De meest teams zijn inmiddels met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. In de hogere amateur regionen zijn de competities ook al weer van start gegaan. De overige amateur teams starten in september met 3 poulewedstrijden in het kader van de district beker. SVZW heeft drie mooie tegenstanders geloot.

Op 3 september gaat SVZW op bezoek bij Enter Vooruit. In competitie verband hebben de beide ploegen al heel lang niet meer tegen elkaar gespeeld. Wel hebben zij de laatste jaren oefenwedstrijden tegen elkaar gespeeld. Enter Vooruit komt het komende seizoen uit in de 2e klasse J van het zaterdagvoetbal. Een mooie klasse met veel clubs uit de buurt van Enter

Op zaterdag 10 september speelt SVZW thuis tegen DOS’37. Geen onbekende tegenstander, want afgelopen seizoen kwamen de Vriezenveners ook in competitie verband uit tegen SVZW. Helaas is DOS’37 gedegradeerd uit de 1e klasse. Komend seizoen komen zij ook uit in de 2e klasse J. En gaan dan ook 2 keer spelen tegen Enter Vooruit. De wedstrijd tussen SVZW en DOS’37 begint om 14:45 uur.

Op zaterdag 17 september is tenslotte de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Op die dag komt STEVO vanuit Geesteren naar Wierden. Aftrap is om 14:45 uur. STEVO kwam vorig seizoen uit in de 1e klasse van het zondagvoetbal. Helaas lukte het STEVO niet om zich te handhaven op dat niveau, en het gevolg daarvan is dat de club in het komende seizoen gaat uitkomen in de 2e klasse I van het zondagvoetbal.

SVZW komt het komende seizoen uit in de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal. Ten opzichte van het afgelopen seizoen komt SVZW negen nieuwe tegenstanders tegen. Dat is best mooi, om te spelen tegen tegenstanders die je bij voorbaat nog niet kent. Regionale tegenstanders zijn; Hulzense Boys, Quick’20 uit Oldenzaal en Achilles’12 uit Hengelo. De eerste competitiewedstrijd staat voor 24 september op de agenda. SVZW gaat dan op bezoek bij Go Ahead Kampen. Maar zover is het nog lang niet, want eerst staan de bovengenoemde bekerwedstrijden op het programma. De ploegen die op 1 en 2 eindigen in de bekerpoule, gaan door naar de knock-out fase.

Gerrit Koers