Zaterdag 20 april speelt SVZW thuis tegen Achilles’12 uit Hengelo. Blijft SVZW opnieuw thuis ongeslagen?

Achilles’12 en SVZW ontmoeten elkaar nog niet zo vaak voor een competitie wedstrijd. Vorig seizoen was de eerste maal. Achilles’12 maakte de overstap van het zondag naar het zaterdagvoetbal. En kon zodoende instromen in de 1e klasse. Achilles’12 wil ook graag op dit niveau actief blijven. Vorig seizoen lukte dat de club uit Hengelo. Vijfendertig punten uit 26 wedstrijden waren toen voldoende om in de eerste klasse te blijven. Achilles’12 werd daarmee negende op de ranglijst. Dit jaar moet Achilles’12 zorgen dat het hoger eindigt dan die negende plek, anders komt het elftal onder leiding van trainer  Kenan Durmusoglu in de nacompetitie terecht.  Achilles’12 heeft de situatie nog geheel in eigen hand. Afgelopen zaterdag deed de club goede zaken, door STEVO met 4-1 te verslaan. Met 30 punten uit 20 wedstrijden staat Achilles’12 nu zevende op de ranglijst. Bij winst in Wierden kan Achilles’12 stijgen naar de zesde plek. SVZW staat nu op die zesde plek ook met 30 punten, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat Achilles’12 al een wedstrijd meer heeft gespeeld.  Winnen van SVZW zou goed uitkomen.  In de vorige wedstrijd tussen deze twee in Hengelo won SVZW met 1-2.  Achilles’12 gaat proberen om te winnen in Wierden. Iets wat de club nog niet eerder is gelukt.

SVZW is al lange tijd ongeslagen op eigen veld. Toch is dat niet een feit om hardop over te juichen. Er zitten namelijk nog al wat gelijke spelen tussen. En die resultaten stemmen niet tot tevredenheid. Maar in dit verband niet teveel omzien naar het verleden. Al is het wel goed om even terug te kijken naar afgelopen zaterdag. SVZW won toen in Hulsen met 2-4 van Hulzense Boys. Een mooie overwinning die werd bereikt met hard werken en effectief voetbal. Na lang blessureleed was daar de return van Frank Smit. En hij liet meteen weer zien waar zijn kwaliteiten liggen door twee keer te scoren.  SVZW weet dat in Hengelo werd gewonnen van Achilles’12. SVZW wint op karakter in Hengelo was de kop boven het wedstrijd verslag van Gerhard Nijmeijer.  Dat karakter zal ook in deze thuiswedstrijd weer nodig zijn. Achilles’12 is een stugge tegenstander die niet bijzonder veel doelpunten maakt, maar ook niet veel tegendoelpunten incasseert. Het gaat in deze wedstrijd erom welk team in de middenmoot blijft staan van de 1e klasse H. Er zijn niet zoveel wedstrijden meer te spelen, dus beide ploegen kunnen zich geen puntverlies veroorloven. Het is even afwachten welke spelers er allemaal beschikbaar zijn aan SVZW kant. Als er niet teveel afwezigen zijn,  dan moet het mogelijk zijn om ook in deze wedstrijd de ongeslagen thuissituatie te verlengen. De wedstrijd zal worden gespeeld op “Sportpark Het Lage Veld” in Wierden. De aftrap zal zijn om 14;45 uur. Leidsman bij dit duel is scheidsrechter van Kraay. Na afloop van de wedstrijd is er de Spring Break in het clubhuis van SVZW.

De overige wedstrijden van speelronde 22 (DZC’68 is vrij deze ronde)

DOS’37 – Hulzense Boys (1)

Dos’37 slaagde er afgelopen zaterdag niet in om de vijfde wedstrijd op rij te winnen. DCZ’68 won thuis met 3-0 van  DOS’37. Ook Hulzense Boys verloren afgelopen zaterdag hun wedstrijd. SVZW vertrok met een 2-4 winst uit Hulsen. In de strijd om op plek 8 of hoger terecht te komen is dit voor beide teams een enorm belangrijke wedstrijd. Niet verliezen zal voorop staan, maar beide teams moeten voor de winst gaan. Na een derby vol met strijd om de punten is het DOS’37 dat uiteindelijk als winnaar uit de bus komt.

Dalfsen – WHC (2)

Dalfsen deed afgelopen weekend iets wat het hele seizoen nog niet gelukt was. De eerste overwinning van dit seizoen werd behaalt tegen Grol. WHC was afgelopen weekend vrij en heeft dus 2 weken de tijd gehad om de nederlaag tegen DOS’37 te verwerken. Dalfsen weet dat het met WHC een hele sterke tegenstander op bezoek krijgt, maar zal toch proberen om een goed resultaat uit het vuur te slepen. WHC is al heel lang de koploper maar weet dat de laatste twee geleden nederlagen allebei waren tegen laag geplaatste ploegen. Van onderschatting zal er dus geen sprake zijn. Wanneer WHC zijn normale niveau haalt is de winst voor de koploper.

FC Winterswijk – RKZVC (1)

FC Winterswijk wil graag hoog eindigen op de ranglijst. In dat verband kwam de winst tegen NEO ook heel goed van pas. RKZVC wil graag in de 1e klasse blijven.  Op dit moment staat de club op een rechtstreekse degradatieplek.  Beide tegenstanders zullen dus voor de winst moeten gaan in deze derby.  FC Winterswijk  beschikt over een goed elftal dat in staat is om thuis te winnen van RKZVC.

STEVO – Sparta Enschede (2)

STEVO leed afgelopen zaterdag een stevige nederlaag tegen Achilles’12. Met een 4-1 nederlaag vertrok STEVO weer naar Geesteren.  Sparta Enschede ging goed door op de ingeslagen weg van dit seizoen door met 5-0 te winnen van RKZVC.  STEVO kan rechtstreeks degradatie nog wel vermijden, maar ontsnappen aan de nacompetitie lijkt niet te lukken. Sparta Enschede staat er goed voor in de competitie en kan in het restant van de competitie een mooie eindklassering veilig stellen.  STEVO voelt de druk van het moeten winnen in dit duel. Sparta kan wat betreft wat meer ontspannen aan de wedstrijd beginnen. STEVO geeft zich vast niet zo gewonnen, maar Sparta Enschede gaat toch winnen in Geesteren.

NEO – Grol (1)

NEO wil graag uitkomen in de nacompetitie om promotie. Het kwam daarom niet goed uit dat er werd verloren van FC Winterswijk in de afgelopen speelronde. Grol lijkt wel uit te gaan komen in de nacompetitie, maar dan in de strijd om handhaving. Grol heeft nu de twijfelachtige eer dat zij de eerste club in de 1e klasse H zijn die verloor van Dalfsen.  NEO is erop gebrand om voor eigen publiek te winnen van Grol. Dit om de derde plek op de ranglijst vast te houden. Grol weet dat het zich geen puntenverlies  meer kan veroorloven. NEO moet instaat zijn om thuis te winnen van Grol.

Speelronde 22 staat op het komende weekend op het programma in de 1e klasse H.  Beslissingen zullen er nog niet vallen. Daarvoor moeten er nog wel meer wedstrijden gespeeld worden. Na deze speelronde hebben de meeste ploegen twee weken rust, want in het weekend van 27 en 28 april staan er alleen op 28 april twee wedstrijden gepland. Die dag speelt Grol tegen FC Winterswijk en RKZVC ontvangt STEVO.  In de aanstaande speelronde staan weer spannende wedstrijden op de agenda. Deze zijn vooral spannend met het oog op de strijd om niet bij onderste vijf op de ranglijst terecht te komen. Zondag 21 april om ongeveer 16 uur zijn alle uitslagen bekend, en kan de vernieuwde ranglijst worden opgemaakt.

Gerrit Koers