Na een week zonder competitievoetbal gaat SVZW een uitwedstrijd spelen tegen DZOH. Na drie mindere wedstrijden op rij wordt het weer tijd voor een goede wedstrijd

DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek ) is voor de eerste maal gastheer voor SVZW in competitieverband. De club uit Emmen kwam altijd uit in de noordelijke voetbal competities, maar komt dit seizoen uit in de 1e klasse E. DZOH is opgericht in 1985 als een afsplitsing van voetbalvereniging Bargeres. De reden om een eigen voetbalvereniging op te richten, was dat een groeiend aantal Bargeres-senioren op zaterdag wilden voetballen.  Dit seizoen komt de club uit op 1e klasse niveau, na het behaalde kampioenschap in de 2e klasse J. De doelstelling is om op dit niveau te blijven.  Op dit moment staat DZOH op de 8e plaats met 31 punten uit 23 wedstrijden.  Blijft DZOH op de achtste plaats staan, dan is klasse behoud zeker. Maar de concurrentie is dichtbij, dus heeft DZOH nog wel wat punten nodig.  Op 31 maart kwam het bericht naar buiten dat DZOH en trainer Marc van Meel per direct uit elkaar gingen. Roy Stroeve en Berry Hoogeveen nemen de taken van Van Meel tot het einde van het seizoen over. DZOH heeft voor volgend seizoen Karlo Meppelink aangesteld als hoofdtrainer.  Maar eerst ligt de focus op de laatste drie wedstrijden van dit seizoen. DZOH heeft de laatste tijd al wel de nodige punten binnen gehaald, en heeft daardoor ook nog kans om de 3e periode titel binnen te halen. Maar DZOH zal zich vooral concentreren op klasse behoud. In Wierden won SVZW met 4-0.  DZOH zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen.

SVZW was bezig aan een sterke serie wedstrijden in 2023. Hierdoor werd de 2e periode binnengehaald en was SVZW zelfs even koploper in de 1e klasse E. Maar in de drie laatst gespeelde wedstrijden haalde SVZW maar 1 punt. Eerst was er de nederlaag tegen KHC, daarna een gelijk spel tegen Quick’20 en als laatste werd er 29 april met 1-3 verloren van Heerenveen.  Het is te hopen dat de staf en spelers beseffen dat het weer tijd is voor een goede wedstrijd. Er staan nog 3 competitiewedstrijden op het programma en dan waarschijnlijk de nacompetitie. SVZW kan ook nog steeds kampioen worden, maar een achterstand van 4 punten is moeilijk goed te maken wanneer er nog maar 3 wedstrijden op het programma staan.  Zelf de laatste drie wedstijden winnen en dan maar zien of Quick’20 nog punten gaat morsen.  Wedstrijden winnen zorgt er in elk geval voor dat je met een goed gevoel aan de nacompetitie gaat beginnen. Frank Smit is er nog niet bij tegen DZOH, want hij moet nog 1 wedstrijd schorsing uitzitten.  Als SVZW weer speelt op het niveau van de eerste maanden in 2023 dat moet het lukken om met drie punten te vertrekken uit Emmen.  De wedstrijd tussen DZOH en SVZW zal worden gespeeld op het sportpark aan de Zwanenveld 12 in Emmen. DE aftrap is om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is  Bryan Huizinga.

De overige wedstrijden van zaterdag 13 mei;

Achilles’12 – KHC (2)

Achilles’12 weet dat rechtstreekse degradatie bijna voorkomen is, maar het lijkt er wel op dat de club in de nacompetitie terecht gaat komen. KHC staat op dit moment 5e op de ranglijst  en wil deze plaats in elk geval vast houden. Achilles’12 moet voor de winst gaan in deze thuiswedstrijd. KHC voelt niet meer de druk van moeten winnen en gaat met een ontspannen gevoel aan deze wedstrijd beginnen.  KHC verliest bijna geen wedstrijd, en dat merkt Achilles’12 ook. De punten gaan naar Kampen.

Epe – Noordscheschut (2)

Epe weet al dat het is gedegradeerd uit de 1e klasse. Zij spelen dus alleen nog voor de sportieve plicht. Voor Noordscheschut zijn de komende wedstrijden wel heel erg belangrijk. Want zij staan nu nog op de veilige 9e plek, maar de concurrentie staat heel dicht bij.  Epe zal vast proberen om in deze thuiswedstrijd een goed resultaat te behalen, maar Noordscheschut is erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Go Ahead Kampen – WHC (1)

Go Ahead Kampen wil graag de 3e periode winnen. Daar zijn ook nog kansen voor. WHC deed lang mee om het kampioenschap, maar de achterstand is inmiddels 5 punten op Quick’20. WHC staat nu op de 4e plaats in de competitie. Go Ahead Kampen wil thuis laten zien dat ze een sterk team hebben. WHC zal de strijd wel aangaan, maar de echte wil om te willen winnen ontbreekt. De punten blijven in Kampen.

Hulzense Boys – SVI (1)

Hulzense Boys is bezig aan sterke reeks wedstrijden en heeft daardoor klasse behoud geheel in eigen hand. SVI weet dat het verblijf in de 1e klasse na dit seizoen voorbij is.  Hulzense Boys weet ook dat SVI al gedegradeerd is, maar dat is geen reden om deze wedstrijd makkelijk op te pakken.  Hulzense Boys heeft een paar spitsen die het vizier op scherp hebben staan. Wanneer dat tegen SVI ook het geval is, zijn de punten voor de thuisclub.

Quick’20 – Heerenveen (1)

Quick’20 heeft de kansen op het kampioenschap geheel in eigen hand. Wedstrijden blijven winnen en dan heeft de concurrentie het nakijken. Heerenveen heeft een wonder nodig om degradatie te ontlopen.  Quick’20 is in goede vorm en laat dat in deze wedstrijd ook zien. Heerenveen heeft een ploeg die best wel goed kan voetballen, maar dat is niet genoeg om punten te halen in Oldenzaal.

ASV Dronten – DOS Kampen (1)

ASV Dronten behoort ook tot de achtervolgers op Quick’20. Daarnaast is het ook nog kanshebber op de 3e periodetitel. DOS Kampen denkt niet aan periodetitels. Zij moeten punten pakken om zich te handhaven in de 1e klasse.  Beide ploegen gaan in deze derby voor de winst. ASV Dronten zit in een goede flow en gaat deze wedstrijd winnen.

Op zaterdag 13 mei staan de wedstrijden van speelronde 24 op het programma in de 1e klasse E. Nog drie wedstrijden te spelen. Inmiddels is al wel wat duidelijk wat betreft degradatie. Epe en SVI dalen af naar de 2e klasse. Waarschijnlijk is Heerenveen de derde degradant. Maar welke twee ploegen moeten gaan spelen in de nacompetitie met als inzet handhaving dat is nog lang niet beslist. Wat betreft het kampioenschap liggen de beste papieren bij Quick’20.  SVZW en ASV Dronten zijn nog niet kansloos, maar hebben allebei een achterstand van 4 punten.  Er staat dus nog heel wat op spel voor de meeste teams. Nog drie weken vol gas geven en dan maar zien waar je uit komt. Voor iedereen een mooi  en sportieve eindsprint toe gewenst.

Gerrit Koers