Na een weekend zonder competitievoetbal gaat de 1e klasse E weer verder op 29 oktober.   Diverse clubs kwamen wel in actie voor de beker. Maar nu is de focus weer gericht op de competitie.

SVI (Sport Vereniging Ittersum) staat op dit moment op de 10e plaats op de ranglijst. Uit de vier gespeelde wedstrijden verzamelden de Zwollenaren 4 punten.  SVI begon met nederlagen tegen Quick’20 en WHC. Daarna was er winst tegen DOS Kampen en een gelijkspel tegen KHC.  Voor het derde seizoen op rij is Bram Freie de trainer van SVI.  Aan het einde van vorig seizoen vertrokken er twee spelers bij SVI. Daar staat de komst van 5 nieuwelingen tegenover.  Het zijn 3 aanvallers , een middenvelder en een verdediger.  Topscoorder met 4 doelpunten is Youp Kok. Hij is bezig aan zijn 5e seizoen bij SVI. Vorig seizoen eindigde  SVI op 8e plaats in de competitie met 38 punten uit 26 wedstrijden. Dit seizoen zal SVI minimaal ook op die plek willen eindigen en als het kan nog iets hoger, gelet op de versterkte degradatie regeling die dit jaar van kracht is.  Vorig seizoen verloor SVI thuis met 2-5 van SVZW. Het lijkt niet aannemelijk dat SVI opnieuw thuis wil verliezen van SVZW, dus zij zullen vast de nodige weerstand bieden en gaan voor de winst.

SVZW speelde op 15 oktober een vervelende wedstrijd tegen Noordscheschut. De wedstrijd in Wierden werd met 1-2 verloren. SVZW kreeg de nodige kansen om te scoren, maar dat lukte, mede door goed keeperswerk van de doelman van Noordscheschut, niet. Donderdag 20 oktober speelde SVZW thuis voor de beker tegen Harfsen. Tegen deze 4e klasser vielen de doelpunten wel als rijpe appels van de boom. Na 90 minuten was de stand 14-1. Maarten Jansen en Jesper Middelkamp scoorden allebei 3 doelpunten.  Ook Frank Smit die in de tweede helft voor het eerst weer meedeed na een blessure periode scoorde 3 doelpunten. Daan Geerts (2), Robin de Jong, Yessin Maskoul en Jasper Groothuis waren de ander doelpunten makers. Het is te hopen dat deze spelers nu niet alle kruit hebben verschoten en in de competitie niet weten te scoren. SVZW wil ook dit seizoen bovenin mee draaien en zal moeten gaan voor een overwinning in Zwolle.  Trainer Joram Hendriks zal graag willen winnen van SVI, want dan heeft hij geen last van plagerijen van zijn broer Jordy Hendriks, de assistent trainer bij SVI.  De wedstrijd op sportpark “de Siggels”, gelegen in de wijk Ittersummerbroek in Zwolle, begint om 15:00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Kiremit.

De overige wedstrijden van zaterdag 29-10-2022;

DOS Kampen – Quick’20 (2)

DOS Kampen is de volgende club die mag proberen om punten te pakken tegen de kampioenskandidaat uit Oldenzaal. Quick’20 won tot nu toe alle wedstrijden, maar een trainer sprak eens deze woorden: elke overwinning brengt je dichter bij de volgende nederlaag. DOS Kampen zal er thuis alles aan doen om punten pakken, maar uiteindelijk is Quick’20 ook in deze wedstrijd de sterkste.

EPE – DZOH (2)

Epe won in laatste competitie wedstrijd in en van Heerenveen. Zij willen nu ook graag thuis een wedstrijd winnen. DZOH staat nu op de 2plaats op de ranglijst en zal die plek nog graag wat langer willen behouden. Met steun van het eigen publiek gaat EPE voor de drie punten, maar DZOH heeft de zaken goed voor elkaar en gaat in deze wedstrijd met de overwinning strijken.

Go Ahead Kampen – asv Dronten (1)

Go Ahead Kampen startte dit seizoen met de nodige ambities, maar lijkt weer op de wisselvallige ploeg van vorig seizoen.  Dronten is wel tevreden met de start in dit seizoen, en staat nu op de 5e plek.  In deze derby zal Go Ahead zich aan het eigen publiek van zijn beste kant willen laten zien.  Dronten zal ook veel passie in de strijd gooien, maar moet wel met lege handen naar huis.

Hulzense Boys – Achilles’12 (3)

Een mooie Twentse derby is de wedstrijd tussen Hulzense Boys en Achilles’12. Beide ploegen zijn dit jaar nieuw in de 1e klasse. Hulzense Boys promoveerde vanuit de 2e klasse. Achilles’12 maakte de overstap van het zondag naar het zaterdag voetbal. Allebei hebben ze 3 punten gehaald. Het is dus zaak om punten te pakken, en zodoende ten kostte van de ander te stijgen op de ranglijst. Beide ploegen gaan wel voor de winst, maar ze komen niet verder dan een gelijkspel.

Noordscheschut – Heerenveen (1)

Noordscheschut staat op een mooie plek op de ranglijst. Die plek willen ze zeker vasthouden of verbeteren. Heerenveen staat helemaal onderaan, met 0 punten uit de gespeelde wedstrijden. Zij voelen de druk van het moeten winnen.  Noordscheschut weet van de druk bij de tegenstander. Zij hebben een team dat wel weet hoe je een tegenstander uit het ritme moet halen. Dat gaat Heerenveen ook merken, en zij keren dan ook zonder punten terug naar Friesland.

WHC – KHC (3)

WHC verloor de laatste twee gespeelde competitiewedstrijden. WHC wil bovenin gaan meestrijden, dus het wordt tijd om weer punten te pakken. KHC is ook dit seizoen de ploeg die moeilijk te verslaan is. Na 4 wedstrijden is de ploeg nog ongeslagen. WHC zal deze thuiswedstrijd willen winnen om niet verder achterop te raken op de ranglijst. KHC gooit weer de nodige strijdlust en passie in de strijd. En dat zorgt ervoor dat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigt.

Zaterdag 29 oktober gaat de 1e klasse E weer verder met de 5e speelronde.  Veel ploegen kwamen in afgelopen weekend of in die dagen daarvoor in actie voor de beker. Maar de aandacht gaat nu weer naar de competitie. Veel valt er nog niet te zeggen over de krachtsverschillen. Wel lijkt het erop dat Quick’20 de sterkste ploeg is. Zij zijn de enigste ploeg met de maximale score uit de 4 gespeelde wedstrijden. Onderaan staat Heerenveen. Zij wisten als enigste ploeg nog geen enkel punt te behalen. Alle andere teams hebben minimaal al 1 keer gewonnen. Elke speelronde zijn er onverwachte uitslagen te noteren. Dat heeft te maken met het feit dat veel tegenstanders nieuw zijn voor elkaar. Zaterdag middag om 17:00 uur weten we wat deze speelronde heeft gebracht.

Gerrit Koers