Zaterdag 16 maart speelt SVZW een thuiswedstrijd tegen Grol uit Groenlo. De trainer van de bezoekers is Wierdenaar Philip Agteres, in het verleden is hij ook trainer van SVZW geweest.

Grol wil graag ook in het komende seizoen actief blijven op eerste klasse niveau. Daartoe heeft de club nog alle kansen, maar dan moeten er nog wel punten worden gepakt in de komende weken. Grol heeft een paar spelers in de selectie die makkelijk scoren. Op dit moment is Luc Berentsen de topscoorder in de 1e klasse H. Veertien  keer scoren in 16 wedstrijden is een mooi gemiddelde. Probleem bij Grol is wel dat de ploeg veel tegendoelpunten incasseert. In 16 wedstrijden moest de Grol doelman 46 keer de bal uit het doel halen. In die 16 gespeelde wedstrijden verzamelde Grol wel 17 punten, en staat daarmee op de 9 plaats in de competitie. Om helemaal zeker te zijn van klasse behoud moet Grol zorgen dat het tenminste op de 8e plaats of hoger eindigt. Afgelopen weekend verloor Grol met 2-3 van STEVO. Hierdoor liep de achterstand op de veilige achtste plek op tot 4 punten.  Trainer Philip Agteres zal alles in het werk stellen om met het team in de 1e klasse te blijven. 

SVZW heeft thuis voor het laatst verloren op 18 november jl. Het zou dus mooi zijn dat die serie op 16 maart wordt verlengd.  De vorige thuiswedstrijd was tegen rode lantaarn drager Dalfsen. Die wedstrijd werd met 5-2 gewonnen.  De eerste 60 minuten was SVZW duidelijk de sterkste van de twee.  Er stond toen een 3-0 voorsprong op het scorebord, maar daarna scoorde Dalfsen twee maal. SVZW voerde toen de druk weer op en scoorde nog twee goals.  Ook in deze wedstrijd bleek maar weer dat je 90 minuten alert en actief moet zijn in de 1e klasse H. Dat gegeven bleek ook afgelopen weekend waar te zijn. In Borne verloor SVZW met 3-0 van NEO. De tegenstander ging vanaf de eerste minuut er volop tegenaan. SVZW was niet zoveel minder, maar NEO was effectiever in het benutten van de kansen. Bovendien was de NEO doelman in topvorm.  Ook tegen Grol zal 100 % inzet van iedereen nodig zijn. Want reken maar dat Philip Agteres graag zou stunten met zijn ploeg door te winnen in Wierden. De vorige wedstrijd tussen deze teams eindigde trouwens in een 1-4 overwinning  voor SVZW.  Volgens de diverse verslagen van deze wedstrijd was SVZW te sterk voor Grol.  Maar dat wil niet zeggen dat SVZW nu zomaar gaat winnen van Grol, want  u weet, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.  Trainer Frank Eeftink, wiens contract met een jaar is verlengd, zal de spelers die wijsheid ongetwijfeld ook mee geven.  De wedstrijd zal worden gespeeld  op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.  De aftrap is om 14:45 uur.

De overige wedstrijden van speelronde 18 ( Dalfsen is vrij)

DOS’37 – NEO (2)

DOS’37 won afgelopen zaterdag van Dalfsen. In Vriezenveen hopen ze dat dit het begin van een serie is waarin de nodige punten worden gehaald. NEO won afgelopen zaterdag van SVZW en blijft hierdoor koploper in de tweede periode.  DOS’37 en NEO hebben beiden heel weinig tegendoelpunten (14).  Verschil is dat NEO wel veel doelpunten maakt. Dat laatste zal ook deze wedstrijd blijken, de punten gaan mee naar Borne.

RKZVC – DZC’68 (2)

RKZVC verloor zaterdag jl. van koploper WHC. En nu komt de nummer twee van de ranglijst, DZC’68, op bezoek. De thuisclub moet punten gaan halen om in elk geval rechtstreekse degradatie te ontlopen.  DZC’68 staat inmiddels 10 punten achter op WHC. Kampioen worden lijkt er niet meer in te zitten, maar een periode titel is nog zeker mogelijk. Beide teams hebben belang bij de punten in deze derby. Uiteindelijk blijft de thuisclub met lege handen achter.

Sparta Enschede – Hulzense Boys (3)

Sparta Enschede ontvangt in deze wedstrijd streekgenoot Hulzense Boys. Het gaat hier om de wedstrijd tussen de nummers 6 en 7 van de competitie. De winnaar blijft in de middenmoot, de verliezer moet oppassen dat ze niet afzakken naar een nacompetitie plek. Er is niet veel verschil tussen deze tegenstanders, vandaar een gelijkspel als voorspelling bij deze wedstrijd.

STEVO – WHC (2)

STEVO won afgelopen speelronde van Grol. Hierdoor steeg STEVO op de ranglijst van een degradatie plek naar een nacompetitieplek. WHC is de ongenaakbare koploper. Het kampioenschap is een kwestie van tijd. STEVO gaat natuurlijk proberen om thuis de stunt uit halen door punten te pakken van WHC. Alle goede bedoelingen te spijt van STEVO, maar ook dit keer zijn de punten voor WHC.

FC Winterswijk –  Achilles’12 (1)

FC Winterswijk had afgelopen speelronde geen wedstrijd. Alle tijd dus om zich voor te bereiden op deze thuiswedstrijd. Achilles’12 won zaterdag jl. van Hulzense Boys (0-1). Een prima overwinning met het oog op de ranglijst. FC Winterswijk draait mee met bovenste teams in de middenmoot. Dat willen ze graag blijven doen.  Achilles’12 wil zichzelf nog meer lucht verschaffen op de ranglijst. Het gaat dus ergens om in deze wedstrijd. Uiteindelijk blijven de punten in de Achterhoek.

Speelronde 18 staat op de agenda voor het komende weekend. Langzamerhand komt er meer tekening op de ranglijst. Het kampioenschap gaat naar WHC. Dalfsen kan rechtstreekse degradatie misschien nog ontlopen, maar rechtstreekse handhaving zit er niet meer in. De achterstand op plek 8 is opgelopen naar  19 punten. Verder is nog niet veel te zeggen over de overige beslissingen. En dat is mooi want hierdoor blijft de 1e klasse H een mooie en spannende competitie om te volgen. Zondagmiddag 17 maart zal duidelijk worden wat de resultaten van de gespeelde wedstrijden teweeg brengen op de ranglijst. Iedereen een mooi en sportief weekend toegewenst. Benader de tegenstander en de scheidsrechter met respect.

Gerrit Koers