SVZW speelt op zaterdag 6 april thuis tegen DZC’68 uit Doetinchem.  SVZW haalde uit de drie laatst gespeelde competitie wedstrijden maar 1 punt. Tijd om weer eens te winnen.

DZC’68 (Doetinchemse Zaterdagclub 1968) staat op dit moment tweede op de ranglijst.  Uit de 18 gespeelde wedstrijden behaalde de club 38 punten. Een mooi punten aantal, maar de achterstand op koploper WHC is 10 punten.  Zowel DZC’68 als WHC hebben nog 6 wedstrijden te spelen. In Doetinchem is het besef ook wel aanwezig dat kampioen worden er niet meer inzit.  Maar een periodetitel is er nog wel te halen door DZC’68. In de tweede periode bezet DZC’68 op dit moment de tweede plaats achter WHC.  Deze laatst genoemde club haalde de 1e periodetitel al binnen. Maar de concurrentie staat heel dicht bij. DZC’68 heeft er dus alle belang bij om zoveel mogelijk punten te pakken in de laatste wedstrijden.  In Doetinchem won DZC’68 met 2-1 van SVZW.  Die overwinning kwam tot stand na een sterke 1e helft van DZC’68 waarin een 2-0 voorsprong werd genomen.  SVZW wist die achterstand niet meer goed te maken in de 2e helft. DZC’68 gaat ongetwijfeld opnieuw voor winst op SVZW.   Topscoorders van DZC’68 zijn Cas Evers en Jesper Vonk. Beiden maakten al 11 doelpunten.

SVZW verloor op 18 november voor de laatste keer een competitiewedstrijd in eigen huis. Sindsdien bleven de punten steeds in Wierden, al moet daarbij wel worden aangetekend dat er in die serie vier keer gelijk werd gespeeld. Dat was ook zo in de vorige thuiswedstrijd tegen Grol (1-1). SVZW speelde op zaterdag 23 maart een uitwedstrijd tegen koploper WHC. Deze wedstrijd ging met 5-2 verloren. Vooral verdedigend ging er nog al wat mis bij SVZW. Het team heeft twee weken de tijd gehad om deze wedstrijd te analyseren. In die twee weken speelde SVZW op zaterdag 30 maart een oefenwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys die eindigde in 2-2. De analyse van de laatste weken moet een strijdplan opleveren die succesvol is tegen DZC’68. SVZW staat nu op de zesde plaats en moet de laatste wedstrijden nog wel punten gaan pakken, want de afstand tot de negende plaats is op dit moment niet groot. En op die negende plaats of lager wil je niet terecht komen, want dan ben je veroordeeld tot de nacompetitie om klasse behoud. Gelukkig heeft SVZW de situatie volledig in eigen hand, dus vol passie en inzet de strijd aangaan en dan moet er een mooi resultaat inzitten tegen DZC’68.  De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. De aftrap is om 14:45 uur en  zal onder leiding staan van scheidsrechter de Gier. Iedereen van harte welkom bij dit duel in de 1e klasse H.

De overige wedstrijden in de 1e klasse H ( Grol is vrij deze speelronde)

DOS’37 – WHC (2)

DOS’37 heeft de laatste drie wedstrijden allemaal gewonnen en is daardoor mooi gestegen op de ranglijst. WHC is al heel lang de koploper en hard op weg naar het kampioenschap.  DOS’37 wil graag een volgende overwinning bijschrijven, maar zal net al bijna alle andere clubs in deze klasse de kracht van WHC ervaren. De punten gaan naar de koploper.

FC Winterswijk – Sparta Enschede (3)

FC Winterswijk won afgelopen zaterdag met 4-1 van DTS Ede. Hierdoor heeft de club zich geplaatst voor de halve finale in de districtsbeker.  Een mooi succes. Sparta Enschede is bezig aan goed seizoen, waardoor het team inmiddels vierde staat op de ranglijst.  Bij winst in Winterswijk komt die vierde plaats nog steviger in handen van Sparta. Wint de thuisclub dan gaan zij naar de vierde plaats. Er staat dus wel wat op het spel in deze wedstrijd. Veel verschil is er niet tussen deze beide teams, vandaar een gelijkspel als voorspelling.

STEVO – Hulzense Boys (2)

STEVO wil graag directe degradatie ontlopen en als het kan ook nog de nacompetitie om handhaving. Hulzense Boys staat door de resultaten van de laatste weken op de achtste plaats en is als dat zo blijft volgend seizoen ook eerste klasser. STEVO tegen Hulzense Boys is een derby waar grote belangen op het spel staan. Wint de thuisclub dan blijft er zicht op rechtstreekse handhaving. Hulzense boys kan bij winst  goede zaken doen in de strijd om handhaving.  Het belooft een spannende wedstrijd te worden in Geesteren die uiteindelijk wordt gewonnen door de bezoekers uit Hulsen.

Dalfsen – NEO (2)

Dalfsen wist in de laatst gespeelde wedstrijd een gelijkspel te halen tegen FC Winterswijk. Dat punt zorgt er echter niet voor dat Dalfsen er wat beter voorstaat. NEO speelde op 16 maart de laatste keer in de competitie. Er werd toen verloren van DOS’37. Dalfsen weet allang wat het moet doen ; punten halen. NEO wil een rol spelen in de 2e periode. Daar is dan wel voor nodig dat er gewonnen wordt van de hekkensluiter. Dalfsen gaat ook deze wedstrijd proberen om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, maar NEO is gewoon te sterk voor de thuisclub.

RKZVC – Achilles’12 (2)

RKZVC staat op dit moment op een directe degradatieplaats.  De thuisclub wil stijgen om in elk geval aan de nacompetitie mee te kunnen doen. Achilles’12 heeft de laatste weken de nodige punten gehaald en staat daardoor nu zevende in de competitie.  RKZVC weet dat winst in deze wedstrijd ervoor kan zorgen dat er aansluiting bij  plekken 9 t/m 11 blijft. De bezoekers weten dat ze bij winst meer afstand nemen van onderste ploegen. De thuisclub gaat voor de winst in Zieuwent, maar de punten gaan mee naar Hengelo.

Na het competitie vrije paasweekend gaat de 1e klasse H verder met speelronde 20.  De meeste ploegen genoten van een vrij weekend. Vanaf nu gaat de eindfase van de competitie in. De komende weken gaan de eerste beslissingen vallen. Zowel bovenaan als onderin.  Er zijn teams die nog zeven wedstrijden moeten spelen, anderen hebben nog 6 wedstrijden te spelen.  In deze speelronde hebben al ploegen belang bij winst op de tegenstander. Dat is mooi want dan er is er weer volop strijd om de punten. Voor iedereen een mooi en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers