Zaterdag 14 oktober staat de eerste thuiswedstrijd van SVZW op het programma. Dat is meteen een mooi affiche: De derby tegen NEO uit Borne.

Rooms Katholieke Sport Vereniging Nomen Est Omen uit Borne is opgericht op 11 mei 1919.  Meestal wordt de vereniging kortweg NEO genoemd. Op dit moment heeft de club ongeveer 1400 leden. Dit seizoen komt NEO uit in de 1e klasse H. Afgelopen seizoen was de club dichtbij promotie naar de 4e divisie.  Na een lang seizoen was Nemelaer twee keer te sterk in de finale om een plek in de 4e divisie. NEO gaat dit seizoen een nieuwe poging wagen. Dat gebeurt onder leiding van trainer Michel Steggink die voor het vierde seizoen werkzaam is in Borne.  Hij begon in 2010 aan zijn trainersloopbaan. Dit als vervolg op een succesvolle periode als voetballer bij HSC’21 en HHC. NEO heeft al enkele bekende voetballers voortgebracht zoals  Mats Wieffer en Wout Weghorst.  Van laatst genoemde maakt zijn broer Twan deel uit van de huidige selectie.  NEO is goed begonnen aan de competitie, want de eerste twee wedstrijden werden ruim gewonnen. Afgelopen weekend speelde NEO thuis met 1-1 gelijk tegen STEVO. Na drie gespeelde wedstrijden is NEO dus nog ongeslagen, die serie willen ze ongetwijfeld tegen SVZW verlengen.

SVZW heeft het 75 jarig bestaan uitgebreid gevierd op zaterdag 23 september.  Een dag om met plezier op terug te kijken. Nu gaat het weer over voetbal, en zo hoort dat ook natuurlijk bij een voetbal club. Door de indeling in de 1e klasse H is SVZW terecht gekomen bij veel clubs uit de buurt van Wierden. Dat scheelt heel wat reiskilometers. Zaterdag jl. begon SVZW aan de competitie met een uitwedstrijd tegen SV Dalfsen. Er werd daar een eenvoudige 0-6 overwinning behaald.  Een mooie start voor het team van SVZW dat dit seizoen onder leiding staat van Frank Eeftink. Hij is de opvolger van Joram Hendriks, die naar Staphorst is overgestapt.  Ten opzichte van vorig seizoen zijn er niet veel spelersmutaties. Wel werden 6 spelers vanuit de jeugd en het 2e elftal overgeheveld naar de 1e selectie.  Mooi om te zien dat een van die spelers, Sem Jansen, zaterdag zijn debuut maakte als links back. Zaterdag a.s. de eerste competitie thuiswedstrijd tegen NEO. SVZW speelde nog nooit eerder tegen NEO in competitie verband. In dat opzicht kun je dus spreken van een historische wedstrijd. Het is te verwachten dat NEO heel wat meer weerstand zal bieden als SV Dalfsen. Toch mag er vanuit worden gegaan dat SVZW gaat voor de winst in deze wedstrijd. Net als vorig seizoen beginnen de thuiswedstrijden van SVZW om 14:45 uur. Het duel SVZW tegen NEO zal onder leiding staan van scheidsrechter de Jong. Er staat wel een drukke week voor SVZW op het programma. Zaterdag 14 oktober thuis tegen NEO, daarna op dinsdagavond 17 oktober thuis tegen FC Ommen voor de beker. En tenslotte op 21 oktober naar Vriezenveen voor de wedstrijd tegen DOS’37.  

Het overige programma in de 1e Klasse H

RKZVC – WHC (2)

RKZVC begon de competitie met een gelijkspel tegen Dalfsen, de twee volgende wedstrijden werden verloren. WHC is de competitie heel goed begonnen. Drie wedstrijden gewonnen, 15 doelpunten voor en maar 3 tegen.  RKZVC zal thuis willen proberen om de punten in Zieuwent te houden,  maar WHC is een maatje te groot.

Sparta Enschede – DZC’68 (3)

Sparta verloor zaterdag jl. met 6-2 van WHC. In deze thuiswedstrijd de kans op revanche voor deze dikke nederlaag.  DZC’68 heeft 4 punten na drie gespeelde wedstrijden. Er is zeker kans om zaterdag in Enschede ook punten te halen, maar het blijft bij 1 punt.

Achilles’12 – Hulzense Boys (1)

Achilles’12 is goed begonnen aan de competitie. Er werd alleen verloren van koploper WHC. Voor Hulzense Boys gaat dat verhaal niet op. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, afgelopen zaterdag werd het eerste punt gehaald.  Achilles gaat voor de winst in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Hulzense Boys. In een derby weet je het nooit, maar het lijkt erop dat de boys zonder punten terug gaan naar Hulsen.

DOS’37 – SV Dalfsen (1)

DOS’37 had afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Trainer Jeroen Niks benutte die vrije zaterdag door aanwezig te zijn bij SV Dalfsen tegen SVZW. Hij heeft dus een beeld gekregen van de komende twee tegenstanders van DOS’37. SV Dalfsen verloor kansloos van SVZW. Het is dus zaak om in de komende week een strijdplan te bedenken die punten gaat opleveren in Vriezenveen.  Voor DOS’37 is dit de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zij gaan vol de winst in Vriezenveen, en dat moet gaan lukken tegen Dalfsen.

STEVO – GROL (3)

STEVO heeft nog niet verloren in de competitie.  Het is de bedoeling om in deze thuiswedstrijd een overwinning te behalen. Grol begon de competitie met twee nederlagen, maar afgelopen weekend werd streekgenoot RKZVC met 3-1 verslagen. Het gaat ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden in Geesteren. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Er zijn al wel verschillen op de ranglijst in de competitie waar te nemen. Maar er is wel een wat vertekend beeld.  Drie ploegen hebben nog geen 3 wedstrijden gespeeld. Dat wordt de komende weken wel wat bijgesteld. Op zaterdag 21 oktober spelen DOS’37 en SVZW de inhaalwedstrijd die oorspronkelijk voor 23 september op het programma stond. Het is nog wel koffiedik kijken wat betreft voorspellingen in deze klasse. Veel ploegen hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Het is dus nog onduidelijk wat de krachtsverschillen zijn. WHC als koploper zullen veel volgers niet als verrassing beschouwen. Dit weekend staat speelronde vier op het programma.  iedereen een mooi en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers