Zaterdag 15 oktober komt Noordscheschut naar Wierden voor de wedstrijd tegen SVZW.  Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Op 10 september 1945 werd in het Drentse Noordscheschut de plaatselijke voetbalclub opgericht.  Noordscheschut is een dorp in de buurt van Hoogeveen. De velden de van club liggen aan de Coevorderstraatweg. Deze velden werden aangelegd in de vorm van een molenwiek, vandaar de naam “Sportpark Meulewieken VV Noordscheschut”.  De club heeft teams in het veld en zaalvoetbal. Vorig seizoen speelde Noordscheschut in hoofdklasse. Maar dat niveau was te hoog gegrepen, want de club degradeerde naar de 1e klasse.  Het team wordt dit seizoen getraind door Berry Zandink. Hij kwam over van 1e klasser Zeerobben waar hij twee jaar onder contract stond.  De selectie van Noordscheschut is nagenoeg gelijk aan de selectie van vorig seizoen. Twee spelers vertrokken en er werd 1 speler, Jesse Steenbergen, vanuit de jeugd aan de selectie toegevoegd. Noordscheschut wil graag een rol van betekenis spelen in de 1e klasse, maar ook zij komen dit seizoen veel nieuwe tegenstanders tegen. Het is dus moeilijk in te schatten waar Noordscheschut uit gaat komen dit jaar. Uit de drie gespeelde wedstrijden haalde Noordscheschut 4 punten. Er werd verloren van WHC en gewonnen van DOS Kampen. Afgelopen zaterdag kwam Noordscheschut thuis tegen KHC niet verder dan 0-0.

SVZW speelde in de vorige thuiswedstrijd tegen de Hulzense Boys. Door de 3-0 overwinning bleven de punten in Wierden. Als je naar de uitslag kijkt leek het een makkelijke overwinning voor SVZW. In de praktijk was dat echter niet zo, want ook de boys uit Hulsen kregen kansen om te scoren, maar dat lieten zij na. SVZW was wel effectief in het aanvalsspel. Afgelopen zaterdag won SVZW in Epe. Na een moeilijk eerste kwartier kwam SVZW beter in de wedstrijd en won uiteindelijk met 2-4.  Op basis van het beste doelsaldo staat SVZW nu tweede op de ranglijst met 7 punten uit drie wedstrijden. Om deze positie vast te houden gaat SVZW in deze thuiswedstrijd weer voor een driepunter. Of dat makkelijk zal gaan is moeilijk te zeggen. Beide clubs speelden nooit eerder tegen elkaar. Dus het zal in begin aftasten zijn aan beide kanten. SVZW speelt thuis, dus het is te verwachten dat de bezoekers SVZW het spel laten maken, en dat zij proberen toe te slaan uit omschakelmomenten. Na afloop van de wedstrijd begint om 17:00 uur een oktoberfest in de kantine. De barbecue zal worden verzorgd door de BBQ Meesters van Kolenboertje. De wedstrijdbal voor de wedstrijd tussen SVZW en Noordscheschut wordt aangeboden door Mats Veldkamp personal training uit Wierden. Scheidsrechter van dienst is Jarno Schoonhoven De aftrap van wedstrijd SVZW – vv Noordscheschut is om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 15 oktober;

Achilles’12 – Go Ahead Kampen (3)

Na drie gespeelde wedstrijden staat Achilles’12 nog op 0 punten. Hierdoor staat de thuisclub nu op de laatste plaats in de 1e klasse. Het wordt dus tijd om punten te halen. Go Ahead Kampen verloor afgelopen zaterdag thuis met 1-2 van DZOH. Dat was een niet verwachte nederlaag. Go Ahead heeft dus wat goed te maken. Dat moet nu gebeuren in Hengelo. Achilles’12 geeft zich echter zo niet gewonnen en haalt het eerste puntje van deze competitie binnen.

DZOH – Hulzense Boys (1)

DZOH is nog ongeslagen deze competitie. Aan de hand van oud prof Anco Jansen, “Messi van de Meerdijk”, haalt de thuisclub de punten binnen. Hulzense Boys won zaterdag met 3-1 van Heerenveen.  De Boys willen graag weer punten bijschrijven. DZOH is thuis te sterk voor de bezoekers en dus blijven de 3 punten in Drenthe.

DOS Kampen – WHC (2)

De thuisclub gaat dit seizoen voor handhaving in de 1e klasse. Het weet dat daarvoor de nodige punten gehaald moeten worden. WHC wil boven in mee draaien in de competitie. Zaterdag moest er echter even een pas op de plaats worden gemaakt door het verlies tegen Ouick’20.  DOS Kampen zal de nodige tegenstand bieden, maar WHC weet deze wedstrijd te winnen.

Heerenveen – Epe (3)

De thuisclub wacht nog op de 1e punten in dit seizoen.  Na drie wedstijden al negen tegendoelpunten.  Verdedigend moet er dus wat verbeterd worden. Epe verloor zaterdag van SVZW, maar speelde zeker geen slechte wedstrijd. Zij zullen afreizen naar Friesland met de gedachte om in elk geval gelijk te spelen. Heerenveen zal gaan voor de eerste punten, maar zal ook vooral niet willen verliezen. Een gelijkspel is de prognose bij deze wedstrijd.

KHC – SVI (3)

KHC is net als vorig seizoen weer het team dat moeilijk te verslaan is. Zaterdag speelde KHC lang met 10 man, maar wist toch een gelijkspel te halen tegen Noordscheschut.  SVI won afgelopen zaterdag thuis met 3-2 van DOS Kampen. Zaterdag opnieuw dus tegen een club uit Kampen. Beide teams lijken aan elkaar gewaagd, vandaar dat de voorspelling een gelijkspel is.

Ouick’20 – ASV Dronten (1)

Quick’20 is de trotse koploper in de 1e klasse E. Negen punten uit 3 wedstrijden. Zaterdag werd er knap gewonnen met 0-2 op bezoek bij WHC.  De bezoekers uit Dronten zijn nog ongeslagen dit seizoen.  Twee overwinningen en een gelijkspel hebben ervoor gezorgd dat het puntentotaal nu 7 is.  kampioenskandidaat thuis verslaan lijkt voor ASV Dronten een te grote opgave. De punten blijven in Oldenzaal.

Zaterdag 15 oktober komen alle clubs in actie in de vierde speelronde in de 1e klasse E.  Op de ranglijst staan alle teams nog dicht bij elkaar. Heerenveen en Achilles’12 staan nog op 0 punten en zullen graag de eerste punten gaan behalen, want anders wordt de druk op de elftallen wel groot. Sinds afgelopen zaterdag is Quick’20 de koploper. Zij wisten als enige alle tot nu gespeelde wedstrijden te winnen. Die serie zullen ze graag willen verlengen. Op zaterdag 22 oktober staan geen competitiewedstrijden op het programma. De clubs die zich hebben geplaatst voor de volgende bekerronde komen dan in actie. SVZW komt thuis in actie tegen Harfsen. De wedstrijd is in goed overleg tussen de beide clubs vastgesteld op donderdag 20 oktober. aanvang 20:00 uur.

Gerrit Koers