Zaterdag 14 maart staat competitieronde 18 op het programma in de 1e klasse D.  Deze ronde is de start van de reeks ontmoetingen in de strijd om de 3e periode.

Bennekom deed tot de winterstop heel goed in de top van de 1e klasse D. Maar na de winterstop is er de klad in gekomen bij de mannen van trainer Arnold Brehler. Hierdoor is het elftal afgezakt naar de grauwe middenmoot in de competitie. En dat terwijl bij aanvang van dit seizoen nog werd gedacht dat Bennekom zou gaan mee strijden om de bovenste plaatsen van de ranglijst. Wat is de oorzaak van dit verval?  Wanneer men de eigen verslagen van Bennekom leest gaat er vooral over dat de spelers de hoop op een goede klassering hebben opgegeven.  Het is voor Bennekom wel zaak om in de resterende wedstrijden punten te gaan pakken.  Want de voorsprong op de onderste plekken is nu nog wel behoorlijk, maar met een paar overwinningen kan Bennekom niets meer gebeuren.  Afgelopen zaterdag liet Bennekom zien dat het wel degelijk goed kan voetballen. Hierden werd met 4-3 verslagen.  Winst in de komende wedstrijden kan ervoor zorgen dat de club gaat mee strijden om de 3e periode titel.  Met een periodetitel kan er toch nog een mooi competitie einde worden bereikt. Het is aan de  afscheid nemende trainer  Arnold Brehler om zijn team weer aan het voetballen te krijgen. Hij vertrekt na afloop van dit seizoen naar DTS in Ede. Aad van den Berg is zijn opvolger bij Bennekom.  De 47-jarige Van den Berg, afkomstig uit Maarn, komt over van SVL uit Langbroek.

SVZW heeft goede herinneringen aan de uitwedstrijd tegen Bennekom.  Op 9 november jl. stonden de ploegen tegenover elkaar op Sportpark de Eikelhof in Bennekom. SVZW won toen met 1-4. Door die overwinning kon ook het binnenhalen van de 1e periodetitel gevierd worden.  Inmiddels zijn er weer heel wat wedstrijden gespeeld. SVZW staat nu 2e in de competitie en het is maar zeer de vraag of koploper DFS nog achterhaalt kan worden.  Ze hebben een riante voorsprong. SVZW moet zorgen dat ze wedstrijden blijven winnen, zodat DFS nog steeds voelt dat de achtervolgers dichtbij zijn. De vorige competitie thuiswedstrijd was de mooie en spannende wedstrijd tegen DFS, die uiteindelijk net met 2-3 werd verloren. Ook de bekerwedstrijd op 4 maart tegen RKZVC was een geweldige wedstrijd. Met een 6-0 overwinning werd de volgende bekerronde bereikt Voor het SVZW publiek is het te hopen dat deze thuiswedstrijd weer net zo mooi wordt. Wanneer de spelers weer het niveau van de laatste thuiswedstrijden halen moet het mogelijk zijn om te winnen van Bennekom. De wedstrijd op sportpark “Het Lage Veld” begint om 14:45 uur, en zal staan onder leiding van scheidsrechter R. Tulen.

De overige wedstrijden van zaterdag 14 maart 2020

DOS’37 – DTS Ede (2)

DOS’37 verloor afgelopen zaterdag thuis met 1-2 van Go Ahead Kampen. De Vriezenveeners speelden een slechte wedstrijd. DTS speelden wel een goede wedstrijd en versloegen CSV Apeldoorn met 5-2. DTS liet in deze wedstrijd ook weer zien dat ze heel effectief met de kansen omspringen. DOS’37 zal dus heel wat de beter voor de dag moeten komen in deze thuiswedstrijd. Dat zullen ze zeker ook wel doen, maar DTS is in dusdanige goed vorm dat de drie punten mee gaan naar Ede.

DOS Kampen – Hierden (1)

De thuisclub staat redelijk veilig in de middenmoot, maar nog een paar punten erbij zal aan alle onzekerheid een einde maken. Voor Hierden is de situatie heel zorgelijk. Er zal nog heel wat moeten gebeuren om degradatie nog te kunnen ontlopen. Hierden zal zeker naar Kampen komen om daar drie punten te pakken. DOS weet ook dat dit een tegenstander is om punten tegen te pakken. Dat laten ze ook zien in deze wedstrijd, de punten blijven in Kampen.

Go Ahead Kampen – DFS (2)

Go Ahead pakte zaterdag jl. drie heel belangrijke punten tegen DOS’37. Hierdoor kreeg de ploeg weer wat meer lucht in de strijd om handhaving. DFS is de koploper in de 1e klasse D.  Het kampioenschap is binnen handbereik. Go Ahead is in staat om het elke tegenstander lastig te maken. Dat zal DFS ook wel merken, maar er zit zoveel kwaliteit in dit elftal, dat zij ook deze wedstrijd winnend gaan afsluiten.

Nunspeet – KHC (1)

Voor beide ploegen is dit een enorm belangrijke wedstrijd. Bij winst kan Nunspeet 9 punten voorsprong nemen op de nummer laatst van de competitie. KHC weet dat bij winst de achterstand op de veilige 11e competitieplek nog maar 3 punten bedraagt. Probleem bij KHC is het scoren van doelpunten, dat bleek zaterdag ook wel tegen SVZW. Er werden goede kansen gecreëerd, maar deze werden niet omgezet in doelpunten.  Nunspeet scoort ook niet veel, maar is wel in staat om deze thuiswedstrijd te winnen.

WHC – SDV Barneveld (1)

Beide ploegen staan in de middenmoot.  WHC staat 4e, nog stijgen op de ranglijst is bijna onmogelijk.  SDVB staat nu 6e, maar heeft nog alle kansen om te klimmen naar de 5e plek. Beide ploegen kunnen dus min of meer vrijuit voetballen. WHC zal voor de eigen supporters een goede wedstrijd willen spelen. Bij SDV Barneveld weet je nooit hoe ze voor dag gaan komen, maar het lijkt op voorhand niet mogelijk dat zij gaan winnen in Wezep.

CSV Apeldoorn – DZC’68 (1)

CSV Apeldoorn heeft nog wat goed te maken bij de eigen supporters na de nederlaag tegen DTS.  De bezoekers uit Doetinchem weten dat ze elke week moeten proberen om de punten bij elkaar te schrapen. En dan op het eind maar zien waar het schip is gestrand. Zeker is dat DZC’68 ook in Apeldoorn niet komt voor de schoonheidsprijs. CSV Apeldoorn zal het spel moeten maken, en daarbij steeds beducht moeten zijn op de snelle counters  van DCZ’68.  Met steun van de 12e man blijven de punten de drie punten in Apeldoorn.

 

Er komt steeds meer tekening in de ranglijst van de 1e klasse D.  De top drie heeft duidelijk afstand genomen. DFS, SVZW en DTS gaan strijden om de drie bovenste plekken. Daarna zijn er zes ploegen die de middenmoot vormen. Vijf ploegen zijn nog lang niet zeker van klasse behoud. Aan het eind van dit seizoen degradeert nummer 14.  En voor de plaatsen 12 en 13 volgt een nacompetitie om zich te handhaven. KHC en Hierden zitten nu in de hoek waar de meeste klappen vallen. Er staan nog negen competitierondes op het programma. Er dus nog niets beslist. In deze laatste negen wedstrijden zal ook worden gestreden om de 3e periodetitel.  Elk elftal heeft dus nog wel iets om voor te voetballen.

 

Gerrit Koers