Op zaterdag 13 april speelt SVZW gaat SVZW op bezoek bij Hulzense Boys. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams gelet op de stand op de ranglijst.

Hulzense Boys staat na de wedstrijden van afgelopen weekend op de negende plaats op de ranglijst. Op die plek wil je niet eindigen, want de nummers 9 tot en met 11  komen in de nacompetitie om handhaving terecht.  In dit verband kwam de nederlaag van afgelopen zaterdag in Geesteren tegen STEVO niet goed uit voor Boys uit Hulsen. Want STEVO kon daardoor drie punten inlopen. Daarnaast won DOS’37 van WHC en passeerde de club uit Vriezenveen de Hulzense Boys op de ranglijst. Er zijn nog alle kansen om te stijgen in de competitie, maar dan moeten er wel punten worden gepakt in de laatste wedstrijden van dit seizoen. Hulzense Boys zal graag terug denken aan 18 november jl.  want toen speelden zij in Wierden tegen SVZW. Binnen 30 minuten namen de Boys toen een 0-3 voorsprong, die ze ook niet meer weggaven. Bij winst komt Hulzense Boys in punten aantal gelijk met SVZW. Wel heeft de thuisclub een wedstrijd meer gespeeld. Ook nu is het weer een bijzondere wedstrijd voor Aron Pouls.  Want hij maakt na afloop van dit seizoen de overstap van Hulzense Boys naar SVZW. Weer terug op het vertrouwde nest in Wierden. Hulzense Boys weet het belang van deze wedstrijd en zal zeker voor de overwinning gaan.

SVZW keek lange tijd naar boven op de ranglijst. WHC is niet meer in te halen, maar in de top eindigen dat moest toch wel lukken was de gedachte. Maar door de behaalde resultaten moet SVZW nu naar beneden kijken want anders kom je zo in de nacompetitie om handhaving terecht.  Het is niet zo dat SVZW veel nederlagen heeft geleden, maar veel gelijke spelen levert telkens maar 1 punt op. Een overwinning levert steeds 3 punten op en dat telt harder aan. Afgelopen zaterdag speelde SVZW met 1-1 gelijk tegen DZC’68. Helaas lukte het niet om een 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat er veel afwezigen waren bij SVZW.  Hierdoor waren de keuze mogelijkheden beperkt voor trainer Frank Eefting. Het is te hopen dat er zaterdag weer meer spelers beschikbaar zijn. SVZW kan er vanuit gaan dat ze een gemotiveerde tegenstander gaan ontmoeten.  In een derby spelen vaak ook andere zaken mee. Verliezen van de buren wil niemand.  Het gaat vast een spannende wedstrijd worden, waarbij er vanuit SVZW opzicht op gerekend wordt dat de drie punten meegaan naar Wierden. De wedstrijd begint om 14:30 uur op “Sportpark Smidserve’  in Hulsen.  Scheidsrechter De Jong is aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

De overige wedstrijden van speelronde 21 (WHC is vrij deze speelronde)

Achilles’12 – STEVO (1)

Achilles’12 deed goede zaken de laatste weken op de ranglijst. Daardoor staan de gastheren nu op de zevende plek. Handhaving komt steeds dichterbij. STEVO lijkt erin te slagen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar of ze nacompetitie ook kunnen ontlopen is nog lang niet zeker.  Achilles’12 weet dat het thuis moet gaan winnen om nog meer afstand van STEVO te nemen. STEVO weet dat ze bij winst in kunnen lopen op plek acht van de ranglijst. Na een wedstrijd vol strijd blijven de punten uiteindelijk in Hengelo.  

DCZ’68 – DOS’37 (3)

DCZ’68 kwam zaterdag in Wierden niet verder als een gelijkspel.  Duur punten verlies want hierdoor nam FC Winterswijk de 2e plaats op de ranglijst over. DOS’37 wist de laatste drie wedstrijden allemaal te winnen. Ook WHC moest er afgelopen zaterdag aan geloven in Vriezenveen, ze verloren met 3-1. DZC’68 weet dus dat ze een tegenstander gaan ontmoeten die in goede vorm steekt. Gelet op de 2e periode zullen beide ploegen willen winnen.  Er zal hard worden gestreden om de punten, maar een winnaar komt er niet uit de bus.

NEO – FC Winterswijk  (1)

NEO is de koploper in de strijd om de 2e periode.  Ze hebben dus een mooi doel om voor te strijden in de komende weken. FC Winterswijk is bezig aan een wat wisselvallige periode. Hierdoor staat de club nu vierde op de ranglijst. NEO zal deze thuiswedstrijd willen winnen om bovenaan in de 2e periode te blijven, en ook om in elk geval derde op de ranglijst te blijven. Ook FC Winterswijk wil graag op de derde plaats terecht komen. Ze weten dat ze dan moeten winnen in Borne.  NEO is thuis echter moeilijk te verslaan, dat gaat FC  Winterswijk ook ondervinden.  De winst gaat naar de thuisclub.

Sparta Enschede – RKZVC (1)

Sparta Enschede staat nu vijfde op de ranglijst. Een mooie positie, maar het is nog niet zover dat Sparta helemaal veilig is. De concurrentie ligt op de loer. Voor RKZVC zien de zaken er veel slechter uit. Directe degradatie ontlopen dat gaat het nu om. En daar helpt maar 1 ding bij, punten halen. Die punten moeten dan gehaald worden in Enschede. Sparta heeft een sterk team en dat laat zich thuis de kaas niet van het boord eten. RKZVC gaat met lege handen terug naar de Achterhoek.

Grol – Dalfsen (1)

Grol kwam afgelopen weekend niet actie. Twee weken de tijd dus om zich voor te bereidden op deze belangrijke wedstrijd.  Dalfsen kan bij verlies degradatie niet meer te ontlopen is. Dat zat er al heel lang aan te komen. Grol weet dat het in deze thuiswedstrijd goede zaken kan doen.   Dalfsen zal zich zeker niet zomaar gewonnen geven in Groenlo, maar uiteindelijk gaat ook deze wedstrijd verloren.

Afgelopen zaterdag leed WHC een zeldzame nederlaag. Dat wil niet zeggen dat het kampioenschap in gevaar is gekomen, wel moet het feest wat later gevierd worden. Onderin de ranglijst is het enorm spannend. De nummers 12 en 13 degraderen direct. Voor de nummers 9 t/m 11 rest nacompetitie om handhaving.  Als je op dit moment naar de ranglijst kijkt, kunnen nog 7 ploegen op die plekken terecht komen. Deze ploegen kunnen zich dus niet veroorloven om rustig aan te doen in de laatste wedstrijden. Dat is een mooi gegeven voor alle volgers van de eerste klasse H.  Spanning en sensatie verzekerd. Voor iedereen een mooi, spannend en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers.