Zaterdag 5 november komt WHC naar Wierden. Een oude bekende tegenstander waar vaak spanende wedstrijden mee zijn gestreden

WHC kwam in het verleden heel vaak uit tegen SVZW in de 1e Klasse. Maar de twee vorige seizoenen was WHC ingedeeld in de 1e klasse E noord. Met ingang van dit seizoen is er wat veranderd in de klasse indelingen en zitten WHC en SVZW weer in de zelfde klasse. Afgelopen seizoen was WHC heel lang in de race om het kampioenschap, maar moest uiteindelijk de titel laten aan De Olde Veste uit Steenwijk. Ook via de nacompetitie lukte het niet om te promoveren. Dit seizoen wil WHC opnieuw proberen om te promoveren. Dat moet dan gebeuren onder leiding van trainer Richard Karrenbelt, een ervaren oefenmeester in het zaterdagvoetbal. Hij trainde in het verleden o.a. Urk, ONS Sneek en CSV Apeldoorn. WHC begon de competitie goed met 2 overwinningen, maar de drie wedstrijden daarna werden verloren.  Om de ambities waar te kunnen maken zal WHC zeker voor de winst gaan in Wierden. Als we kijken naar de wedstrijden uit het verleden, dan zien we dat WHC meestal won of gelijkspeelde in Wierden. Nu bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar WHC zal deze geschiedenis vast in het achterhoofd hebben wanneer afreizen naar Wierden.

SVZW heeft dezelfde doelstelling als die van WHC. Meedoen om promotie. Als je die ambitie hebt moet in je elk zorgen dat je de thuiswedstrijden in winst omzet. Dat lukte helaas niet in de laatst gespeelde thuiswedstrijd, want toen werd er op sportpark “Het Lage Veld” met 1-2 verloren van Noordscheschut. Een onnodige nederlaag, maar als jezelf de kansen niet benut, doet een tegenstander dat meestal wel. Donderdag 20 oktober speelde SVZW thuis tegen 4e klasse Harfsen om een plek in de volgende bekerronde. In die wedstrijd werden de kansen wel benut en won SVZW uiteindelijk met 14-1.  Ook afgelopen zaterdag scoorde SVZW 4 maal in de wedstrijd tegen SVI, maar helaas scoorde de tegenstander ook 4 maal, en vertrok SVZW maar met 1 punt uit Zwolle. Als je een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog met 1-4 voorstaat mag je wel spreken van een onnodig gelijkspel. Hopelijk zijn de SVZW aanvallers in de wedstrijd tegen WHC net zo scherp als in de laatste wedstrijden. Maar het is zeker ook nodig dat de verdediging goed zijn werk doet.  Het centrale duo bestaat uit twee geroutineerde spelers die toch in staat moeten zijn om te zorgen dat er minder tegengoals vallen.  Het is zaak om 100% scherp aan de wedstrijd tegen WHC te beginnen, en die scherpte ook de hele wedstrijd vast te houden. SVZW gaat zeker voor de winst in deze wedstrijd, en gelet op de kwaliteiten in de selectie moet dat ook mogelijk zijn. De wedstrijd SVZW – WHC begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 5 november 2022.

Achilles ’12 – Epe (3)

Achilles’12 kende een moeilijke competitie start, maar won de laatste twee gespeelde wedstrijden.  Epe kende ook een lastige start, maar bleef in de laatste twee wedstrijden ook ongeslagen.  Gelet op de ranglijst zou het voor beide ploegen goed zijn om deze wedstrijd te winnen. Maar verliezen willen ze geen van beiden, dus het draait uit op een gelijkspel.

DZOH – Noordscheschut (3)

Een mooie Drentse derby is deze wedstrijd. Wie staat na deze wedstrijd als de beste Drentse ploeg in de 1e klasse E? Op dit moment is dat DZOH op de 3e plek. Maar Noordscheschut staat 4e met maar 1 punt achterstand. Beide ploegen geven verdedigend niet veel weg. Dat zal in deze wedstrijd ook het geval zijn, vandaar de voorspelling van een gelijkspel.

Heerenveen – SVI (2)

Rode lantaarn drager Heerenveen wist in deze competitie nog geen enkel punt binnen te halen.  Het wordt dus tijd voor een resultaat. SVI liet zaterdag tegen SVZW zien dat over een enorme vechtlust beschikt, want in minder dan 15 minuten werd een 1-4 achterstand omgezet in een 4-4 gelijkspel.  Dit resultaat heeft ervoor gezorgd dat SVI in goede vorm is gekomen, en zodoende gaan ze ook winnen in Heerenveen.

KHC – DOS Kampen (3)

De derby tussen de beide plaats genoten uit Kampen.  KHC verloor nog geen enkele wedstrijd tot nu toe in de competitie.  DOS Kampen is ook goed bezig, want 2 weken geleden wonen ze van WHC, en afgelopen zaterdag was er de winst op koploper Quick’20.  Gelet op de vorm van beide ploegen kan het een mooie derby worden. Maar deze wedstrijden blijven onvoorspelbaar, vandaar dat de voorspelling een gelijkspel is.

Ouick’20 – Go Ahead Kampen (1)

Quick’20 verloor zaterdag van DOS Kampen. Nu opnieuw tegen een ploeg uit Kampen. Op papier is Go Ahead de sterkste ploeg uit Kampen. Maar in de praktijk vallen de resultaten van Go Ahead tegen.  Quick’20 wil thuis de goede draad weer oppakken.  Go Ahead zal vast de nodigde tegenstand bieden, maar de 3 punten blijven in Oldenzaal.

ASV Dronten – Hulzense Boys (1)

Dronten is goed begonnen in deze competitie en staat nu op de 6e plaats met 8 punten. Het gepromoveerde Hulzense Boys  heeft het moeilijk op  eerste klasse niveau.  Het zal dan ook graag punten willen pakken tegen ASV Dronten, maar dat gaat niet lukken. ASV is thuis te sterk voor de bezoekers uit Hulsen.

Speelronde 6 staat op het programma voor zaterdag 6 november. Elke week zijn er verassende uitslagen in de 1e klasse E. Het lijkt erop dat veel ploegen weinig voor elkaar onder doen.  Alleen Heerenveen valt wat dat betreft uit de toon. Want zij verloren tot nu toe alle wedstrijden en staan dan ook met 0 punten helemaal onderaan op de ranglijst.  Koploper Quick’20 leed afgelopen  zaterdag de eerste nederlaag en zag daardoor de achtervolgers dichterbij komen.  Gelet op de afgelopen weken ziet de ranglijst er zaterdag a.s. om 17:00 uur vast weer heel anders uit met twee spannende derby’s op het programma.  Dat is mooi, want daardoor is de 1e klasse E interessant om te volgen.

Gerrit Koers