Klik hier voor alle foto’s

Vandaag, zaterdag 18 maart, was het dan zover: de dag waar JO11-1 zo lang naar had uitgekeken; de wedstrijd om het kampioenschap van de tweede klasse tegen de directe concurrent Twente Goor. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalochtend: een pril voorjaarszonnetje, veel publiek, het hoofdveld, een messcherpe en uitgeslapen coach Michiel van Leussen, aanwezige pers waaronder huisfotograaf Henk Steen en zelfs speaker Gerrit Koers was op tijd richting sportpark Het Lageveld gekomen om de opkomst en mogelijke doelpunten van een muziekje te voorzien!

Deze fantastische omstandigheden hadden (na een sfeervolle opkomst voorafgaand aan de wedstrijd) niet de juiste uitwerking op onze jongens. Zenuwen speelden hen parten en het normale niveau werd niet gehaald, hetgeen dan ook resulteerde in een snelle 0-1 voor Twente. Het bleek al snel dat we een tegenstander van goed niveau troffen deze ochtend; Twente Goor was niet van plan om cadeautjes weg te geven!  De schrik sloeg de SVZW-gezinden toch even om het hart dit eerste kwartje.

Gelukkig maakte onze coach van het eerste pauzemoment gebruik om orde op zaken te stellen en met de juiste prikkelende woorden stuurde hij onze boys weer de plastic weide in om de tegenstander meer onder druk te gaan zetten. Dit resulteerde al snel in een 1-1 en 2-1 voorsprong. Toen was de beer los!!!

In de laatste twee kwarten zagen we het gebruikelijke aanvals-tikkie-takkie-spel van JO11-1. Alex Postma van sponsor Dirksen keek glunderend toe hoe de jongens in ”zijn shirts” reclame maakten voor zijn bedrijf en voor het voetbal. Het publiek genoot en Twente stond al snel met 7-1 achter en deed op de valreep onze goede keeper nog een keer naar het netje lopen. Einduitslag: 7-2

Een prachtige voetbalochtend werd bekroond met een kampioenschap! Het publiek mocht getuige zijn van een spannende pot en beide teams verdienen ook complimenten voor het sportieve spel.

Meteen na het fluitsignaal klonk het ”We are the Champions”, werd de schaal in ontvangst genomen en kregen de mannen een medaille van het SVZW-bestuur. Bij Sterk werd deze ochtend afgesloten met een patatje en wat bruin fruit, aangeboden door RGM, Dekker interieur, Dievers, Caland Food en KST kunststof kozijnen.

Deze prachtige ochtend werd mogelijk gemaakt door: Job Krejenzang, Nathan Oral, Justin Dekker, Bram Mensink, Aron Oosterhuis, Noud Gerritsen Mulkes, Dev Willemsen, Finn Schuttevaar, Jur Steen en keeper Justin Horst. Coach: Michiel van Leussen alias de kampioenenkweker (vier seizoenen op rij kampioen!!!)