Zaterdag 16 december staat de wedstrijd tussen SVZW en WHC op het programma.  Wat kan SVZW in deze thuiswedstrijd tegen de koploper die dit seizoen nog geen punt verspeelde?

WHC (Wezep Hattemerbroek Combinatie) werd op 1 oktober 1930 opgericht.  De club speelt al jaren mee in de hoogste klassen van het zaterdagvoetbal.  Seizoenen lang kwam de club uit in de hoofdklasse, maar sinds 2019 is WHC te vinden in de 1e klasse.  In die 1e klasse draait WHC steevast mee in de top van de ranglijst. Dat is dit seizoen ook het geval. Na negen gespeelde wedstrijden is WHC de ongeslagen koploper. Met een doelsaldo van 28 voor en maar 3 tegen. Na zeven oktober wist geen enkel team meer een goal te scoren tegen WHC in de competitie.  Deze goede resultaten worden behaald onder leiding van Stephan Rahantoknam. Voor hem is dit het eerste seizoen in dienst van WHC. De club is zeer tevreden over de trainer, en op 21 oktober is het contract met een jaar verlengd. Stephan Rahantoknam is de opvolger van Richard Karrenbelt. Vorig seizoen speelden WHC en SVZW ook tegen elkaar in Wierden. WHC won toen met 0-2.  Een resultaat waar WHC nu ook vast weer tevreden mee zal zijn. Stef van Oene was toen een van de doelpuntenmakers. Hij is ook dit seizoen weer speler van WHC. Op dit moment is Jelle Post de topscoorder van WHC. Hij maakte al zeven doelpunten.  Het zijn vaak mooie wedstrijden, de duels tussen SVZW en WHC. Dat is ook de verwachting voor dit duel.

De wedstrijd tegen WHC is de vierde competitie thuiswedstrijd voor SVZW. De vorige thuiswedstrijd was tegen Sparta Enschede. Dat duel werd verdiend met 4-1 gewonnen door SVZW. Afgelopen zaterdag speelde SVZW een uitwedstrijd tegen RKZVC. Dat duel werd met maar liefst 0-8 gewonnen. Frank Smit stond weer als vanouds vaak op de goede plek, want hij maakte vijf doelpunten. De laatste drie weken zijn de gemaakt goals steeds verdubbeld door SVZW. Eerst de winst tegen Achilles’12 met 1-2. Daarna de 4-1 winst tegen Sparta en daarna 0-8 tegen RKZVC. Dus van 2 naar 4 en dan 8 goals. Het is niet te verwachten dat de 8 zaterdag verdubbeld gaat worden. De wedstrijd tegen WHC stond al eerder op het programma, maar deze werd toen uitgesteld i.v.m. het overlijden van SVZW clubman Freek ter Haar. WHC wordt dit seizoen beschouwd als een kampioenskandidaat. En dat is ook te zien aan de behaalde resultaten. SVZW wil ook graag bovenin meedraaien, dus dan moet je in elk geval in thuiswedstrijden ervoor zorgen dat de punten in Wierden blijven. In de vorige thuiswedstrijd tegen WHC begon SVZW niet scherp aan de wedstrijd, want binnen 1 minuut stond er al 0-1 op het scorebord. Scherp aan de wedstrijd beginnen dus zodat dit scenario zich niet herhaald in deze wedstrijd. En ook daarna samen er tegen aan zoals dat in de laatste wedstrijden steeds gebeurt. Dan moet het mogelijk zijn om een mooie uitslag te behalen. Om 14:45 uur is de aftrap op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. Scheidsrechter is Koen Molenaar uit Ulft.

De wedstrijd SVZW-WHC zal live gestreamd worden voor de thuisblijvers via het YouTube kanaal van WHC: Klik hier voor YouTube kanaal van WHC

De overige inhaalwedstrijden van zaterdag 16 december;

Hulzense Boys – DOS’37 (3)

Deze wedstrijd werd eerder dit seizoen in de 24e minuut gestaakt na een ernstige knieblessure van een DOS’37 speler. Nu dus het restant van deze wedstrijd. De thuis club is bezig aan goede reeks waarin ook veel doelpunten worden gemaakt. Voor DOS’37 is het scoren van doelpunten iets wat niet zo makkelijk lukt dit seizoen. Maar ze krijgen ook niet veel tegendoelpunten te verwerken.  Gelijkspel lijkt een te verwachten uitslag

Dalfsen – DZC’68 (2)

Dalfsen tegen DZC’68 stond voor zaterdag 2 december op de agenda. Maar de sneeuwlaag op het veld in Dalfsen maakte voetballen onmogelijk.  Deze wedstrijd is voor Dalfsen de laatste mogelijkheid  in 2023 om een overwinning te halen in de 1e klasse H. DZC’68 kan bij winst in Dalfsen weer een plekje stijgen op de ranglijst. Dalfsen zal vast de nodige weerstand bieden in deze wedstrijd, maar dat zal niet voldoende zijn om DZC’68 van de overwinning af te houden.

Zaterdag 16 december staan de laatste drie wedstrijden van 2023 op het programma in de 1e klasse H. Na deze zaterdag begint de winterstop voor alle teams. Op zaterdag 20 januari in 2024 gaat de competitie weer verder.  Alle wedstrijden staan voor 20 januari op het programma, er zijn die speelronde geen wedstrijden op de zondag.  Na de gespeelde wedstrijden van zaterdag a.s. hebben alle clubs in elk geval 10 competitie wedstrijden gespeeld. Een paar voorzichtige conclusies kunnen al wel getrokken worden. WHC is het sterkste team en dus de grootste kanshebber op het kampioenschap. Er zijn ook wel een paar sterke achtervolgers zoals FC Winterswijk, NEO en toch ook SVZW en DZC’68. Maar deze clubs hebben allemaal toch al wel de nodige steekjes laten vallen. Onderin lijkt het erop dat Dalfsen en STEVO het niveau van de 1e klasse niet aankunnen.  Ze hebben allebei al veel wedstrijden kansloos verloren. Maar je weet nooit wat er gebeurt na de winterstop. Clubs komen soms sterker uit de winterstop, terwijl anderen juist het goede ritme kwijt zijn.  We gaan het allemaal zien.  Vanaf deze plek wens ik iedereen een mooie en sportieve laatste speelronde toe.  Voor de maand december gezegende kerstdagen en een mooie jaarwisseling toegewenst.

Gerrit Koers