SVZW heeft slechts 1 week mogen genieten van de 1e plek op de ranglijst. Quick’20 staat nu op de 1e plaats. Zaterdag spelen beide ploegen tegen elkaar.

Quick’20 is de ploeg die het meest is getipt als de kampioen in de 1e klasse E. De Oldenzalers maken er ook geen geheim van dat zij dit seizoen willen promoveren. Als dat lukt dan speelt de club ook op zaterdag op het niveau wat ze ook speelden toen ze nog uitkwamen bij de zondagamateurs.  Quick’20 begon ook heel goed aan de competitie en won de 1e periode titel. ASV Dronten haalde net als Quick’20 zeventien punten binnen uit de 1e acht wedstrijden, maar het doelsaldo van Quick’20 is veel beter. Ook in de 2e periode  deed Quick’20 lang mee, maar het was SVZW dat er uiteindelijk met deze prijs vandoor ging. Afgelopen zaterdag speelde Quick’20 tegen Hulzense Boys.  Heel lang stond het 1-1 in die wedstrijd. Maar in de 102e minuut benutte invaller Loed Keizer een strafschop en zorgde ervoor dat Quick’20 door het oog van de naald kroop en met een 1-2 winst naar Oldenzaal vertrok. Door het verlies van SVZW tegen KHC staat Quick’20 nu weer eerste op de ranglijst.  Het verschil is echter maar 1 punt. Quick’20 moet in elk geval gelijk spelen om SVZW achter zich te houden.  Maar eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, en nummer drie WHC wint tegen Achilles’12, dan komen zij in punten aantal gelijk met Quick’20. De belangen zijn dus groot in deze wedstrijd. 

SVZW was bezig aan een uitstekende serie wedstrijden in 2023.  Tien wedstrijden op rij bleef SVZW ongeslagen. Hierdoor rukte SVZW op naar de 1e plaats op de ranglijst. Ook de 2e periodetitel werd binnen gehaald. Helaas kwam er afgelopen zaterdag een einde aan die mooie reeks. In Kampen werd met 2-0 verloren van KHC. SVZW was het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar wist geen doelpunt te maken.  KHC liet zien hoe je effectief om gaat met kansen. Binnen 5 minuten scoorde KHC twee maal.  SVZW moet deze week gebruiken om deze nederlaag te verwerken. Maar veel tijd om te treuren is er niet, want zaterdag a.s. wacht de strijd tegen koploper Quick’20 in Oldenzaal.  SVZW heeft in 2023 laten zien dat het een uitstekend team is. Samen weer strijden voor de punten, want winnen in Oldenzaal in zeker mogelijk. In Wierden eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor SVZW. Er staat natuurlijk enorm veel spanning op deze wedstrijd. Welk team gaat hier het beste mee om, dat gaat zeker ook een rol spelen. Na deze wedstrijd zijn er nog 4 wedstrijden te spelen.  Er is dus nog niets beslist na deze wedstrijd. Het gaat in elk geval een mooie wedstrijd worden tussen deze sterke elftallen. De aftrap van dit duel is om 15:00 uur op sportpark Vondersweijde . Tommy Postma reist af als scheidsrechter naar Oldenzaal om deze wedstrijd te leiden.

De overige wedstrijden van zaterdag 22 april 2023;

Achilles’12 – WHC (2)

Achilles’12 won afgelopen zaterdag met 0-1 van SVI.  Hierdoor staat de thuisploeg in de middenmoot maar is klasse behoud nog lang niet zeker.  WHC won met 3-0 van DZOH en profiteerde zo ook van het verlies van SVZW en heeft nu 2 punten achterstand op de 1e plek. Achilles’12 wil graag punten halen want dan is handhaving bijna zeker. WHC is nog niet uitgespeeld voor het kampioenschap en komt voor drie punten naar Hengelo.  Makkelijk zal het niet gaan, maar WHC gaat deze wedstrijd wel winnen.

DZOH – DOS Kampen (3)

DZOH staat door de goede resultaten in de laatste wedstrijden op plek 8 met 28 punten. DOS Kampen heeft 27 punten en staat daarmee op plek 10. Blijft dat zo dat moet DOS aan de bak in de nacompetitie.  Beide ploegen kunnen bij winst dus een klap uitdelen aan een directe concurrent.  Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd komt er geen winnaar uit de bus.

Go Ahead Kampen – Noordscheschut (1)

Go Ahead Kampen heeft de zinnen gezet op de 3e periodetitel. Daartoe is de ploeg de goede weg ingeslagen. Nu proberen om die weg vast te houden. Noordscheschut denkt niet aan periodetitels, handhaving daar gaat het om. Op dit moment staan de bezoekers op de 9e plek en is handhaving een feit. Maar de concurrentie staat enorm dichtbij, dus zijn de punten hard nodig.  Go Ahead Kampen gaat voor eigen publiek deze wedstrijd winnen en blijft daartoe kanshebber op de 3e periode.

Heerenveen – KHC (2)

Heerenveen staat er slecht voor in de competitie. Alle vijf laatste wedstrijden winnen  is nodig, maar dan is het nog maar afwachten of dat voldoende is voor handhaving.  Dergelijke zorgen kent KHC niet.  Om helemaal zeker te zijn van klasse behoud zou in overwinning mooi zijn. Heerenveen moet voor de winst strijden in deze wedstrijd, maar gaat ondervinden dat scoren tegen KHC bijna onmogelijk is.  KHC toont zich opnieuw effectief en gaat met 3 punten in de zak weer naar Kampen.

Hulzense Boys – Epe (1)

Hulzense Boys was afgelopen zaterdag heel dicht bij een punt tegen Quick’20. Maar in de blessuretijd ging dat punt net verloren. Epe  is door het verlies tegen Go Ahead Kampen gedegradeerd naar de 2e klasse. Dit zat er al heel lang aan te komen. Hulzense Boys heeft nog alle kansen om in de 1e klasse te blijven, maar dan moeten er wel punten worden gepakt in de laatste wedstrijden. Epe zal zich zeker niet bij voorbaat gewonnen geven, maar de echte strijdlust is er niet meer. Hulzense Boys gaat deze wedstijd winnen.

ASV Dronten – SVI (1)

ASV Dronten staat nu 4e op de ranglijst. Er is nog steeds aansluiting met de kopgroep, al is 6 punten achterstand wel veel met nog 5 wedstrijden te spelen.  SVI staat nu op een degradatieplek. Er is een achterstand van 7 punten op een nacompetitieplek.  Degradatie is dus wel heel dichtbij voor de Zwollenaren. ASV Dronten wil in elk geval als vierde eindigen en laat dat ook zien in deze thuiswedstrijd. SVI verliest deze wedstijd en komt daardoor in nog zwaarder weer terecht.

Zaterdag 22 april staat speelronde 22 op het programma in de 1e klasse E.  Er is nog steeds bijna niets beslist in de mooie competitie. Epe weet na afgelopen zaterdag dat het is gedegradeerd en volgend seizoen uit gaat komen in de 2e klasse.  Heerenveen en SVI hangen aan een zijden draadje en het is afwachten of het draadje het gaat houden. De situatie is zorgelijk voor deze clubs.  Vijf clubs staan heel dicht bij elkaar in strijd om op de negende plaats of hoger te eindigen. Bovenin is de strijd ook erg spannend. Quick’20 tegen SVZW is de onbetwiste topper van deze speelronde. De nummers 1 en 2 tegen elkaar in een Twentse derby. Mooier kun je het bijna niet bedenken.  Iedereen heel veel plezier bij deze speelronde.

Gerrit Koers