SVZW is bezig aan teleurstellende reeks in de competitie. Gelet op de ranglijst is het de hoogste tijd om punten te gaan pakken. Gaat dat lukken tegen streekgenoot Achilles’12?

KSV Achilles ’12 (Katholieke Sport Vereniging Achilles ’12) is opgericht op 28 maart 1912. Van 1918-1926 heette de club A.B.O.N. In 1943 werd B.E.G. (Bijen en Garven) opgenomen. De clubkleuren zijn rood en wit. Voor het seizoen 2019/20 werd er voor het eerst een standaardelftal in de zaterdagafdeling ingeschreven, het startte in de Vierde klasse van Oost. In 2022 besloot het zondagse standaardelftal horizontaal over te stappen naar de zaterdagafdeling. Aangezien het de nacompetitie van de zondagse Tweede klasse won, mocht het gaan starten in de Eerste klasse zaterdag.  Vorig seizoen eindigde Achilles’12 op de negende plek op de ranglijst. Dit seizoen is Kenan Durmusoglu de oefenmeester in Hengelo. Hij is bekend met 1e klasse voetbal, want hij kwam over van KHC uit Kampen. Vorig seizoen verloor Achilles’12 de thuiswedstrijd tegen SVZW met 0-2.  Of dit seizoen er na 90 minuten dezelfde stand op scorebord staat is maar zeer de vraag. Achilles’12 verloor niet in de drie laatst  gespeelde wedstrijden.  Zondag jl. werd met 1-2 gewonnen van STEVO.  Gelet op deze resultaten gaat Achilles’12 met nodige zelfvertrouwen beginnen tegen SVZW.

SVZW wordt in vele voorbeschouwingen genoemd als kampioenskandidaat voor de 1e klasse H. Dat is makkelijk geschreven op papier, de werkelijkheid is op dit moment heel anders.  Na zes gespeelde wedstrijden heeft SVZW 7 punten bij elkaar gespeeld, en staat daarmee op de negende plaats op de ranglijst. Door diverse omstandigheden zag SVZW een paar wedstrijden niet doorgaan, dus het is wel moeilijk om in het wedstrijdritme te komen. Zoals het er nu uit ziet heeft SVZW in elk geval tot en met 16 december elke zaterdag een wedstrijd op programma staan.  Het is nu zaak om in de komende wedstrijden scherp te beginnen, en niet steeds weer snel op achterstand komen te staan.  Want dan is het heel moeilijk om die achterstand goed te maken. Trainer Frank Eeftink heeft de beschikking over een bijna blessure vrije selectie. Dus aan hem de taak om de juiste keuzes te maken wat betreft de basis elf. SVZW gaat nu op bezoek bij Achilles’12 en ook deze tegenstander zal meteen met passie en inzet de strijd aangaan met SVZW.  In Hengelo kan SVZW laten zien dat er prima spelers beschikbaar zijn, die een goed resultaat kunnen behalen in deze wedstrijd.  Om 14:30 uur zal scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede fluiten voor het begin van de wedstrijd, die zal worden gespeeld op Sportpark ’t Wilbert in Hengelo.

De overige wedstrijden van speelronde 9 (DZC’68 is vrij)

Hulzense Boys – DOS’37  (3)

Hulzense Boys won zaterdag met 0-3 de derby tegen SVZW. Nu wederom een derby tegen DOS’37. De bezoekers uit Vriezenveen lukt het laatste weken niet om het goede voetbal om te zetten in resultaten.  Hulzense Boys gaat met een goed gevoel beginnen aan deze wedstrijd. DOS’37 weet dat Hulzense Boys de laatste weken makkelijk scoort, en zal dus defensief attent moeten zijn.  Dat laatste gaat wel lukken, maar dat gaat ten kosten van de aanvallende krachten.  Een gelijkspel is het resultaat van deze ontmoeting.

RKZVC – FC Winterswijk (2)

RKZVC kende een moeilijke competitiestart, maar de laatste weken zijn er toch de nodige punten gepakt. FC Winterswijk kent wel een goede seizoen start en staat nu tweede op de ranglijst. Dit komt mede door de winst op NEO (4-2) van afgelopen weekend.  RKZVC zal graag een vervolg willen geven aan de goede resultaten van de laatste weken, maar FC Winterswijk is te sterk en gaat met de drie punten naar huis.

Sparta E – STEVO (1)

Sparta Enschede laat tot nu toe een goede indruk achter in de 1e klasse H.  Een mooie plek in de middenmoot is gewoon goed voor de promovendus uit Enschede. STEVO speelde op 7 oktober gelijk tegen NEO, maar daarna gingen alle gespeelde wedstrijden verloren. Een moeilijk seizoen ligt in het verschiet gezien de stand op de ranglijst, maar een goed resultaat kan zomaar de ommekeer zijn. Sparta E weet in welke situatie STEVO zich bevindt en zij gaan op eigen veld laten zien dat zij de beste zijn in deze streekderby. STEVO moet dus nog langer wachten op punten.

WHC – Dalfsen (1)

WHC is de trotse koploper in de 1e klasse H. Zes wedstrijden op rij gewonnen en nog maar drie tegendoelpunten geïncasseerd.  Voor Dalfsen ligt dat heel anders, want zij hebben na zeven wedstrijden al 24 tegendoelpunten te verwerken gekregen.  WHC zal Dalfsen zeker niet onderschatten, want het weet dat elke tegenstander extra gemotiveerd is tegen de ranglijst aanvoerder. WHC is thuis in staat om ook deze wedstrijd te winnen.

GROL – NEO (2)

GROL won afgelopen weekend met 2-5 van Dalfsen. Hierdoor staat GROL nu op de zevende plaats op de ranglijst.  NEO leed afgelopen zondag de eerste nederlaag in de competitie.  Hierdoor is NEO wel wat afgehaakt bij de kopgroep.  Bij winst kan GROL over NEO heengaan op de ranglijst. Dat weten de mannen uit Borne ook, en zij laten het niet zover komen. GROL lukt het niet om deze wedstrijd te winnen.

De eerste klasse H is een mooie klasse om te volgen. Elke weekend zijn er verrassende uitslagen te noteren. Alleen WHC is niet van de verrassingen, want zij winnen gewoon elke wedstrijd. Welk team zal de eerste zijn die punten weet te halen tegen WHC? Dit weekend speelt WHC tegen Dalfsen en dat moet op papier geen probleem zijn. Maar je weet het nooit.  Het is mooi dat er elk weekend streek derby’s op het programma staan. Geen lange reizen meer voor de betrokken clubs, en ook de supporters kunnen zo makkelijker hun club volgen. Hopelijk is het komende weekend ook weer een speelronde met verrassende uitslagen. En daarnaast is het te hopen dat de weergoden wat beter gestemd zijn, want vooral zaterdag jl. was het geen pretje op en naast de velden.

Gerrit Koers