Zaterdag 25 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor SVZW. Dit keer tegen een heel bekende naam in het zaterdagvoetbal: Go Ahead Kampen.

Op 25 maart 1925 werd Go Ahead Kampen opgericht.  Vanaf de jaren 60 is de club te vinden in de hogere klassen van het zaterdagvoetbal. In het seizoen 2013-2014 kwam de club voor het laatst uit in de zaterdag hoofdklasse. Daarna is Go Ahead steeds te vinden in de 1e klasse.  De eindklassering is die laatste seizoenen in de 1e klasse tussen de 4e en de 7e plaats. Of er deze jaargang ook nog een 4e plaats inzit moeten worden afgewacht. De start van Go Ahead dit jaar is slecht te noemen. De 1e vijf wedstrijden werden allemaal verloren. De volgende twee wedstrijden werden wel gewonnen. Afgelopen zaterdag was er weer een nederlaag, 0-1 tegen de nieuwe koploper DETO.   Stephan Rahantoknam, de nieuwe trainer van Go Ahead, had zich de start waarschijnlijk anders voorgesteld.  Verdediger Tanju Sahin  en aanvaller Madih Doufikar komen niet meer uit voor de Kampenaren.  Doufikar komt nu uit voor koploper Flevo Boys. Go Ahead Kampen heeft de ambitie om op termijn terug te keren in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal en heeft het technisch beleid op deze doelstelling afgestemd. Het streven is om daarbij zoveel mogelijk eigen jongens in te zetten. Voorlopig lijkt het erop dat de doelstelling voor dit seizoen handhaving wordt.  In het verleden verloor Go Ahead vaak van SVZW in Wierden. Maar zoals bekend; resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

SVZW weet ook wat dat bekende spreekwoord betekend. In de vorige thuiswedstrijd was Nunspeet te gast in Wierden. Nog nooit was het hun gelukt om een wedstrijd te winnen in Wierden. Maar nu waren ze met 1-2 te sterk voor SVZW. Die nederlaag was meteen de eerste nederlaag van het seizoen. Zaterdag 18 november werd er wel gewonnen in een thuiswedstrijd. Na een 5-1 winst op De Tukkers werd de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt. In dat toernooi moet SVZW op 28 november op bezoek bij AZSV in Aalten. Maar eerst de wedstrijd tegen Go Ahead.  Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3-1 overwinning voor SVZW. De uitwedstrijd in Kampen ging 3-2 verloren. Zeker is dat het niet eenvoudig zal worden om deze wedstrijd te winnen. Gelet op de sterkte van de selectie staan de Kampenaren te laag op de ranglijst.  SVZW draait mooi bovenin mee in de competitie. De sfeer in het elftal is goed.  Afgelopen zaterdag leverde SVZW weer een prima teamprestatie door in Doetinchem met 1-2 te winnen van DZC’68. Er zijn wel wat blessure gevallen, maar over het algemeen heeft trainer Philip Agteres veel keuze mogelijkheden. De wedstrijd tegen Go Ahead begint om14:30 uur en staat onder  leiding van scheidsrechter Vredevoogd.

De overige wedstrijden van zaterdag 25-11-2017

ASV Dronten  – Nunspeet (3)

ASV Dronten stelde zaterdag teleur door niet te winnen in Zutphen. Nunspeet speelde gelijk tegen Vroomshoopse Boys. En ook in deze wedstrijd had Nunspeet moeite om te scoren, maar gaf ook bijna geen kans weg. Nunspeet is dat team dat moeilijk is om te verslaan, maar dat zelf ook moeite  heeft om wedstrijden te winnen. ASV Dronten heeft een overwinning nodig om aansluiting met de middenmoot te behouden.  Nunspeet lijkt in staat om een gelijkspel in Dronten te behalen.

Flevo Boys – KHC (1)

Flevo Boys is nog steeds ongeslagen deze competitie. Maar door het gelijkspel tegen Dos’37 afgelopen zaterdag, en de winst van DETO, ging de 1e periode titel aan de neus van de thuisclub voorbij. In deze thuiswedstrijd de mogelijkheid om deze teleurstelling weg te werken. KHC is echter een tegenstander die zich niet zomaar gewonnen geeft. Met hun passie en strijdwijze maken ze het elke tegenstander erg moeilijk. Flevo Boys heeft een zeer sterke selectie, die in staat moet zijn om thuis te winnen van KHC.

Vroomshoopse Boys – DCZ’68 (3)

Voor beide teams een erg belangrijke wedstrijd. Bij winst kan men de tegenstander passeren op de ranglijst. Welk team kan het beste omgaan met de druk van het moeten winnen van wedstrijden? De thuisclub lijkt daarin de beste te zijn, want zij hebben vorig seizoen in een vergelijkbare situatie gezeten. DCZ’68 liet zaterdag tegen SVZW zien, dat ze aanvallend wel sterk zijn, maar dat ze verdedigend ook kwetsbaar zijn.   Vroomshoopse Boys komt maar moeilijk tot scoren dit seizoen. Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd. Een resultaat waar beide ploegen eigenlijk niets aan hebben.

FC Zutphen – DOS’37 (2)

Door personele problemen beleeft de thuisclub een moeilijk seizoen tot nu toe.  FC Zutphen heeft nog geen wedstrijd weten te winnen, wel speelde de club vier keer gelijk. DOS’37 leed in oktober een paar zware nederlagen, maar daarna zijn de resultaten goed te noemen.  Winst in Zutphen zou ervoor kunnen zorgen dat DOS’37 mooi in de middenmoot blijft.  FC Zutphen zal zeker proberen om deze thuis wedstrijd te winnen, want de stand op de ranglijst is zeer zorgelijk. DOS’37 begint met het nodige zelfvertrouwen aan deze wedstrijd, en is daardoor in staat om de 3 punten mee te nemen naar Vriezenveen.

WHC – SDV Barneveld (1)

Dit is een wedstrijd tussen twee teams die beiden tot nu toe tegenvallend presteren. Met 10 punten uit 8 wedstrijden staan ze allebei in de middenmoot. Eerst maar eens zorgen om daar weg te komen, en dan pas daarna kan worden gekeken naar de top op de ranglijst. WHC verloor zaterdag van KHC en zal in deze thuiswedstrijd dat resultaat willen wegspoelen. SDV Barneveld won zaterdag van Hierden, een resultaat waar men erg blij mee was.  Er lijkt niet veel krachtsverschil tussen de beide selecties op dit moment. Maar dankzij het thuisvoordeel blijven de punten bij WHC.

DETO – Hierden (1)

Sinds zaterdag is DETO de koploper, en dus de te kloppen ploeg in de 1e klasse D. Maar DETO verslaan is een moeilijk verhaal, want ze weten in elke wedstrijd wel te scoren. Daarnaast krijgen ze ook maar heel weinig goals tegen. Hierden is op dit moment een goede middenmoter die moeilijk te verslaan is. Wel lijkt er de klad een beetje in te zitten, want de laatste 2 wedstrijden werden allebei  verloren.  Hierden zal ongetwijfeld met de beste bedoelingen naar Vriezenveen afreizen, maar de aanvallende sterkte van DETO is ook Hierden te machtig.

Speelronde 9 is meteen het begin van de 2e periode. De 1e periode ging verrassend genoeg naar DETO. Zelf won DETO bij Go Ahead Kampen, terwijl Flevo Boys niet verder kwam dan 1-1 bij DOS’37. Door deze resultaten nam de DETO de koppositie over van Flevo Boys. En pakte ook de 1e periode titel. Met dank aan buurman DOS’37. DETO heeft inmiddels 7 wedstrijden op rij gewonnen. Een indrukwekkende serie. De vraag is dus welk team weet DETO weer nederlaag toe te brengen. Elke week zijn onverwachte uitslagen te noteren, dus dat kan zomaar de komende speelronde zijn. Inmiddels is er sprake van een top drie op de ranglijst. 7 ploegen staan in de middenmoot. Vier ploegen staan in de onderste regionen. Deze ploegen moet snel punten pakken, anders wordt de afstand naar de middengroep te groot. Zaterdag is er voor alle ploegen weer de kans om punten te pakken. Iedereen veel plezier bij deze speelronde.

Gerrit Koers.