Evenals vorig seizoen moet SVZW ook in deze jaargang drie keer naar Kampen. Zaterdag 12 november is DOS Kampen de gastheer voor SVZW.

DOS Kampen staat op dit moment op de 9e plaats in de competitie. Zeven punten werden behaald in de zes gespeelde wedstrijden.  DOS startte de competitie met een gelijkspel tegen Epe.  Daarna verloor de ploeg twee wedstrijden. In wedstrijd ronde 4 en 5 werd er gewonnen van WHC en Quick’20. Dat zijn mooie uitslagen. Afgelopen zaterdag speelde DOS Kampen de stads derby tegen KHC. Deze tumultueuze verlopen wedstrijd werd met 3-0 verloren. Ook werden er twee spelers uit het veld gestuurd. Ayoub Lakhloufi en Allan Bakker waren de ontvangers van de rode prent en zullen daardoor niet beschikbaar zijn tegen SVZW. Dat is een gemis voor DOS Kampen in aanvallend opzicht. Want SVZW kan zich vast de wedstrijd van vorig seizoen nog herinneren, toen Allan Bakker het de verdediging van SVZW erg lastig maakte. Het is aan het trainersduo Johan Pitstra en Wilfred Rill om te zorgen dat de juiste vervangers in de basis komen.  Afgelopen seizoen vertrokken er vijf spelers bij DOS Kampen, er kwamen ook vijf aanwinsten voor terug. DOS Kampen gaat dit seizoen ook voor handhaving in de 1e klasse. Daarnaast willen men ook graag succesvol zijn in de derby’s tegen twee andere clubs uit de 1e klasse E. DOS Kampen heeft de uitslagen van SVZW in de laatste wedstrijden ook gezien, en zal zich vast niet kansloos achten op het eigen sportpark.

SVZW voldoet niet aan de verwachtingen die er waren bij aanvang van het seizoen. Uit de laatste drie wedstrijden haalde SVZW maar 1 punt. Er werd thuis verloren van Noordscheschut en WHC. Tussen deze twee wedstrijden was een 1-4 voorsprong tegen SVI niet voldoende voor 3 punten. SVI wist nog weer terug te komen op 4-4.  Dertien tegendoelpunten in 6 wedstrijden is gewoon te veel. Vijftien gescoorde doelpunten is wel een goed resultaat. De selectie moet eens goed kijken naar afspraken bij standaard situaties. Want ook afgelopen zaterdag stond er bij een corner van WHC in de 1e minuut een aanvaller van de bezoekers helemaal vrij bij de 2e paal.  Sander Krijns kon de bal simpel binnen koppen. Voorlopig moet SVZW zich gaan richten op het verzamelen van punten, en maar niet gaan speculeren over promotiekansen. Frank Smit is tegen DOS Kampen niet aanwezig, Hij moet nog 1 wedstrijd van zijn schorsing uitzitten. Stefan Maat viel zaterdag jl. uit met een knieblessure.  Afwachten of hij alweer beschikbaar is tegen Dos Kampen. Lukt het zaterdag om met drie punten te vertrekken uit Kampen, dan kan de wereld er opeens heel anders uit zien. Hopelijk lukt om te winnen van DOS Kampen, want na zaterdag a.s. staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Eerst tegen KHC en daarna tegen Quick’20.  De wedstrijd tegen DOS Kampen begint om 15:00 uur op Sportpark De Maten. Wieger Braaksma is de scheidsrechter van dienst.

De overige wedstrijden van zaterdag 12 november:

Epe – ASV Dronten (2)

Epe heeft lastig in de 1e klasse.  De laatste weken werden wel punten gehaald, maar afgelopen zaterdag verloor Epe van Achilles’12 met 1-0. Met ASV Dronten gaat het wel goed dit seizoen. De club staat nu vierde op de ranglijst. Epe zal vast proberen om op eigen veld te winnen van de bezoekers uit Dronten.  Maar Epe zal uiteindelijk moeten toegeven dat de ASV Dronten sterker is.

Hulzense Boys – Go Ahead Kampen (3)

Ook van Hulzense Boys kan worden gezegd dat ze het moeilijk hebben in de 1e klasse. Wat je van Go Ahead Kampen moet zeggen dat weet bijna niemand op dit moment. Zaterdag verloor Go Ahead maar liefst met 10-1 op bezoek bij koploper Quick’20. Hoe gaat Go Ahead herstellen van deze nederlaag? Winst in Hulsen zou de beste remedie zijn. Hulzense Boys weet ook dat Go Ahead op zoek naar de juiste vorm, en gaat daarom vol passie de strijd aan met de bezoekers. Thuis winnen lukt dan misschien niet, een gelijkspel moet wel mogelijk zijn.

KHC – Quick’20 (3)

KHC, de nummer twee op de ranglijst, ontvangt de nummer 1, Quick’20. KHC is sterk dit seizoen en zal dit ook willen laten zien tegen de lijst aanvoerder.  Het vorige bezoek aan Kampen verliep niet goed voor Quick’20, want  er werd met 4-3 verloren van DOS Kampen. KHC is als enigste ploeg in de 1e klasse E nog ongeslagen. Dat wil het ook graag blijven na deze wedstrijd. Ongeslagen blijven gaat wel lukken, maar winnen van Quick’20 zit er niet in.

Noordscheschut – Achilles’12 (1)

Noordscheschut behaalt prima resultaten in de gespeelde wedstrijden. Hierdoor is de club terug te vinden op plaats 3 op de ranglijst met maar 2 punten achterstand op de koploper. Achilles’12 kende een moeilijke competitie start, maar lijkt nu de juiste vorm te hebben gevonden. De drie laatst gespeelde wedstrijden werden allemaal gewonnen. Achilles’12 zal die serie graag willen verlengen, maar het uitgekookte spel van de thuisclub is de reden dat de punten in Drenthe blijven.

SVI – DZOH (2)

SVI heeft al aardig wat tegengoals moeten verwerken in de afgelopen wedstrijden.  Dat zal zeker moeten verbeteren om te zorgen dat er meer punten worden gehaald. Van DZOH kan worden gezegd dat ze de zaakje verdedigend redelijk op orde hebben. Wat meer scoren zou wel wenselijk zijn.  SVI gaat ook ondervinden dat DZOH een stugge tegenstander is.  Een kleine overwinning voor DZOH is de voorspelling bij deze wedstrijd.

WHC – Heerenveen (1)

WHC liet zaterdag in Wierden zien dat de beschikking hebben over een goed team, dat in staat is om verschillende systemen te spelen.  Heerenveen haalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op basis van het doelsaldo klom Heerenveen naar de 13e plek in de competitie.  WHC wil het goede spel van afgelopen zaterdag een vervolg geven. In Wezep is WHC de baas over de bezoekers.

Speelronde 7 in de 1e klasse E.  Er komt al wel wat tekening op de ranglijst. Daarbij zitten ook verrassingen. Want vooraf werd er zeker meer verwacht van SVZW, WHC en Go Ahead Kampen.  De beide clubs uit Drenthe zijn wel sterker dan wat de meeste voorspellers verwacht hadden. Koploper Quick’20 werd alom getipt als de kampioenskandidaat, en zij maken deze voorspelling ook waar. Zaterdag kunnen ze laten zien hoe sterk ze zijn, want winnen van KHC is een hele zware opgave.  De wedstrijden van komende zaterdag beginnen allemaal rondom 14:30 en 15:00 uur.  Dus omstreeks 17:00 uur kan dan de balans op worden gemaakt van speelronde 7.  Iedereen een mooie en sportieve zaterdagmiddag toegewenst.

Gerrit Koers