Zaterdag 21 oktober reist SVZW af naar Vriezenveen voor de wedstrijd tegen DOS’37. Deze wedstrijd stond eerst voor 23 september op de agenda, maar is toen verplaatst in i.v.m. het 75 jarig jubileum van SVZW.

DOS’37 en SVZW speelden al vele malen tegen elkaar in competitieverband.  Vorig seizoen was dat niet het geval. In 2022 degradeerde DOS’37 naar de 2e klasse, maar keerde na 1 seizoen al weer terug in de 1e klasse.  De promotie werd gerealiseerd onder leiding van trainer Jeroen Niks.  Hij is nu voor het vierde seizoen  in dienst van DOS’37.  De doelstelling van DOS’37 is om op 1e klas niveau te spelen, en dat met zoveel mogelijk spelers die uit de eigen jeugdopleiding naar voren komen. Net als SVZW heeft DOS’37 twee competitiewedstrijden gespeeld.   De eerste wedstrijd tegen FC Winterswijk ging met 1-0 verloren. Afgelopen zaterdag won DOS’37 thuis met 3-0 van SV Dalfsen.  Op de ranglijst is DOS’37 op de tiende plaats terug te vinden. Maar bij winst op SVZW kan er een mooie stap naar boven worden gemaakt. Trainer Jeroen Niks was onlangs aanwezig bij SV Dalfsen – SVZW.  Dat bezoek heeft er in elk geval toe geleid dat DOS’37 afgelopen zaterdag de juiste speelwijze had tegen SV Dalfsen. Nu moet blijken of  er tegen SVZW ook een goed plan is gemaakt.  DOS’37 gaat voor eigen publiek zeker voor de winst tegen de buren uit Wierden.

SVZW kwam ook twee keer in actie in de competitie. Op 7 oktober werd er met 0-6 gewonnen in Dalfsen. Afgelopen zaterdag kwam NEO uit Borne naar Wierden. Het werd een boeiende wedstrijd tussen deze twee streekgenoten. Uiteindelijk was NEO net iets beter en ging met een 1-2 winst er vandoor. SVZW speelde zeker niet slecht, maar had ook wat pech op bepaalde momenten. Frank Smit was alleen op weg naar het NEO doel, maar hij kwam aan het struikelen. En bij het eerste doelpunt van NEO was er ook een struikelpartij in de SVZW verdediging. Een nederlaag is nooit leuk, maar SVZW moet niet te lang stil staan bij deze wedstrijd. Het seizoen is nog maar net begonnen, en er staan weer veel mooie wedstrijden op het programma. De eerste competitie uitdaging is de uitwedstrijd naar DOS’37. Ook een wedstrijd waarvan je te voren al kunt zeggen dat je als team 100% inzet en samenspel moet vertonen om een goed resultaat te halen. Het zal niet makkelijk worden in Vriezenveen, maar SVZW moet in staat zijn om een goed resultaat te halen op sportpark “Het Midden”. De aftrap van de wedstrijd is om 14 :30 uur. Scheidsrechter is Nicholas Henon, uit Wageningen, de assistenten zijn Roy Biharie uit Enschede en Jan Koenderink uit Heelsum.

Er staan komend weekend geen verdere wedstrijden op het programma in de 1e klasse H. Wel komen vele tem asin actie in het bekertoernooi. Op zaterdag 28 oktober staat speelronde 5 op het programma. SVZW gaat dan naar Groenlo voor de wedstrijd tegen Grol.

Gerrit Koers