In de 1e klasse D komen drie clubs uit Kampen. Zaterdag 5 maart komt Go Ahead Kampen naar Wierden. Lukt het SVZW om de punten in Wierden te houden?

Go Ahead Kampen heeft de ambitie om dit seizoen bovenin mee te draaien in de 1e klasse D. De start van het seizoen was ook goed voor de club. Op 23 oktober werd DCZ’68, de huidige koploper, nog met 3-1 verslagen in Kampen. Maar na die dag werden alle gespeelde wedstrijden verloren.  Uit de 11 tot nu toe gespeelde wedstrijden haalde Go Ahead 12 punten. Er werd 21 keer gescoord, maar het elftal kreeg ook 22 tegentreffers om de oren. Zaterdag jl. verloor Go Ahead met 3-4 van SVI. Bij de rust was de stand al 0-4. In de tweede helft scoorde Go Ahead nog wel 3 maal, maar dat was niet voldoende om nog punten te pakken. Wat precies de oorzaak is van de terugval is niet duidelijk. Go Ahead zal er in elk geval alles aan doen om weer wedstrijden te gaan winnen. Gelet op de selectie moet dat ook mogelijk zijn.  Het elftal is een mooie combinatie van ervaren spelers en jonge talenten. De trainer van Go Ahead dit seizoen is Gert van Duinen.  Hij heeft ook al een contract voor het komende seizoen. Hij is de opvolger van Marco Roelofsen, die drie seizoenen werkzaam was in Kampen.  Go Ahead zal in elk geval met het doel om te winnen naar Wierden komen.

Voor SVZW is Go Ahead geen onbekende tegenstander. De geschiedenis leert wel dat de SVZW thuis niet vaak verliest van deze tegenstander. Maar het is algemeen bekend: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor SVZW is het omgekeerde aan de hand. De start van de competitie was niet denderend, maar inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter. Dat bleek ook op 19 februari toen SVZW met 0-1 won van DOS’37. Afgelopen zaterdag was het door blessures verzwakte Hierden niet in staat om het SVZW moeilijk te maken. Uiteindelijk stond er 1-5 op het scorebord. Het team raakt steeds beter ingespeeld op elkaar en daardoor lukt het ook om wedstrijden te winnen. Wel heeft SVZW te maken met blessures waardoor het voor trainer Joram Hendriks elke week puzzelen is om tot een sterke opstelling te komen. Gelukkig staan de spelers die wel beschikbaar zijn hun mannetje in de wedstrijden.  In de winterstop werden er de nodige oefenwedstijden gespeeld, en daarin deden ook steeds spelers uit het 2e en JO19 mee. Hierdoor heeft de technische staf een goed beeld van de kwaliteiten van deze voetballers.  Zaterdag 5 maart komt ook het tweede elftal van Go Ahead naar Wierden voor een wedstrijd tegen SVZW 2. De aftrap van die wedstrijd is om 12:00 uur. Daarna, om 14:45 is de aftrap van de wedstrijd tussen de beiden eerste elftallen van de clubs. Scheidsrechter van dienst is Erik Nachtegaal.

De overige wedstrijden van zaterdag 5 maart

Bennekom – CSV Apeldoorn (2)

Bennekom kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen zaterdag. Ruim 1000 toeschouwers waren bij de derby tussen Bennekom en DTS. Bennekom was de betere van de twee, maar wist niet te scoren. DTS scoorde wel een doelpunt en ging met 0-1 overwinning weer naar Ede. CSV Apeldoorn speelde thuis tegen KHC en merkte ook dat KHC lastig te verslaan is.  Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Om de aansluiting met koploper DZC’68 te behouden is winst voor beide teams noodzakelijk. Uiteindelijk is het CSV Apeldoorn dat met de winst gaat strijken.

DOS’37 –  SVI  (1)

Beide ploegen wonnen zaterdag hun wedstrijd. Belangrijk want ze willen allebei snel naar de middenmoot. Winst kan ervoor zorgen dat er een verdere stap richting plaats 6 op de ranglijst kan worden gezet. De tegenstanders zullen met nodige zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Het thuisvoordeel geeft de doorslag. Winst voor DOS’37

DTS Ede – Hierden (1)

DTS moet nog wat wedstrijden inhalen. Winst in deze wedstrijden heeft tot gevolg dat DTS kan aansluiten bij de koplopers, Hierden heeft hele andere belangen. Punten zijn hard nodig voor klasse behoud. Maar het is behelpen want Hierden heeft te maken met een ware blessure golf. Tegen SVZW stond de 4e doelman in de goal. Misschien zijn er zaterdag weer wat spelers terug, maar DTS is te sterk voor Hierden.

DZC’68 – Nunspeet (1)

DZC’68 stond zaterdag tegen DOS Kampen met 2-0 achter bij de rust. Door een blessure bij de scheidsrechter werd de wedstrijd gestaakt. Er komt dus nog een kans voor de thuisclub om deze achterstand goed te maken. Nunspeet speelde zaterdag een goede wedstrijd, maar DOS’37 was net iets sterker en won met 0-1. DZC’68 wil de slechte eerste helft van zaterdag uitwissen.  Met de bekende DZC’68 strijdwijze gaat de thuisclub Nunspeet verslaan.

KHC – SDV Barneveld (3)

KHC speelde zaterdag gelijk tegen CSV Apeldoorn. Alweer het zevende gelijkspel deze competitie voor KHC. De ploeg verloor maar 2 keer in 11 wedstrijden.  Zoals al vaker geschreven in deze voorbeschouwingen, KHC is moeilijk te verslaan. Maar zelf wedstrijden winnen doet KHC ook niet veel. SDV Barneveld doet het goed deze competitie en staat inmiddels op de 3e plaats op de ranglijst.  Die plaats wil het team vasthouden, en eventueel nog wat stijgen wanneer dat mogelijk is.  In Kampen zal ook SDVB ondervinden dat winnen van KHC bijna niet lukt.  Een gelijkspel is de uitkomst van deze wedstrijd.

De Merino’s – DOS Kampen (2)

Dit is de kelderkraker van deze ronde.  De Merino’s hebben twee punten voorsprong op rode lantaarn drager DOS Kampen. Bij winst kunnen ze 5 punten afstand nemen. DOS Kampen weet dat ze bij winst de Merino’s kunnen passeren op de ranglijst. De belangen in deze wedstrijd zijn dan ook groot. Het gaat niet om mooi voetbal, maar om punten. DOS Kampen heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen DZC’68.  De Merino’s gaat er alles aan doen om de punten thuis te houden, maar DOS Kampen gaat er met de winst vandoor .

Speelronde 12 staat op het programma voor zaterdag 5 maart.  De spanning in de 1e klasse D is groot. Zowel boven als onderin staan de ploegen heel dicht bij elkaar. Bij elke wedstrijd  kan het resultaat leiden tot veranderingen in de competitiestand. Dat brengt de nodige druk mee. Welk elftal gaat het beste om met deze druk? En wat gaat het drukke programma eisen van de spelers? Vragen waarop de komende weken antwoord zal komen. Gaat SVZW door met het winnen van wedstrijden? Wanneer komt de ommekeer bij Go Ahead Kampen? Zaterdag spelen beide ploegen tegen elkaar. Er komt dus een antwoord de laatste twee vragen.  Hopelijk werkt het weer mee de komende competitieronde, dan is het voor iedereen aangenaam op en rond het voetbalveld.

Gerrit Koers