Zaterdag 30 oktober komt CSV Apeldoorn naar Wierden. SVZW kan de borst nat maken voor de wedstrijd tegen deze sterke tegenstander.

Vlak na de tweede wereldoorlog op 1 juni 1946 werd CSV opgericht als fusieclub van de voetbalclubs DETO (opgericht in 1931) en Gazelle (opgericht in 1934). Aanvankelijk was de Christelijke Sportvereniging Apeldoorn een omnisportvereniging.  Naast voetbal ontstonden een tafeltennis en volleybal afdeling. Tafeltennis (TTV De Veluwe) en Volleybal (SV Dynamo) zijn inmiddels afgescheiden van de oorspronkelijke club. CSV Apeldoorn is nu een voetbalclub met 1200 leden.

De eerste selectie wordt dit seizoen getraind door Jan Kromkamp. Hij is een Nederlands voormalig betaald voetballer. Als profvoetballer was hij van 1998 tot en met 2013 actief voor Go Ahead Eagles, AZ, Villarreal, Liverpool en PSV. Hij werd met PSV twee keer Nederlands landskampioen en won met Liverpool één keer de FA Cup. Kromkamp speelde van 2004 tot en met 2006 elf interlands in het Nederlands voetbalelftal. Het huidige seizoen is het derde seizoen als trainer bij CSV Apeldoorn.  Zijn assistent bij CSV Apeldoorn is ook een oud prof voetballer, Jan Michels. Zijn zoon Nigel Michels, is speler voor de club.  Hij kwam zeven jaar uit voor SVZW, voordat hij in 2020 de overstap maakte naar de club in Apeldoorn.

Sinds afgelopen zaterdag is CSV Apeldoorn koploper in de 1e klasse D.  Dat  is wel een gedeelde eerste plaats met Go Ahead Kampen en DCZ’68.  CSV Apeldoorn gaat ook in Wierden voor de winst, om zo de eerste plaats vast te houden.

SVZW is de competitie stroef begonnen, maar inmiddels zijn de eerste punten binnengehaald. In de vorige thuiswedstrijd, tegen SDV Barneveld, werd de eerste overwinning van het seizoen gevierd. Met 2-1 was SVZW te sterk voor de bezoekers. Afgelopen zaterdag speelde SVZW met 1-1 gelijk in en tegen Nunspeet. Er waren zeker kansen op de overwinning, maar de laatste grote kans in de wedstrijd was voor Nunspeet, en  het had daarom ook nog op een nederlaag kunnen uitdraaien. Laten we positief blijven, want dan kun je zeggen; SVZW is al drie wedstrijden op rij ongeslagen. Om nog een wedstrijd aan deze ongelagens serie toe te voegen zal niet makkelijk worden, want CSV Apeldoorn staat hoog op de ranglijst en verloor nog maar 1 wedstrijd.  De voorhoede bestaat uit makkelijk scorende spitsen, en verdedigend zit het elftal ook goed in elkaar. Bij SVZW komen steeds meer spelers terug van blessures, en daardoor heeft trainer Joram Hendriks meer mogelijkheden om tot de juiste opstelling te komen.  In de verdediging en het middenveld zijn er meerdere opties. Aanvallend lijkt het erop dat de rangorde al wel vast staat. Wel benadrukt de trainer steeds dat SVZW niet zo goed is als menigeen denkt. De wedstrijd tegen CSV Apeldoorn is een wedstrijd om naar uit te kijken. Want nu zal blijken waartoe SVZW in staat is dit seizoen. Om 14:45 is de aftrap op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.  De KNVB heeft Wijnand Rutgers aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 30-10-2021

DOS’37 – KHC (3)

DOS’37 staat na het afgelopen weekend op een mooie 5e plaats in de competitie. Een plek waar de club heel tevreden mee is. KHC staat in de middenmoot, en wil daar ook blijven. Voor trainer Kenan Durmusoglu van KHC een bijzondere wedstrijd. Want hij was voordat hij bij KHC startte twee seizoenen werkzaam in Vriezenveen. Een gelijkspel is de verwachting bij deze wedstrijd.

DZC’68 – Hierden (1)

DZC’68 verloor afgelopen zaterdag voor de eerste keer dit seizoen een competitiewedstrijd. In Kampen werd met 3-1 verloren van Go Ahead. In thuiswedstrijd gaat DZC’68 weer voor een drie punter. Hierden heeft een onrustige tijd achter de rug.  Trainer Henri Brink verliet de club. Onder leiding van zijn vervanger, Bas de Raat, pakte de club inmiddels 4 punten.  Bij die vier punten blijft het ook na speelronde 6, want DZC’68 is te sterk voor Hierden.

DOS Kampen – Bennekom (2)

Dos Kampen is de rode lantaarn drager in de 1e klasse D. Met nul punten staan de gastheren helemaal onderaan. Zij zijn de enigste ploeg die nog enkel punt haalde in de 1e klasse D.  Bennekom doet het een stuk beter.  Vierde plek op de ranglijst. Met drie tegendoelpunten na vijf wedstrijden, heeft Bennekom de minst gepasseerde verdediging in deze competitie. DOS Kampen zal nog langer op de eerste punten moeten wachten, want Bennekom is te sterk.

De Merino’s – Nunspeet (3)

De Merino’s is een team dat moeilijk blijkt te verslaan. Alleen tegen Go Ahead Kampen en DCZ’68 werd verloren. De wedstrijden tegen middenmoters werden gewonnen of er werd gelijk gespeeld. De Merino’s  hebben de instelling dat de wedstrijd niet mag worden verloren. Deze instelling kenmerkt ook Nunspeet. Dat was zaterdag ook te zien in de wedstrijd tegen SVZW.  Een wedstrijd tussen ploegen die beide niet willen verliezen eindigen dan ook vaak in een gelijkspel.

SDV Barneveld – Go Ahead Kampen (2)

SDV Barneveld won afgelopen zaterdag de derby tegen DTS.  Altijd mooi winst in een derby, en dat de ploeg ook nog een stuk klom op de ranglijst, maakte de zaterdag helemaal complet voor SDVB. Ook voor Go Ahead was het een goede zaterdag. Thuis werd koploper DCZ’68 met 3-1 verslagen. Hierdoor klom Go Ahead ook weer na de gedeelde 1e plaats op de ranglijst. Go Ahead wil graag op de 1e plaats blijven, en dat moet lukken, want de overwinning is voor de Kampenaren.

SVI – DTS’35 (2)

SVI behoort ook tot de grote middenmoot in de 1e klasse. Zeven punten werden er gehaald uit de vijf gespeelde wedstrijden. Maar SVI weet dat er heel veel ploegen dichtbij staan, en dat een nederlaag er toe kan leiden dat verschillende tegenstanders er voorbij gaan. DTS heeft niet de seizoenstart die men verwachte. Zes punten uit vijf wedstrijden is tegenvallend. De club heeft wel te maken met blessures. Het wordt dus weer tijd voor punten voor DTS. SVI zal er veel aangelegen zijn om punten te pakken in deze thuiswedstrijd, maar DTS neemt de punten mee naar Ede.

In deze 6e speelronde zal blijken of de koplopers hun positie op de ranglijst kunnen behouden. Of lukt het de achtervolgers om wat dichterbij te komen? Alleen DCZ’68 heeft een thuiswedstrijd, de andere twee, CSV Apeldoorn en Go Ahead Kampen, spelen een uitwedstrijd. Voor de overige ploegen geldt dat ze erg dicht bij elkaar staan. Net als afgelopen zaterdag zal er weer het nodige gebeuren op de ranglijst. Dat is alleen maar mooi. Want er is niets mooier dan het volgen van een spannende strijd in een voetbal competitie. Drie ploegen lijken nu de sterkste te zijn, maar de overige ploegen zijn op dit moment erg aan elkaar gewaagd.  Iedereen een mooie een sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers