Zaterdag 02 november speelt SVZW op het eigen sportpark in Wierden een wedstrijd tegen Hierden. Blijft SVZW ongeslagen op het eigen veld?

Hierden heeft het heel moeilijk in de 1e klasse D. Na vijf gespeelde wedstrijden had de ploeg pas 1 punt gehaald.  In die vijf wedstrijden werd ook maar 3 keer gescoord. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat Hierden ook al drie tegenstanders trof die naar verwachting bovenin gaan mee spelen op de ranglijst. Maar afgelopen zaterdag, in wedstrijd ronde 6, liet Hierden zien dat ze team zijn om rekening mee te houden. Want Bennekom werd thuis met 2-1 verslagen.  Handhaven in de 1e klasse dat is de bedoeling van de club.  Met ingang van dit seizoen staat de 1e selectie onder leiding van Henri Brink (54). Hij was jarenlang assistent-trainer bij VVOG. Wat spelers mutaties betreft beleefde Hierden een rustige zomer. De selectie is nagenoeg in takt gebleven. Vorig seizoen eindigde Hierden uiteindelijk op de zevende plaats in de competitie.  In 26 wedstrijden werden er toen 34 punten bij elkaar gevoetbald.  Als er in mei 2020 weer 34 punten achter de naam van Hierden staan, dan is de doelstelling voor dit seizoen vast gehaald. Voorzitter van VV Hierden is Henk Timmer, in het verleden bekend als doelman van Feyenoord, FC Zwolle, AZ, Ajax, sc Heerenveen en het Nederlands voetbalelftal.

SVZW won tot nu toe alle thuiswedstrijden van dit seizoen.  Dat wil dus zeggen 9 punten uit drie wedstrijden. De vorige thuiswedstrijd was wel de makkelijkste overwinning. SDV Barneveld had waarschijnlijk een off day, want ze gingen met 6-0 onderuit in Wierden. De verdediging van de bezoekers gaf veel ruimte weg, en SVZW maakte daar heel goed gebruik van.  Ook mooi om te zien dat de goals door 5 verschillende spelers werden gemaakt. Hieruit blijkt dat SVZW niet van 1 speler afhankelijk is om doelpunten te maken. Robin de Jong heeft zich wel ontpopt als de strafschoppen specialist van het team. Hij miste nog geen enkele penalty. Ook afgelopen zaterdag tegen Nunspeet benutte hij weer een strafschop.  Op dit moment is hij de topscoorder van SVZW .  Afgelopen zaterdag won SVZW met 0-3 in Nunspeet. Een “zakelijke” overwinning was de conclusie na de wedstrijd. De eerste helft was SVZW de betere ploeg, maar benutte maar 1 mogelijkheid. In het begin van de 2e helft werd het al snel 0-2. Maar Nunspeet kreeg daarna nog wel goede mogelijkheden om te scoren, en hierdoor moest SVZW alle zeilen bijzetten om de punten mee te nemen naar Wierden. Dat lukte uiteindelijk wel, en ook werd opnieuw de nul gehouden. Daarbij moet wel werden aangetekend dat doelman Julian Bakker op dit moment in topvorm is.   Nu maar kijken wat de wedstrijd tegen Hierden oplevert. De club mag dan onderin de ranglijst staan, dat wil niet zeggen dat ze de punten cadeau geven aan SVZW.  Ze zullen vast met een verdedigende tactiek aan de wedstrijd beginnen. Aan SVZW de taak om daar een gaatje in te vinden, en daarnaast zelf geen kansen weggeven. Na afloop van de wedstrijd kan iedereen nog gerust op het sportpark blijven want de supporters vereniging organiseert een Hollandse avond  met een optreden Zwarte Jannes, Hollandse deuntjes by G&D,  en verse stamppot. De wedstrijd tegen Hierden begint om 14:45 uur.  Door de KNVB is Peter Hulsmeijers aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 02-11-2019

Bennekom – Nunspeet (1)

Bennekom begon zaterdag heel slecht aan de wedstrijd tegen Hierden. Een snelle 2-0 achterstand kon niet meer worden weg gepoetst.  Bennekom heeft dus wat goed te maken in deze thuiswedstrijd.  Nunspeet verloor zaterdag van SVZW, maar speelde vooral in de 2e helft een goede wedstrijd. Het ontbrak aan de scherpte om de kansen te benutten. Bennekom zal de wedstrijd zeker scherp gaan beginnen, want ze willen niet opnieuw tegen puntverlies aanlopen.

DOS’37 – SDV Barneveld (3)

Bij deze beide ploegen stond er afgelopen zaterdag een 6 op het scorebord. Dos’37 moest 6 tegendoelpunten incasseren van DOS Kampen. SDVB scoorde 6 keer tegen KHC.  DOS’37 leed een terechte nederlaag in Kampen en moet zaterdag beter voor de dag komen om de punten te pakken. SDVB profiteerde optimaal van de slechte dag van KHC en won dan ook met 6-0.  Voor deze tegenstanders een mooie wedstrijd om te laten zien waar ze staan. Winst betekend aansluiting met de top, verlies is voorlopig een plek in de middenmoot. Een gelijkspel is de verwachting bij deze wedstrijd.

DTS Ede – DZC’68 (3)

DTS Ede verloor afgelopen zaterdag van CSV Apeldoorn. Ze kregen een lesje effectiviteit in Apeldoorn, waar CSV heel scherp was in het benutten van de kansen.  DZC’68 wist zaterdag een gelijkspel te halen tegen WHC. Een prima prestatie.  Ook DTS zal gaan merken dat het niet eenvoudig is om de punten te halen tegen DZC’68. Een gelijkspel daar draait het op uit.

Go Ahead Kampen – DOS Kampen  (3)

Een mooi affiche is deze plaatselijke derby. Beide ploegen kunnen de punten wel goed gebruiken om wat plaatsen te stijgen op de ranglijst. Dit om niet echt in de onderste regionen te verzeilen. Maar het gaat in deze wedstrijd er vooral om dat je niet verliest.  Van goed voetbal is vaak geen sprake in derby’s, maar de spanning en sfeer maken veel goed. Dat zal ook dit keer vast weer het geval zijn.

KHC – DFS (2)

KHC maakt wel een heel slechte competitiestart. Maar 1 punt na 6 wedstrijden. Zaterdag kreeg KHC in Barneveld met een 6-0 nederlaag een geweldig pak slaag.  DFS heeft dit seizoen een sterk team dat gewoon gaat meedraaien om de prijzen in de 1e klasse. KHC zal er alles aan gaan doen om deze thuiswedstrijd punten te halen, maar DFS heeft klasse genoeg om deze wedstrijd te winnen.

WHC – CSV Apeldoorn (2)

Ook in Wezep staat er een mooie wedstrijd op het programma. Deze beide suptoppers gaan in deze wedstrijd uitmaken wie blijft aanhaken bij de top. WHC is thuis vaak heel goed op dreef.  Dat zal tegen CSV Apeldoorn ook hard nodig zijn.  Want CSV heeft samen met SVZW de meest productieve voorhoede van de 1e klasse.  Daarnaast is Sander Krijns met 10 doelpunten in 6 wedstrijden de topscoorder van de competitie. Het kan een hele mooie wedstrijd worden, tussen twee ploegen die aanvallend voetbal spelen. De scorende kwaliteiten van CSV geven uiteindelijk de doorslag, zodat de drie punten naar Apeldoorn gaan.

 

Zaterdag 2 november gaan de clubs met elkaar de strijd aan in de 6e competitie ronde.  Er komt al wel wat tekening op de ranglijst. De ploegen in de top staan nog wel mooi dicht bij elkaar. Vijf ploegen staan binnen een afstand van 4 punten. Dan 4 ploegen in de middenmoot. Het onderste gedeelte bestaat uit 5 ploegen. De rode lantaarn is in handen van KHC. Dat is iets waar niet veel volgers van de 1e klasse op gerekend hadden. Maar hier blijk maar weer uit dat je er elke zaterdag moet staan, want er worden geen punten cadeau gedaan. Dat bleek afgelopen zaterdag wel, want het hoog geplaatste Bennekom ging met 2-1 onderuit in Hierden. De eerste overwinning voor deze club in dit seizoen. In Wierden hopen wij natuurlijk dat SVZW zich niet laat verassen door Hierden.

 

Gerrit Koers