest daarbij natuurlijk wel oppassen voor de counter van de Drentenaren, zoals in de 25e minuut toen buitenspel de kans op 1-0 de oorzaak was dat dit feestje niet doorging. Twee minuten later aan de andere kant een prachtkans voor Yessin Maskoul op de voorzet van Frank Smit, hij knalde hoog over. Datzelfde overkwam in de 37e minuut Frank Smit zelf, toen hij de voorzet van Maskoul miste, jammer. In de 43e minuut een gedwongen wissel bij Noordscheschut, trainer Berry Zandink haalde de geblesseerde Ramon Brakel naar de kant, hij werd vervangen door Dennis Hooijer. Op slag van rust mochten de gastheren nog een vrije trap nemen op een gevaarlijke en kansrijke plek, echter knalde Melvin Mol het buitenkansje hoog over. Ruststand daarom 0-0.

Geen verdere wissels na de thee en was het eerste wapenfeit voor Noordscheschut in de 50e minuut toen de kopbal van Nick Koster van de doellijn werd gehaald door Levi Opdam, daarmee de voorsprong voor de tegenstander voorkomend. Meteen daarna kreeg Melvin Mol de eerste gele kaart in deze wedstrijd en werd de poging van SVZW spits Frank Smit onschadelijk gemaakt door doelman Roy Boertien in de 57e minuut. Trainer Joram Hendriks wisselde in de 62e minuut Bas Dreierink voor Daan Geerts en kreeg ook invaller Dennis Hooijer namens de thuisploeg de gele prent voorgetoverd. Bij de gastheren sloop vermoeidheid allengs in de ploeg, het werd over en weer allemaal wat slordiger en op sommige momenten was er sprake van hotseknotsvoetbal op het natuurgras. Het schot van Yessin Maskoul in de 72e minuut leverde een corner op en even later sloeg de vlam in de pan toen er een opstootje uitbrak en de kemphanen beide de gele kaart ontvingen: Lars Scholten namens de gasten en Dennis Hooijer van Noordscheschut die daarmee zijn tweede gele kaart pakte en dus kon vertrekken. Joram Hendriks wisselde Robin de Jong voor de onlangs uit het buitenland teruggekeerde Bas ter Hogt en in de 80e minuut kwamen de Zwaluwen dan toch op voorsprong, opnieuw was Frank Smit succesvol en liep de 0-1 binnen, vreugde alom aan Wierdense zijde. Dubbele wissel dan nog bij de thuisploeg: Jesse Steenbergen en Bjorn Schonewille werden vervangen door Danny Bouwman en Rijnald Vos en wat volgde was een tumultueus slot, waarin Jasper Groothuis verzuimde de 0-2 aan te tekenen maar de 11 van SVZW trokken uiteindelijk aan het langste eind tegen de 10 van Noordscheschut. Een belangrijke 0-1 overwinning omdat de tweede periodetitel nu naar SVZW ging en de ploeg bovendien koploper is in de 1e Klasse E zaterdag. Proficiat daarmee mannen, maar let op: er komen nog twee zeer lastige uitwedstrijden aan (KHC en Quick’20) en ook daarna volgt nog een zwaar programma. Volgende week eerst maar eens naar Kampen om het op te nemen tegen KHC.