Het nieuwe voetbalseizoen begon voor de JO12-3 met een “uitslaap wedstrijd” in Bornerbroek, want pas om 11:30uur werd er afgetrapt.

In de eerste minuten werd duidelijk dat SVZW de bovenliggende partij was.

Met mooie individuele acties, maar ook door samenwerken kwamen de kansen en gelukkig ook doelpunten.

Wat vooral opviel in de eerste helft was de onderlinge communicatie binnen het team.

De onderlinge afstemming, wie gaat er naar voren en wie blijft er achterin als we gaan aanvallen.

Dat waren aspecten die tijdens de training aandacht hadden gekregen en dus nu mooi in de praktijk werd gebracht.

De 0-5 ruststand was op zich een logische afspiegeling van het spelbeeld.

Wedstrijd, normaal gesproken, beslist.

In de tweede helft deed de thuisploeg er twee schepjes bovenop en dat is mentaal knap als je zo ver achter staat en in de warmte moet voetballen.

Het was dan ook wel verdiend dat Bornerbroek nog een doelpunt maakte.

Qua samenspel en het afronden van kansen was ons niveau wat minder in het tweede deel van de wedstrijd.

Het was veel meer een échte wedstrijd en dat voor het publiek natuurlijk ook wel leuk.

Uiteindelijk wisten we in de slotfase nog de 1-6 te maken en daarmee een mooi slot aan de wedstrijd te geven.

Tevreden over de uitslag konden we terug reizen naar Wierden.

Qua spel valt er nog genoeg te verbeteren, maar daar zijn nog heel wat trainingen en wedstrijden de tijd voor..