SVZW kwam op 3 februari jl. voor laatst in actie in een competitiewedstrijd. Op zaterdag 2 maart mag er gelukkig weer worden afgetrapt voor  een competitiewedstrijd, thuis tegen Dalfsen

Dalfsen heeft het heel moeilijk in de 1e klasse H. De club is al heel lang de rode lantaarn drager in de competitie. Tot nu toe wist de club nog geen enkele competitiewedstrijd te winnen.  Na 14 gespeelde wedstrijden heeft het elftal twee punten verzameld.  De twee punten werden behaald na een gelijkspel tegen RKZVC en NEO.  Voor de rest alleen maar nederlagen, en vaak met dikke cijfers.  Er staan nu al 50 tegendoelpunten genoteerd. Zelf wist Dalfsen maar 10 keer te scoren. Dalfsen weet maar al te goed dat er snel wat moet veranderen anders is degradatie onvermijdelijk.  Rechtstreekse handhaving lijkt al onmogelijk, dus moet Dalfsen gaan voor een plek in de nacompetitie. Maar de achterstand op die plekken is ook al fors. De conclusie na opsomming van deze feiten mag niet zijn dat Dalfsen zich al bij degradatie heeft neergelegd. Er zit nog steeds strijdlust in het elftal, maar de verschillen met de tegenstanders zijn wel aanzienlijk. Afgelopen weekend werd er met 0-2 verloren van STEVO. Hierdoor is de achterstand op nacompetitie plekken al opgelopen tot 10 punten.  Dalfsen zal niet graag terugdenken aan hun thuiswedstrijd tegen SVZW. Dat duel eindigde namelijk in een 0-6 nederlaag.

SVZW is sinds 3 februari niet meer in actie gekomen voor de competitie. Wel werd er op 8 februari gespeeld tegen ROHDA Raalte voor de beker. Die wedstrijd ging met 2-3 verloren.  Op 15 februari werd in Wierden een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bon Boys.  SVZW won met 3-1.  Zoals al eerder geschreven zitten er in de 1e klasse H 13 clubs. Dit houdt dus in dat er elke speelronde een team vrij is.  Daarnaast was er ook een inhaalronde gepland en daardoor ontstond dus de wedstrijd vrije periode van SVZW.  Op 18 november verloor SVZW voor het laatst in de competitie. Daarna werden er 15 punten bij elkaar gespeeld. De laatste twee wedstrijden van deze serie werden thuis afgewerkt. Deze beide duels, tegen STEVO en DOS’37, werden gelijk gespeeld.  Het is dus nu wel weer tijd voor een overwinning. SVZW topscoorder Frank Smit is voorlopig niet beschikbaar door een blessure.  Gelukkig weet zijn vervanger Maarten Jansen ook regelmatig doel te treffen. Gelet op de ranglijst moet het voor SVZW mogelijk zijn om drie punten aan het totaal toe te voegen. De wedstrijd tegen Dalfsen begint om 14:45 uur. Na afloop van de wedstrijd is er de apres-ski party in het clubhuis van SVZW. Speciale gast is Wilfried Wilschwein.

De overige wedstrijden van speelronde 16 ( DOS’37 is vrij)

Achilles’12 – DZC’68 (2)

Achilles’12 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper WHC. En ook zij ondervonden de sterkte van WHC want de wedstrijd ging met 3-0 verloren. DZC’68 is de nummer twee in de competitie en zij speelden zaterdag jl. Hulzense Boys helemaal zoek. Uitslag in Doetinchem was 6-2. Achilles’12 krijgt dus opnieuw te maken met een sterke tegenstander. Uiteraard gaan ze in deze thuiswedstrijd voor een goed resultaat, maar DZC’68 is in deze ontmoeting te sterk. De drie punten gaan mee naar Doetinchem.

FC Winterswijk – Hulzense Boys (1)

FC Winterswijk staat op een mooie derde plaats op de ranglijst.  Deze plek willen ze in elk geval vast houden. Hulzense Boys moet voor de tweede week op rij naar de Achterhoek voor een wedstrijd. Het is voor Boys te hopen dat dit een succesvoller uitstapje wordt, want twee weken op rij verliezen in Gelderland dat wil niemand. FC Winterswijk speelde in het begin van de competitie met 2-2 gelijk in Hulsen. Nu gaan ze voor een overwinning in deze thuiswedstrijd. En dat moet mogelijk zijn.

RKZVC – GROL (3)

RKZVC  had afgelopen speelronde niets in te brengen tegen NEO.  Met een 6-0 nederlaag werd er terug gekeerd naar Zieuwent.  Tegenstander GROL haalde ook geen punten, want het verloor met 3-5 van Sparta Enschede. De belangen in deze wedstrijd zijn groot. Beide ploegen zijn gebaat bij winst, want dan blijven de kansen om de nacompetitie te ontlopen aanwezig. Niet verliezen zal bij beiden het uitgangspunt zijn. En dat gaat lukken want het draait uit op een gelijkspel, iets waar beiden niets mee opschieten.

Sparta Enschede – WHC (2)

Sparta Enschede doet goed mee in de 1e klasse H. Het team staat inmiddels op een mooie plek, zesde, in de middenmoot. WHC is de ongenaakbare koploper. Twaalf overwinningen werden al binnengehaald. Sparta Enschede gaat in deze thuiswedstrijd proberen om te winnen van WHC. Het zou een mooie stunt zijn wanneer dit zou lukken. WHC laat in Enschede zien dat zij de terechte koploper zijn, want ook deze wedstrijd gaan ze winnen.

STEVO – NEO (2)

STEVO zit in de degradatie zone van de 1e klasse H. Afgelopen zondag won STEVO van Dalfsen, hierdoor blijft het aansluiting houden met de clubs die in de nacompetitie zone staan. NEO is heel goed begonnen aan de 2e periode. Daardoor staat zij nu bovenin op die lijst. Maar er zijn nog maar twee wedstrijden gespeeld voor die periode, er is dus nog niet beslist. STEVO gaat in deze Twentse derby voor een goed resultaat. NEO kan een goed gemotiveerde tegenstander verwachten. Veel strijd zal er worden geleverd. Uiteindelijk is NEO de sterkste van de twee.

Zaterdag 2 maart en zondag 3 maart zijn de speeldagen van ronde 16 in de 1e klasse H. Ook deze speelrondes staan er weer een paar mooie derby’s op het programma.  Gelet op de ranglijst zijn de belangen in deze speelronde ook weer groot.  De strijd onderin is erg spannend, al lijkt het erop dat Dalfsen het niet meer gaat lukken om degradatie te ontlopen.  WHC heeft een mooie voorsprong en kan langzaam gaan dromen over het kampioenschap.  Er zijn nog 10 wedstrijd rondes af te werken, er kan dus nog van alles gebeuren in de 1e klasse H.

Gerrit Koers