Zaterdag 02 oktober speelt SVZW de 1e  thuiswedstrijd in de 1e klasse D. Op die dag reist KHC vanuit Kampen naar Wierden voor deze wedstrijd.

Ook in het seizoen 2021-2022 komen drie clubs uit Kampen uit in de 1e klasse D. Dat zijn Go Ahead, DOS Kampen en KHC.  Als eerste komt de Kampen Hercules Combinatie naar sportpark “Het lage Veld”.  Voor Sefa Yildrim bekend terrein, want hij speelde de vorige twee jaar voor SVZW.  De selectie van KHC staat dit seizoen onder leiding van Kenan Durmusoglu. Het is zijn tweede seizoen in dienst van de club. Bij KHC verlieten 6 spelers de club aan het einde van het vorig seizoen. Drie van hen gingen naar plaats genoot DOS Kampen. Omgekeerd kwamen er 2 spelers van DOS naar KHC. Daarnaast kwamen nog 4 spelers de selectie versterken.  Met deze nieuwe selectie gaat KHC opnieuw proberen om in de middenmoot van de 1e klasse te eindigen. De laatste jaren was KHC een stugge tegenstander om te verslaan.  KHC is het seizoen goed begonnen in de beker. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen, en daardoor gaat de club door naar de volgende bekerronde. In de competitie speelde KHC in de 1e wedstrijd gelijk tegen Nunspeet. Eindstand van de wedstrijd in Kampen was 0-0.  Een terechte uitslag volgens het eigen verslag van KHC. Vooral aanvallend valt er nog veel te verbeteren.

SVZW is de competitie begonnen met een uitwedstrijd naar Doetinchem. Die wedstrijd werd met 1-0 verloren. SVZW speelde niet groots. Al stond de verdediging wel beter volgens trainer Joram Hendriks. Hij was ook kritisch in zijn analyse na de wedstrijd: Voorlopig niet vragen om mooi voetbal. SVZW is niet zo goed als iedereen denkt. In de eerste plaats moeten we hard werken, dan komen de punten vanzelf.  Maar eens kijken of dat gaat lukken in de eerste thuiswedstrijd voor SVZW.  Mooi voor de supporters dat ze weer naar het eigen sportpark kunnen komen.  De laatste keer dat SVZW thuis speelde voor de competitie was op 10 oktober 2020. Dat was tegen Bennekom, die wedstrijd eindigde in  4- 4.  Drie keer eerder speelde SVZW thuis tegen KHC. Deze drie wedstrijden werden allemaal gewonnen, al moet daarbij wel worden gezegd, dat dit geen gemakkelijke overwinningen waren. De laatste twee keer was de uitslag 2-1. Ook dit keer zal SVZW veel inzet en strijd aan de dag moeten leggen om de punten in Wierden te houden.  Trainer Joram Hendriks kan dit seizoen beschikken over uitgebalanceerde selectie. Maar ook SVZW heeft bijna een jaar geen wedstrijden gevoetbald. Het is dus afwachten hoe het gaat met de fysieke gesteldheid van de spelers, want fysiotherapeuten waarschuwen dat er meer kans is op spierblessures doordat wedstrijden spelen nu eenmaal anders is dan trainen. Op dit moment zijn er ook een paar spierblessure gevallen binnen de SVZW spelers groep. Het is dus afwachten welke spelers beschikbaar zijn. Het zou wel mooi zijn dat Lars van Putten, overgekomen van de SVZW jeugd, zijn competitiedebuut  gaat maken voor de eigen supporters. Als SVZW voorbeschouwer ben ik niet geheel onpartijdig, dus ik ga uit van winst voor SVZW. De wedstrijd tegen KHC begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld”. Scheidsrechter is de heer Jordi  Delsing.

De overige wedstrijden van zaterdag 02-10-2021

Nunspeet  –  SDV Barneveld

De Merinos – DOS’37

DTS Ede – DCZ’68

Bennekom – Go Ahead Kampen

CSV Apeldoorn – Hierden

DOS Kampen – SVI

Na 1 speelronde is het nog moeilijk om voorspellingen te doen over wedstrijden.  Bennekom en Go Ahead zijn allebei begonnen met een ruime overwinning, en spelen nu tegen elkaar. Interessant om te volgen wie de sterkste van die twee is.  Ook CSV Apeldoorn won de 1e wedstrijd met ruime cijfers, 3-0, en ontvangt nu Hierden, de ploeg die de zwaarste nederlaag  kreeg te slikken. Zes ploegen verloren hun eerste wedstrijd, zij zullen ongetwijfeld proberen om zaterdag wel punten te pakken.  Iedereen veel plezier toegewenst bij deze speelronde in de 1e klasse D.

Gerrit Koers