Zaterdag 2 april speelt SVZW weer een thuiswedstrijd.  Tegenstander is SVI uit Zwolle.

Sportvereniging Ittersum werd opgericht op 28 augustus 1952. Vandaag de dag is SVI (één van) de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden. In 2019 promoveerde SVI naar de 1e klasse E. Vanaf 2020 komt SVI uit in de 1e klasse D. Het team staat voor het tweede jaar onder leiding van Bram Freie.  Zijn assistent is Jordy Hendriks, de broer van SVZW trainer Joram Hendriks. Op 20 november stonden beide teams tegenover elkaar in Zwolle. SVZW won toen met 2-5. Het is de vraag of SVI opnieuw een nederlaag gaat leiden tegen SVZW. De club heeft inmiddels al aardig wat punten bij elkaar gespeeld, en staat daardoor stevig in de middenmoot met 2 punten meer als SVZW. In 2022 is SVI nog ongeslagen en won het alle vijf gespeelde wedstrijden.  Een bewijs dat het wel goed zit met de vorm van SVI. Er zijn diverse spelers die regelmatig scoren voor SVI. Op dit moment is Youp Kok de speler met de meeste treffers achter zijn naam. SVI komt vast en zeker met het plan naar Wierden om de punten weer mee te nemen naar Zwolle.

SVZW kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De wedstrijd tegen De Merino’s ging niet door, i.v.m. veel corona besmettingen bij de club uit Veenendaal. Dat is jammer, want de consequentie is dat er nu waarschijnlijk op avond in de week moet worden ingehaald. Na de winter/ corona stop speelde SVZW drie thuiswedstrijden. Deze werden alle drie verloren. Het wordt dus tijd dat SVZW de eigen supporters weer eens trakteert op een overwinning. Dat zou ook mooi zijn voor de jeugdige supporters die elke thuis wedstijd het elftal ondersteunen met tromgeroffel en het zwaaien van vlaggen. Ook hangen zij steeds mooie spandoeken op bij de tribune.  Voor trainer Joran Hendriks is het sowieso een bijzonder wedstrijd, want hij was vier jaar trainer van SVI. Ook zijn assistent bij SVZW, Roy Agten, was werkzaam voor SVI. Winst zou heel goed zijn voor SVZW. Niet alleen om het goede gevoel wat winst te weeg brengt, maar ook met het oog op de ranglijst. Na een overwinning kan de blik naar boven gericht blijven. Waarschijnlijk zijn er weer meer spelers beschikbaar, want de geblesseerden komen weer terug bij de groep. De wedstrijd tegen SVI begint om 14:45 op Sportpark “Het Lage Veld”.  Scheidsrechter van dienst zal zijn Ruben Jonker.

De overige wedstrijden van zaterdag 2 april:

Bennekom – DOS Kampen (1)

Na de winterstop gaat het niet meer zo goed met Bennekom, al moet worden gezegd dat uit de laatste twee wedstrijden 4 punten werden gehaald.  DOS Kampen heeft de laatste tijd wel de nodige punten binnen gehaald, maar is nog lang niet zonder zorgen wat betreft handhaving in de 1e klasse.  DOS Kampen zal naar Bennekom afreizen met het plan om te winnen. Maar wanneer Bennekom er in slaagt om in deze wedstrijden wel kansen te benutten dan zijn de punten voor de thuisploeg.

DTS EDE –  SDV Barneveld (3)

In deze derby staan twee kampioenskandidaten tegenover elkaar.  Winst wil zeggen aanhaken bij koploper CSV Apeldoorn. Beide ploegen verloren zaterdag hun wedstrijd. Een tweede verlies op rij zou dus slecht uitkomen.  In dit duel zal blijken welke ploeg het beste de verloren wedstrijd heeft verwerkt. De belangen zijn groot. Er lijkt weinig krachtsverschil tussen  de tegenstanders, dus is de voorspelling een gelijkspel.

Hierden – Go Ahead Kampen (2)

Voor Hierden ziet het er wel heel somber uit op de ranglijst. Met zeven punten uit 15 gespeelde wedstrijden lijkt het alleen nog maar mogelijk om een nacompetitie plaats te halen.  Go Ahead Kampen is bezig aan wisselvallig seizoen, maar na de winterstop gaat het wel beter. Dat bleek ook afgelopen zaterdag toen DTS met 2-0 werd verslagen.  Hierden weet wat het moet doen, maar is waarschijnlijk kansloos tegen Go Ahead Kampen.

KHC – DOS’37 (1)

KHC leed nog maar 3 nederlagen in de competitie. Acht keer speelde KHC gelijk,  en won twee keer.  Mooie resultaten, maar je haalt er eigenlijk te weinig punten mee binnen.  Dat weet KHC ook wanneer ze naar de ranglijst kijken. DOS’37 speelde zaterdag gelijk tegen Bennekom, eindelijk weer een punt, na 5 verloren wedstrijden achter elkaar. KHC gaat zaterdag vol voor de winst in deze thuiswedstrijd,  en dat moet ook mogelijk zijn.

Nunspeet – De Merino’s  (1)

Nunspeet is bezig aan een goed seizoen. Vooral na de winterstop zijn de nodige punten gepakt.  Hierdoor heeft Nunspeet 26 punten na 15 gespeelde wedstrijden. Voor De Merino’s ziet de situatie er veel somberder uit. Zij moeten snel punten gaan pakken om uit de degradatie strijd te ontsnappen. Zaterdag jl. kwamen de bezoekers niet in actie als gevolg van veel corona besmettingen in de selectie. Hopelijk zijn er weer voldoende spelers beschikbaar om aan te treden in Nunspeet.  In deze wedstrijd gaat Nunspeet door op goede weg waar ze nu op zitten, met als gevolg een overwinning.

CSV Apeldoorn – DZC ’68 (1)

Na de gespeelde wedstrijden van zaterdag 26 maart is CVS Apeldoorn de koploper in de 1e klasse D.  De overige drie ploegen in de top van de ranglijst lieten allemaal punten liggen. DZC’68 behoort bij die ploegen. DCZ’68 speelde gelijk tegen KHC, en staat nu 2 punten achter op CSV.  De belangen zijn groot deze wedstrijd. CSV Apeldoorn kan bij winst meer afstand nemen van de bezoekers. DCZ’68 weet dat ze bij verlies 5 punten achter te komen te staan op de 1e plek.   CSV Apeldoorn is het elftal met de meeste gescoorde goals van de 1e klasse D. Maar DCZ’68 is het team met de minst gepasseerde verdediging. Na verwachting gaat het lang gelijk op in deze wedstrijd, maar uiteindelijk geeft het thuis voordeel de doorslag.

De 1e klasse D is ook dit seizoen weer enorm spannend. Tussen de nummer 1 en 4 van de ranglijst zitten maar 4 punten. Op dit moment is CSV Apeldoorn de koploper. Zaterdag speelt de koploper thuis tegen DZC’68 en staat ook de wedstrijd tussen DTS Ede en SDV Barneveld op het programma. Zij staan op de derde en vierde plek in de competitie. Het kan dus zomaar maar zijn, dat er na deze speelronde weer een nieuwe koploper is. Ook onderin is het erg spannend, al moet Hierden wel erg gauw punten gaan pakken, anders moeten ze afzakken naar de 2e klasse.  Hopelijk gaan zaterdag alle wedstijden door en gooit corona geen roet in het programma.

Gerrit Koers