Op zaterdag 14 mei speelt SVZW een thuiswedstrijd. Op die dag  maakt Hierden de reis vanaf de Veluwe naar Wierden.

Hierden heeft het enorm moeilijk in de 1e klasse D. De ploeg is al lange tijd de rode lantaarn drager. Het zal nog een hele opgave worden om deze lantaarn over te dragen aan een andere ploeg.  Een p/d nacompetitie plek lijkt het hoogste haalbare voor Hierden. De achterstand op de veilige 11e plek op de ranglijst is 4 punten,  met op dit moment nog 4 wedstrijden te spelen.  Hierden zal er alles aan doen om het schip nog te keren, en dat blijkt ook uit de resultaten van de laatste wedstrijden. Al 4 wedstrijden op rij werd er niet meer verloren door Hierden. Afgelopen dinsdag deed Hierden het heel goed, door KHC in Kampen met 1-3 te verslaan. Voor het volgende seizoen heeft Hierden al wel een nieuwe trainer aangesteld. Bert van Hunenstijn maakt de overstap van HHC naar Hierden. Een hele verandering voor hem, van de 2e divisie naar misschien wel de 2e klasse. Op 25 februari stonden Hierden en SVZW ook tegenover elkaar. SVZW was toen de sterkste van de twee, want de uitslag was toen 1-5. Hierden kan eigenlijk maar met 1 opdracht naar Wierden afreizen en dat is winnen. Hierden moet zelf punten halen, en dan hopen op puntverlies van de concurrentie.

SVZW was bezig aan een mooie serie wedstrijden. Vijf keer achter elkaar werd er gewonnen. Maar aan die serie kwam op 30 april een einde. SVZW speelde op die zaterdag een uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. En in wedstrijd bleek waarom CSV Apeldoorn voor veel volgers van de 1e klasse kampioenskandidaat nummer 1 is.  Zaterdag 7 mei pakte SVZW de draad van overwinningen weer op. Op het eigen veld werd DOS Kampen met 3-2 verslagen. En daarna op dinsdag 10 mei werd in Ede met 1-1 gelijk gespeeld tegen DTS. Een prima prestatie. SVZW staat op een mooie plek op de ranglijst, vooral als je dat afzet tegen de blessures waar het elftal mee te maken heeft. SVZW bezet nu vijfde plaats op de ranglijst met 4 punten achterstand op koploper CSV Apeldoorn. Zoals het er nu uit ziet kan SVZW nog wel meestrijden om de 3e periodetitel. Maar de concurrentie is groot, want er zijn meer ploegen die willen gaan voor deze prijs.  De supporters mogen verwachten dat SVZW voor de winst gaat in deze thuiswedstrijd. Op papier lijkt een winst mogelijk te zijn, maar je zult er wel voor moeten voetballen. Op papier win je geen wedstrijd. In de 1e klasse D zijn er elke week verrassende uitslagen. In Hierden scoorde Frank Smit vier keer, maar door een blessure is hij er deze wedstrijd niet bij. Om 14:45 is de aftrap op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 14 mei.

Bennekom – KHC (3)

Door de nederlaag tegen CSV Apeldoorn is de rol van Bennekom in de competitie wel uitgespeeld. Voor KHC is dat zeker nog niet zo. Door de nederlaag tegen Hierden moet KHC nog vol aan de bak om de nacompetitie te ontlopen. Bennekom zal de laatste vier wedstrijden niet zomaar laten lopen en gaat zeker voor een goed resultaat. KHC zal in elk geval proberen om niet te verliezen. Een gelijkspel daar draait het op uit.

DOS Kampen – Go Ahead Kampen (2)

In deze derby ligt de druk vooral bij DOS. Zij hebben de punten hard nodig om nog te klimmen op de ranglijst. Door het gelijkspel tegen Nunspeet is Go Ahead Kampen helemaal zeker van een langer verblijf in de 1e klasse. Go Ahead kan dus vrijuit spelen en wil de eigen supporters een plezier doen door deze wedstrijd te winnen.

De Merino’s –  SVI (1)

De Merino’s staan nu op de 11e plaats van de competitie. Maar ze zijn nog lang niet veilig want de concurrentie staat erg dichtbij. SVI staat mooi in de middenmoot en kan dus vrijuit voetballend de laatste vier wedstrijden ingaan. De Merino’s voelen de druk van het moeten winnen, maar weten daar goed mee om te gaan, en daardoor blijven de drie punten in Veenendaal.

Nunspeet – DCZ’68  (3)

Nunspeet moet voor de winst gaan in deze thuiswedstrijd om zodoende kans te blijven houden op het kampioenschap. DCZ’68 heeft geen kans meer op de titel, maar is als 1e periode kampioen al wel zeker van de nacompetitie. Winnen van DCZ’68 is moeilijk, en dat gaat Nunspeet ook merken. Een gelijkspel is de voorspelling.

SDV Barneveld – DOS’37 (1)

SDV Barneveld is nog in de race voor twee prijzen. Het is nog mogelijk om kampioen te worden, en ook voor de 3e periode heeft SDV Barneveld de beste papieren in handen. Voor DOS’37 is de situatie heel lastig. Het zal nog alle zeilen bij moeten zetten om zich veilig te spelen. SDV Barneveld wil in de race blijven om de prijzen en wint deze thuiswedstrijd.

CSV Apeldoorn – DTS Ede (1)

Koploper CSV Apeldoorn speelt thuis tegen DTS Ede. De voorsprong van CSV Apeldoorn is 2 punten op nummer 4, DTS Ede. CSV Apeldoorn kan bij winst een tik uitdelen aan achtervolger DTS. Thuis is CSV moeilijk te verslaan.  DTS zal zeker proberen om te winnen in Apeldoorn, maar de thuisclub toont zich de beste van de twee.

De competitie in de 1e klasse D blijft enorm spannend. Er zijn nog 4 wedstrijdrondes af te werken. Vier drukke weken voor alle ploegen. CSV Apeldoorn is nu weer de koploper maar de concurrentie staat heel dichtbij. Onderin is het nu zeker dat de strijd om handhaving en nacompetitie tussen 5 ploegen zal gaan. KHC, De Merino’s, Dos’37, DOS Kampen en Hierden gaan kijken wie zich staande houdt in de 1e klasse. Ook de strijd om de 3e periode is nog helemaal open. Zaterdagmiddag zal na afloop van de wedstrijden blijken wat de uitslagen van de gespeelde wedstrijden voor gevolgen hebben voor de ranglijst.

Gerrit Koers