Zaterdag 8 april speelt SVZW de inhaal wedstrijd in en tegen Noordscheschut. Bij winst is de 2e periodetitel zeker voor SVZW.

Noordscheschut komt dit seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse E van het district oost. Vandaar dat zij ook veel tegenstanders tegenkomen waar ze nog niet eerder tegen hebben gespeeld. Dat geldt ook voor SVZW.  Op 15 oktober jl. stonden deze ploegen voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband. In Wierden won Noordscheschut destijds met 1-2. Nick Koster en Kevin van Dalen waren de doelpuntenmakers voor de gastheren van SVZW.  Nick Koster is na die wedstrijd doorgegaan met scoren, want hij is met 7 doelpunten de clubtopscoorder. Na de 19 gespeelde wedstrijden heeft Noordscheschut 27 punten en staat daarmee op 8e plaats op de ranglijst. Dat is een plek die goed is voor handhaving in de 1e klasse.  Maar Noordscheschut zal zeker nog wel punten willen pakken, want de voorsprong op positie 10 van de ranglijst is maar 3 punten.  Er zijn nog 7 wedstrijden te spelen, dus dan is de marge van 3 punten niet heel groot.  Wel is de stand wat vertekend doordat niet alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Maar na 8 april staan alle clubs op 20 gespeelde wedstrijden. Afgelopen zaterdag won Noordscheschut met 1-2 van Achilles’12. Een belangrijke overwinning, want hierdoor staan de gastheren nu op 8e plek, en zakte Achilles’12 naar de 10e plek.  Noordscheschut gaat ongetwijfeld proberen om opnieuw te winnen van SVZW, want dan stijgt Noordscheschut naar de 7e plek in de competitie

SVZW is bezig aan een uitstekende serie in 2023. Er werd nog geen enkele wedstrijd verloren. Door deze goede resultaten is SVZW inmiddels opgeklommen naar de 2e plek op de ranglijst. De achterstand op koploper Ouick’20  is maar 1 punt. SVZW heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Donderdag en Zaterdag a.s. staan er inhaalwedstrijden op het programma. Deze wedstrijden stonden voor 11 maart op het programma, maar door de sneeuwval op dag werden veel wedstrijden afgelast.  Zaterdag valt de beslissing in de 2e periode.  SVZW staat daarin op de 1e plaats. WHC staat op de 2e plaats in deze periode. Zij hebben een achterstand van 2 punten. De overige ploegen hebben geen kans meer op deze periodetitel. Conclusie: wint SVZW in Noordscheschut dat is de 2e periodetitel binnen.  Bij een andere uitslag moet er worden gekeken naar WHC. Zij spelen thuis tegen DOS Kampen.  SVZW gaat zeker voor de winst om de periodetitel binnen te halen. En bij winst komt SVZW ook op 1e plaats op de ranglijst terecht. Een probleem bij SVZW  is wel dat er steeds veel blessures zijn binnen de selectie. Bas ter Hogt heeft zich afgelopen week wel weer bij selectie gevoegd, maar het is de vraag of hij zaterdag ook daadwerkelijk weer in actie gaat komen. Ook deze week dus weer puzzelen voor  trainer Joram Hendriks om tot een sterke opstelling te komen. De aftrap van de wedstrijd op  Sportpark De Meulewieke in Noordscheschut is om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is René Wijma.

De overige wedstrijden van donderdag 6 april en zaterdag 8 april;

Epe – Heerenveen (2) (Donderdag 6 april)

Epe krijgt in deze wedstrijd de kans om 3 punten in te lopen op Heerenveen. De situatie van Epe ziet er al niet best uit, maar bij verlies komt degradatie wel heel dichtbij. Voor Heerenveen is de situatie net zo zorgelijk. Ook zij kunnen zich geen verlies veroorloven. Er is nog kans om op een nacompetitie plek terecht te komen.  Heerenveen won zaterdag van WHC (2-1).  Epe gaat zeker voor de punten, maar Heerenveen heeft veel zelfvertrouwen gekregen door de winst op WHC. De punten gaan mee naar Friesland

Go Ahead Kampen – Achilles’12 (1)

Go Ahead Kampen laat de laatste wedstrijden zien waartoe ze in staat zijn.  Hierdoor zij ze geklommen op de ranglijst. Wel werd zaterdag thuis verloren van Hulzense Boys, en dat valt dan weer tegen. Achilles’12 staat nu op de 10e plek op de ranglijst. Blijft dat zo, dan komt Achilles’12 in de nacompetitie terecht. Bij winst in Kampen gaat Achilles’12 weer naar de 9e plek. Go Ahead Kampen wil proberen om in elk geval 4e te worden in de competitie.  Achilles’12 zal de huid duur verkopen, maar zal toch moeten erkennen dat Go Ahead Kampen beter is.

WHC – DOS Kampen (1)

WHC moest afgelopen zaterdag een nederlaag slikken in Heerenveen. WHC zag daardoor SVZW en Quick’20 wat weglopen in de stand. DOS Kampen verloor zaterdag van SVZW. Hierdoor lukte het niet om meer afstand te nemen van de onderste plekken op de ranglijst. WHC zal voor de winst gaan in deze wedstrijd. DOS Kampen zal graag punten willen halen in Wezep, maar zal toch moeten erkennen dat WHC sterker is.

De strijd in de 1e klasse E is erg spannend, zowel bovenin als onderin Er zijn nog 7 wedstrijden te spelen, dus er is nog niets beslist. Bovenin kan SVZW de 1e plaats overnemen van Quick’20. Bij winst heeft SVZW dan 2 punten meer verzameld. Onder in staan heel veel ploegen bij elkaar. Wel moet worden gezegd dat Epe de degradatie alleen nog op papier kan ontlopen. De achterstand op een nacompetitie plek is nu al 18 punten. En dat is met nog 7 wedstrijden te gaan wel een heel groot verschil.   Zaterdag as. wordt er zeker een prijs verdeeld. De beslissing gaat vallen in de 2e periode. SVZW heeft de beste papieren voor die prijs, maar WHC ligt op de loer. Wint SVZW in Noordscheschut dan is de 2e periodetitel binnen, bij een andere uitslag is het afwachten wat WHC heeft gedaan tegen DOS Kampen. Zaterdagmiddag om ongeveer 17:00 uur zal duidelijk zijn welke ploeg een feestje kan gaan vieren. Uiteraard hoopt ondergetekende op een feestje in Wierden.

Gerrit Koers