SVZW speelt zaterdag 9 oktober de uitwedstrijd in en tegen Bennekom. Gaat het lukken om hier de eerste competitiepunten binnen te halen?

Bennekom wordt ook dit seizoen gerekend tot de betere ploegen in de 1e klasse D.  De ploeg begon ook heel goed aan het seizoen. De drie wedstrijden in de beker werden allemaal gewonnen.  En die zegenreeks werd voortgezet in de 1e competitieronde.  In Hierden werd met 0-5 gewonnen. Maar afgelopen zaterdag was daar het 1-2 verlies tegen Go Ahead Kampen.  Bennekom kreeg wel kansen in deze wedstrijd, maar het was Go Ahead dat op het juiste moment toesloeg na twee goed uitgevoerde counters. De ploeg onder leiding van trainer Aad van den Berg, hij is aan zijn 2e seizoen bezig bij Bennekom, zal ongetwijfeld willen zorgen dat deze tweede thuiswedstrijd op rij wel in een goed  resultaat eindigt.  Aan het einde van het afgelopen seizoen verlieten 9 spelers Bennekom. Daar staat de komst van 6 nieuwe spelers tegenover. Opvallend detail hierbij is dat 4 van deze spelers allemaal afkomstig zijn van DUNO.  Onder de nieuwkomers bevindt zich ook Koen Huntelaar, een neef van oud international Klaas-Jan Huntelaar.  Bennekom is vast van plan een plek bij de bovenste ploegen op de ranglijst te bemachtigen.

SVZW heeft een valse start gemaakt in de competitie. Twee wedstrijden gespeeld, allebei verloren. En daarnaast ook geen doelpunt gemaakt. Afgelopen zaterdag verloor SVZW met 0-2 van KHC, dat met een slimme en defensieve speelwijze de punten mee nam naar Kampen.  Volgens aanvoerder Robin de Jong was het SVZW voetbal ‘niet om aan te gluren’. Heel veel balbezit voor SVZW maar er werd geen enkele kans gecreëerd. Wel een serie hoekschoppen, maar die leverden niets op. Het blijkt dus dat je met alleen voetbal er niet komt in deze competitie. Er zal ook strijd moeten worden geleverd, en daarnaast moet er de absolute wil om te winnen aanwezig zijn. Na twee wedstrijden is er nog geen reden voor paniek, maar het is een  goede zaak dat de spelers deze week de knop omzetten om daarna tot betere resultaten te komen. Zaterdag a.s. gaat SVZW op bezoek in Bennekom. Een hele goede tegenstander waar SVZW de laatste jaren bijna nooit wist te winnen. Maar u kent het spreekwoord: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De aftrap op Sportpark “de Eikelhof” in Bennekom is om 15:00 uur. Als scheidsrechter is de heer Wijnand Rutgers uit Dinxperlo aangesteld.

De overige wedstrijden van zaterdag 9 oktober.

DZC’68 – DOS’37 (3)

Beide ploegen zijn nog ongeslagen na twee competitie rondes. Kijken of ze dat na deze speelronde nog kunnen zeggen. Op papier lijkt er niet veel verschil tussen beide ploegen, dus vandaar de voorspelling van een gelijkspel.

Go Ahead Kampen – De Merino’s (1)

De thuisploeg is de trotse koploper in de 1e klasse D. De tegenstander is de nummer zeven met 4 punten uit twee wedstrijden. Go Ahead wil graag koploper blijven, en dat moet gaan lukken, na winst in deze thuiswedstrijd

Hierden – SVI (2)

Hierden is de hekkensluiter na twee speelrondes.   Nul doelpunten gescoord en al zeven tegengoals.  SVI won afgelopen zaterdag van DOS Kampen. De aanvallers van SVI bleken heel effectief te zijn. Wanneer ze dat zaterdag opnieuw zijn, moet winst in Hierden mogelijk zijn.

KHC – DTS Ede (1)

KHC speelde zaterdag als team een hele goede wedstrijd in Wierden. De beloning was een 0-2 overwinning. DTS Ede verloor zaterdag van DZC’68. Het lukte DTS niet om door de goed georganiseerde verdediging van de tegenstander te spelen. Zaterdag krijgt DTS opnieuw te maken met een tegenstander die de zaken verdedigend heel goed voor elkaar heeft. KHC heeft nog geen enkel tegendoelpunt. Het moet mogelijk zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

SDV Barneveld – DOS Kampen (3)

Bij de thuisclub was niemand tevreden over spel van SDV tegen Nunspeet. Er werd met 2-0 verloren. Een wanprestatie volgens trainer Bart Schreuder. Dit moet in de wedstrijd tegen DOS Kampen worden rechtgezet. DOS Kampen wacht ook nog op de eerste punten. Beide ploegen zullen dan ook vooral niet willen verliezen.  Een gelijkspel lijkt dan ook waarschijnlijke uitslag.

CSV Apeldoorn – Nunspeet (1)

CSV Apeldoorn won de eerste twee wedstrijden overtuigend. Deze reeks willen ze zeker voortzetten.  Nunspeet speelde 1 keer gelijk en won ook 1 wedstrijd. Uit naar Apeldoorn is geen gemakkelijke opgave voor de bezoekers. Met hulp van de 12E man haalt CSV de derde overwinning binnen.

Er zijn twee speelrondes gespeeld in de 1e klasse D. Vijf van de veertien ploegen wachten nog op de eerste punten. Drie van deze vijf ploegen hebben ook nog geen enkel doelpunt weten te scoren. En dat is toch wel belangrijk om te doen, wil je wedstrijden winnen.  Twee wedstrijden zegt natuurlijk nog niets, maar het is wel opvallend dat DTS Ede, SVZW en DOS Kampen en SDV Barneveld ploegen zijn met nul punten. Zaterdag is voor alle ploegen de kans om punten te halen.  Opnieuw een interessant wedstrijd programma. Iedereen weer een mooie voetbal zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers