Zaterdag 19 november komt KHC vanuit Kampen naar Wierden.  Het zal een hele klus worden voor SVZW om punten te halen tegen deze tegenstander.

KHC (Kampen Hercules Combinatie) is opgericht op 14 juni 1914.  KHC, de Kampen Hercules Combinatie, ontstond in 1914 bij het samengaan van de Kamper Voetbalclub K.V.C. en Hercules Kampen. Vanaf het seizoen 2003-2004 speelt KHC de wedstrijden op zaterdag. Al die jaren daarvoor op de zondag en dan uitkomend in de 2e of 3e klasse. Vanaf 2015 speelt KHC in de 1e klasse bij het zaterdagvoetbal.  KHC staat dit seizoen onder leiding van trainer Kenan Durmusoglu. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij de club. Hij volgde in 2020 Herman Oosterhaar op, die maar liefst 8 jaar trainer was van KHC. Ten opzichte van vorig seizoen zijn 7 nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Daar staat wel het vertrek van 8 spelers tegenover.  Vanuit SVZW oogpunt is Sefa Yildirim wel de bekendste vertrekker, want hij kwam ook 1 jaar uit voor SVZW.  Hij komt nu uit DUNO.  Dit seizoen is KHC heel goed begonnen aan de competitie. Op het moment van dit schrijven staan ze nog ongeslagen op de 3e plaats op de ranglijst. Ze zijn het team met de beste verdediging, want ze kregen maar 2 goals tegen in 7 wedstrijden. Afgelopen zaterdag speelde KHC met 0-0 gelijk tegen het sterke Quick’20.

SVZW zal deze thuiswedstrijd aangrijpen om de eigen supporters een overwinning voor te schotelen. Dit is ook nodig want de vorige twee thuiswedstrijden, tegen Noordscheschut en WHC, werden verloren. Voor een team met de ambities van SVZW is het nodig om in elk geval de thuiswedstrijden te winnen. Op 8 oktober haalde SVZW de laatste overwinning binnen van dit seizoen. Daarna werd er twee keer gelijk gespeeld, en ook twee keer verloren. Afgelopen zaterdag lukte het niet om te winnen van DOS in Kampen (1-1). Vorig seizoen verloor SVZW thuis van KHC met 0-2. Ook in het vorige seizoen was KHC een stugge tegenstander die weinig goals weggaf, maar zelf ook niet heel veel scoorde. SVZW kent KHC en weet wat het te doen staat. Proberen met gevarieerd aanvalsspel de KHC verdediging te ontrafelen. Maar daarnaast ook geconsenteerd verdedigen. Een goed resultaat in deze wedstrijd is goed voor het zelfvertrouwen gelet op de volgende thuiswedstrijd. Want op 26 november komt kampioenskandidaat nummer 1, Ouick’20 uit Oldenzaal. naar Wierden.  Twee thuiswedstrijden achter elkaar, en dat tegen de nummers 3 en 1 uit de competitie.  Een mooie gelegenheid om in te Wierden te kijken waar SVZW toe in staat tegen sterke tegenstanders. De wedstrijd tegen KHC begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 19 november:

Achilles’12 – SVI (1)

Achilles’12 kende een moeilijke start in de 1e klasse E. Inmiddels gaat het wel beter al werd er zaterdag verloren van Noordscheschut. SVI staat nu 11e plek in de competitie en kan wel wat punten gebruiken. Het is te verwachten dat beide ploegen voor de winst gaan in deze wedstrijd, al zal SVI in elk geval niet willen verliezen. Achilles’12 is thuis in staat om te winnen van SVI.

DZOH – WHC (3)

DZOH verloor nog maar 1 wedstrijd dit seizoen en staat daardoor op de 5e plaats op de ranglijst met maar 2 punten achterstand op de koploper.  WHC begon wat wisselend aan dit seizoen, maar won de laatste twee wedstrijden. DZOH zal thuis willen winnen van WHC. Maar de bezoekers hebben een goed elftal wat in staat is om gelijk te spelen in Emmen.

Go Ahead Kampen – Epe (1)

Go Ahead Kampen won zaterdag met 1-4 van Hulzense Boys. Daarmee werd revanche genomen op de smadelijke nederlaag tegen Quick’20. Epe komt dit seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse op zaterdag. Doel is handhaving op dit niveau. Nu gaat Epe proberen om punten te halen in Kampen.  Go Ahead wil voor de eigen supporters in deze thuiswedstrijd ook een goed resultaat neer zetten. Epe zal wel de nodige tegenstand bieden, maar de gastheren zijn toch de sterkste in deze tweestrijd

Heerenveen – DOS Kampen (2)

Heerenveen weet dat het tijd wordt om punten te pakken want anders blijven ze onderin de ranglijst hangen. DOS Kampen heeft al wat langer ervaring op dit niveau. Zij weten dus wat nodig is om punten te pakken.  Heerenveen wil thuis de tweede overwinning van dit seizoen binnen halen, maar DOS Kampen is toch te sterk voor de Friezen.

Quick’20 – Hulzense Boys (1)

Quick’20 zal deze Twentse derby aangrijpen om drie punten toe  te voegen aan het punten totaal. Hulzense Boys wil zich handhaven in de 1e klasse, maar lijkt op dit moment niet in staat om punten te pakken. In een derby weet je het nooit hoe de wedstrijd verloopt. Maar in dit geval lijkt een overwinning voor Quick’20 toch wel de meest logische voorspelling.

ASV Dronten – Noordscheschut (3)

ASV Dronten doet mooi mee met de bovenste ploegen. Zaterdag jl. werd met 0-2 gewonnen van Epe. Ook Noordscheschut draait bovenin mee. De ploeg is heel moeilijk te verslaan. Ze verloren alleen maar van WHC.  Ook Dronten verloor nog maar 1 keer, en wel van Quick’20. Of het een spectaculaire wedstrijd wordt tussen deze twee clubs is maar afwachten. Spannend wordt het in elk geval, want beide teams zijn in staat om op resultaat te spelen.

Zaterdag 19 november staat speelronde 8 op het programma. Deze speelronde is de laatste ronde die meetelt voor de 1e periodetitel.  Vijf ploegen hebben nog kansen op deze prijs. De meeste kansen zijn er voor Quick’20, want bij winst op Hulzense Boys kan hen de 1e periodetitel niet meer ontgaan gelet op het goede doelsaldo (+20). Maar de achtervolgers staan heel dicht bij, dus bij een nederlaag van Quick’20 kan het zo zijn dat titel gaat Noordscheschut of KHC. Dronten en DZOH hebben ook nog een kans, maar zij zijn wel erg afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Al speelt Dronten thuis tegen Noordscheschut en kan dus door een overwinning ervoor zorgen dat Noordscheschut zeker geen periodekampioen wordt. Het beloofd dus opnieuw een spannende speelronde te worden in de 1e klasse E.  

Gerrit Koers