Zaterdag 4 november staat de wedstrijd tussen SVZW en WHC op het programma.  Wat kan SVZW in deze thuiswedstrijd tegen de koploper die dit seizoen nog geen punt verspeelde?

WHC (Wezep Hattemerbroek Combinatie) werd op 1 oktober 1930 opgericht.  De club speelt al jaren mee in de hoogste klassen van het zaterdagvoetbal.  Seizoenen lang kwam de club uit in de hoofdklasse, maar sinds 1999 is WHC te vinden in de 1e klasse.  In die 1e klasse draait WHC steevast mee in de top van de ranglijst. Dat is dit seizoen ook het geval. Na vijf gespeelde wedstrijden is WHC de ongeslagen koploper. Met een doelsaldo van 20 voor en maar 3 tegen. Dat gebeurt onder leiding van Stephan Rahantoknam. Voor hem is dit het eerste seizoen in dienst van WHC. De club is zeer tevreden over de trainer, en op 21 oktober is het contract met een jaar verlengd. Stephan Rahantoknam is de opvolger van Richard Karrenbelt. Vorig seizoen speelden WHC en SVZW ook tegen elkaar in Wierden. WHC won toen met 0-2.  Een resultaat waar WHC nu ook vast weer tevreden mee zal zijn. Stef van Oene was toen een van de doelpuntenmakers. Hij is ook dit seizoen weer speler van WHC.  Het zijn vaak mooie wedstrijden, de duels tussen SVZW en WHC. Dat is ook de verwachting voor dit duel.

De wedstrijd tegen WHC is de tweede competitie thuiswedstrijd voor SVZW. De eerste thuiswedstrijd was die tegen NEO uit Borne.  Deze op zaterdag 14 oktober  gespeelde wedstrijd werd door SVZW met 1-2 verloren. Daarna speelde SVZW op  dinsdag 17 oktober thuis tegen FC Ommen en bereikte door een 3-0 overwinning de volgende bekerronde.  Daarna speelde SVZW twee uitwedstrijden. In Vriezenveen werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen DOS’37. Zaterdag jl. ging de reis naar Groenlo. Daar werd met 1-4 gewonnen van GROL. En nu weer een thuiswedstrijd voor SVZW. Vanuit Wezep onderneemt WHC de reis naar Wierden. WHC wordt dit seizoen beschouwd als een kampioenskandidaat.  En dat is ook te zien aan de behaalde resultaten. SVZW wil ook graag bovenin meedraaien, dus dan moet je in elk geval in thuiswedstrijden ervoor zorgen dat de punten in Wierden blijven.  In de vorige thuiswedstrijd tegen WHC begon SVZW niet scherp aan de wedstrijd, want binnen 1 minuut stond er al 0-1 op het scorebord.  Scherp aan de wedstrijd beginnen dus zodat dit scenario zich niet herhaald in deze wedstrijd. En ook daarna samen er tegen aan. Dan moet het mogelijk zijn om een mooie uitslag te behalen.  Om 14:45 uur is de aftrap op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. Scheidsrechter is Alex van Kraay uit Wijchen.

De overige wedstrijden van speelronde 6. (NEO is vrij deze ronde)

DOS’37- GROL (3)

DOS’37 zal graag willen winnen van GROL, de ploeg onder leiding van oud DOS’37 trainer Philip Agteres. Maar ook de bezoekers zullen voor de winst gaan. De winnaar van deze wedstrijd gaat aansluiten bij de middenmoot op de ranglijst. Beide ploegen staan dicht bij elkaar in de competitie. Ook in deze wedstrijd is er weinig krachtverschil, vandaar de voorspelling van een gelijkspel is.

RKZVC  – Hulzense Boys (2)

RKZVC kent een moeilijke competitie start. Uit de vijf gespeelde wedstrijden werd maar 1 punt gehaald. Vooral in verdedigend opzicht lijkt de zaak nog niet op orde.  Hulzense Boys speelde al wel drie keer gelijk, maar wist nog geen enkele wedstrijd te winnen.  Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken. RKZVC zal in deze thuiswedstrijd voor de winst gaan, maar Hulzense Boys heeft wel een paar spitsen die makkelijk scoren. Zij gaan profiteren van kansen die ze krijgen, en dat is genoeg om met de winst naar huis te gaan.

Sparta E – Achilles’12 (1)

Sparta Enschede had zaterdag bijna gewonnen in Hulsen, maar in de blessure tijd werd het toch nog 2-2.  Thuis heeft Sparta E alle competitiewedstrijden nog gewonnen. Achilles’12 zal graag willen winnen in Enschede, want dan kunnen zij Sparta E passeren op de ranglijst.  Sparta is op eigen veld heel sterk. Zij moeten in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

STEVO – DZC’68 (2)

STEVO weet na 4 gespeelde wedstrijden dat er sterke tegenstanders zijn in de 1e klasse H.  DZC’68 was daarvan al wel op de hoogte, want zij spelen al een aantal jaren op dit niveau.  Voor eigen publiek gaat STEVO proberen om de tweede seizoensoverwinning binnen te halen.  DZC’68 is de laatste twee gespeelde wedstrijden aanvallend erg op schot. STEVO zal dus goed op de verdediging moeten letten. Dat doen ze ook zeker, maar uiteindelijk is DZC’68 net te sterk.

FC Winterswijk – SV Dalfsen (1)

FC Winterswijk heeft nog geen competitie wedstrijd verloren.  Die ongeslagen serie willen ze graag een vervolg geven in deze thuiswedstrijd.  SV Dalfsen is er inmiddels ook achter dat er sterke tegenstanders zijn in de 1e klasse H.  Zij moeten zorgen voor een betere verdedigende organisatie. FC Winterswijk scoort wel makkelijk, en moet daardoor van Dalfsen te weten winnen.

Speelronde 6 staat dit weekend op het programma. Een mooie speelronde, want er staan weer interessante wedstrijden op het programma. De absolute kraker van deze ronde is SVZW – WHC.  Maar ook de wedstrijd tussen Sparta E en Achilles’12 is een mooie wedstrijd om te volgen.  Wie is sterker, de club uit Enschede, of gaat de winst naar Hengelo? Het is wel bijna zeker dat er na afloop van deze speelronde verschuivingen zijn op de ranglijst.  De ploegen staan nog dicht bij elkaar, al moet wel worden gezegd dat WHC wat afstand heeft genomen van de achtervolgers.

Gerrit Koers