SVZW pakt eindelijk weer de volle buit.

Samenvatting van RTV Oost:

Gistermiddag ontving SVZW de gasten van KHC Kampen op sportpark Het Lageveld, de enige ploeg die tot nu nog ongeslagen op de derde plek stond met slechts twee tegengoals! Aan de bak dus na eerdere matige vertoningen met teveel puntenverlies voor de Wierdenaren. Scheidsrechter van dienst ……….. (vergeef me) floot op deze koude zaterdagmiddag om 14.45 uur voor het begin van deze belangrijke wedstrijd en was daar meteen in de 1e minuut al een corner voor de thuisploeg. Ook de eerste reële kans was voor de Zwaluwen toen in de 10e minuut de voorzet van rechts niet op waarde werd geschat en er slechts een corner restte. Datzelfde gebeurde in de 18e minuut toen de voorzet van Jesper Middelkamp niet werd afgemaakt door Jasper Groothuis, echt een grote kans op de 1-0! Het speelveld was klein, vond hoofdzakelijk op het middenveld plaats en ontving Ian vd Kolk van KHC de eerste gele print in dit duel na een half uur spelen. Uit de vrije trap van Stefan Maat vond Jasper Groothuis dit keer wel het doel, hij kopte fraai de 1-0 achter doelman Steven Vonk. In de 39e opnieuw geel voor de gasten, dit keer was Maurice Vespignani aan de beurt en uit die vrije trap van Tom ter Hogt kopte Groothuis op de lat, maar toen was er al afgefloten vanwege buitenspel. Het bleek uitstel van executie want de uitstekend spelende Jesper Middelkamp strafte een fout in de Kampense verdediging genadeloos af door met een strak schot de 2-0 op het scorebord te brengen, vlak voor rust en dus ook de ruststand, dik verdiend.

Geen wijzigingen na de thee en kwam het eerste wapenfeit in de 52e minuut op naam van Leroy Knol van KHC die de vrije trap rakelings over schoot. Wissel dan bij de gasten, Karim Gabara werd vervangen door Cris Westerkamp, terwijl drie minuten later Jorik Schuur een serieus geblesseerde medespeler moest vervangen. KHC verhoogde de druk in die fase hetgeen in de 60e minuut leidde tot een penalty na een niet al te handige actie van Jeffrey Buitenhuis in de zestien. Leroy Knol velde het vonnis en tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1. De vraag was nu hoe de gastheren met deze tegenslag om zouden gaan, de zenuwen de baas bleven en het goede spel zouden kunnen continueren. Het antwoord bleef niet lang uit: Jesper Middelkamp zette goed voor en Bas ter Hogt rondde doeltreffend af, 3-1 zo snel na de 2-1! In de 66e minuut besloot SVZW trainer Joram Hendriks tot een dubbele wissel, Jesper Groothuis en Tom ter Hogt maakten plaats voor Yessin Maskoul en Frank Smit, terwijl Stefan Maat zijn inzet geblokt zag en er een corner aan over hield. KHC trainer Durmusoglu wisselde in de 77e minuut nogmaals door Ian vd Kolk te vervangen door Mike Frederiks, twee minuten later behoedde SVZW sluitpost Julian Bakker zijn ploeg, na onvoldoend uitverdedigen. Vervolgens ook geel voor SVZW na al te veel commentaar van Stefan Maat en in de 85e minuut deelde de thuisclub de genadeklap uit: uit de voorzet van (opnieuw) Jesper Middelkamp scoorde Yessin Maskoul de 4-1 en was de pot gespeeld. Uitblinker Middelkamp ontving op de valreep nog geel, werd kort daarop vervangen door Daan Geerts, maar in de stand kwam geen verandering meer en dus bleven de punten in Wierden. Terecht overigens, want we zagen een prima wedstrijd met veel inzet en passie, iets waar het de laatste weken aan ontbrak. Plus het feit dat KHC nu ineens 4 tegentreffers plus de eerste nederlaag incasseerde, terwijl de ploeg er voor de wedstrijd in totaal slechts twee tegen kreeg, was veelzeggend. Het vertoonde spel van SVZW geeft zelfvertrouwen en zal dat ook volgende week nodig hebben als koploper Quick’20 naar Wierden komt. We zien er naar uit! Aanvang 14.45 uur.