Op zaterdag 04-02 speelt SVZW thuis tegen Go Ahead Kampen. Wedstrijden tussen deze twee teams zijn altijd vol strijd.

Go Ahead Kampen was op 24 september jl. de gastheer voor SVZW. Dat was op de eerste speeldag in de 1e klasse E. Die wedstrijd eindigde in 3-3. Tot de 89e minuut had SVZW nog een 1-3 voorsprong, maar via Wilbert Wessels en Dennis van der Wal kwam Go Ahead nog langszij. Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldige wedstrijd waarin veel gebeurde. Na die wedstrijd haalde Go Ahead mooie resultaten binnen, maar leed ook onverklaarbare nederlagen. Dieptepunt was wel  de 10-1 nederlaag tegen Quick’20 in Oldenzaal. Hierdoor is Go Ahead in middenmoot van de 1e klasse terecht gekomen. Dat is eigenlijk een beetje een tegenvaller voor de Kampenaren want ze willen graag meedoen in de top van de ranglijst. Aan het scorend vermogen ligt het niet. Wilbert Wessels heeft op dit moment al 11 keer gescoord in de competitie. Hij is daarmee de topscoorder in de 1e klasse E samen met Jip Kemna van Quick’20. Afgelopen zaterdag verloor Go Ahead met 0-2 van Dos Kampen in een hectische derby. Op de ranglijst staan de Kampenaren nu op de 8e plaats met 18 punten uit 13 wedstrijden.  Go Ahead reist ongetwijfeld af naar Wierden om te winnen want het kan nu zomaar zijn dat de ploeg in de gevaren zone voor nacompetitie komt.

SVZW is goed uit winterstop periode gekomen. Zaterdag 21-01 werd er thuis gewonnen van ASV Dronten met 1-0. Een krappe, maar verdiende overwinning.  Dit was de vierde thuisoverwinning  op rij. In deze wedstrijden speelde SVZW prima voetbal.  Wel jammer is dan dat midden in deze serie wedstrijden het niet lukte om te winnen in en tegen Heerenveen. Hier werd met 2-1 verloren. SVZW speelde zaterdag jl. de uitwedstrijd tegen Achilles’12. In een bij tijde harde wedstrijd werd met 0-2 gewonnen. SVZW staat nu op de 3e plaats met een achterstand van 6 punten op koploper WHC. Er zijn nog heel wat wedstrijden te spelen, dus nog alle kansen om mee te doen om de hoogste plaatsen. In de wedstrijd tegen Go Ahead is er dus de mogelijkheid om voor de 5e keer achter elkaar een thuiswedstrijd te winnen. Makkelijk zal dat niet gaan. Maar met de juiste instelling en tactiek moet het mogelijk zijn om de punten in Wierden te houden.  Gekeken naar de historie van deze wedstrijd wist SVZW van de 8 ontmoetingen er 4 te winnen, en speelden de beide clubs twee keer gelijk tegen elkaar. Maar ja zoals het spreekwoord zegt: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.  De wedstrijden tussen beide rivalen is er wel een om naar uit te kijken. Om 14:45 uur is de aftrap op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de tweede elftallen van SVZW en Go Ahead tegen elkaar. Deze wedstrijd begint om 12:15 uur.

De overige wedstrijden van zaterdag 04-02-2023;

DZOH – Achilles’12  (3)

DZOH won zaterdag jl. met 6-1 van Heerenveen. Een belangrijke overwinning, gelet op de ranglijst. Achilles’12 verloor van SVZW en staat nu op de 10e plek op de ranglijst. Zij moeten dus een plek stijgen om zeker te zijn van 1e klasse behoud. Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken. Het zal een spannende wedstrijd worden die gaat eindigen in een gelijkspel.

DOS Kampen – Epe (1)

Dos Kampen won zaterdag de stadsderby tegen GAK met 0-2. Een mooie overwinning die ervoor zorgde dat DOS klom op de ranglijst. Epe is de drager van de rode lantaarn in de 1e klasse E. Zij moeten nodig goede resultaten halen, anders volgt er degradatie.  DOS Kampen heeft veel zelf vertrouwen gehaald uit de derby winst,  en het lukt om deze wedstrijd te winnen.

Heerenveen – ASV Dronten (2)

Heerenveen heeft het zwaar in deze competitie.  Hoe verwerken ze de 6-1 nederlaag tegen DZOH? ASV Dronten is bezig aan een goed seizoen. Het elftal is heel moeilijk te verslaan. Heerenveen weet dat het punten moet gaan pakken, maar ASV Dronten is te sterk voor de gastheren.

KHC – Hulzense Boys (1)

KHC verloor nog maar 1 wedstrijd dit seizoen. Maar zij spelen ook veel gelijk en dat telt niet zo hard aan in het puntentotaal. Hulzense Boys moet alle zeilen bij zetten om in de 1e klasse te blijven. KHC won nog geen wedstrijd in 2023 en wil dat veranderen in dit duel. KHC gaat voor de winst. Hulzense Boys is niet in staat om punten te halen in Kampen.

Quick’20 – SVI (1)

Quick’20 is bezig aan een, zoals verwacht, sterk seizoen. Met 1 punt achterstand op koploper WHC heeft de thuisclub nog alle kans op het kampioenschap. SVI wil zich handhaven in de 1e klasse. Dan moet de ploeg nog wel de nodige punten pakken want anders komt de 2e klasse wel heel dichtbij.  Quick’20 heeft een prima elftal dat in deze thuiswedstrijd de winst gaat pakken.

WHC – Noordscheschut (1)

WHC is nu al 8 wedstrijden ongeslagen in competitie verband.  WHC zal deze serie graag willen uitbreiden in deze thuiswedstrijd. Noordscheschut heeft nog geen punten gehaald na de winterstop. Dat zal dan moeten gebeuren in deze uitwedstrijd, want ook Noordscheschut heeft nog punten nodig om het linkerrijtje te blijven. WHC krijgt in deze wedstrijd te maken met een stugge tegenstander, maar het heeft kwaliteiten voldoende, en gaat door met het winnen van wedstrijden.

Alle ploegen in de 1e klasse E hebben elkaar nu eenmaal ontmoet.  Vanaf zaterdag 4 februari begint dus het tweede competitieblok. Nog 13 wedstrijdenrondes staan er op het programma.  Zoals het er nu naar uit ziet is de laatste speeldag op zaterdag 3 juni. Er zijn op dit moment twee ploegen die gaan strijden om de titel. Dat zijn WHC en Quick’20. Drie ploegen, SVZW, KHC en ASV Dronten staan nog wel aardig in de buurt. Maar zij moeten zelf punten blijven pakken, en dan kijken wat de bovenste twee hebben gedaan. Onderin ziet het er voor Epe wel heel donker uit. Ook Heerenveen en Hulzense Boys zitten in zwaar weer. De middenmoot is breed. Maar je moet dit seizoen op plek 9 eindigen om zeker te zijn van klasse behoud. Alle ploegen staan nog spannende weken te wachten. Iedereen veel plezier en mooie wedstrijden toegewenst in de tweede competitie helft.

Gerrit Koers