Als gevolg van coronabesmettingen zijn er afgelopen tijd nog al eens wedstrijden afgelast. Zo stond de wedstrijd tussen De Merino’s en SVZW oorspronkelijk voor 26 maart op de kalender.  De wedstrijd ging toen niet door en werd verplaatst naar 12 april.

Om 20:00 werd de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter Smit. Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan het duel. In de eerste minuten waren er wat mogelijkheden voor SVZW. Daarna waren De Merino’s gevaarlijk. Melvin van de Haar schot de bal op lat. Vlak daarna scoorde Jos Henken namens de thuisclub, maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Daarna waren er twee kansen voor Frank Smit, maar helaas geen doelpunt. In de 23e minuut was er een dikke kans voor Vincent v.d. Weerdhof, maar hij wist SVZW doelman Julian Bakker niet te passeren. Enkele minuten later is het Frank Smit die Luuk Geelen met een mooie pass op weg stuurt.  Luuk weet wel raad met deze kans en hij scoort de 0-1. In 33e minuut levert Kelvin Slomp opnieuw een goed voorzet af. Het is Bas ter Hogt die in twee pogingen de 0-2 op het bord zet. Arien Bakkenes kopt nog een keer net over namens de gastheren. Daar blijft het bij en met een 0-2 stand zoeken de spelers de kleedkamer op.

Zoals viel te verwachten proberen De Merino’s direct na aanvang van de tweede helft om de achterstand goed te maken. Julian Bakker komt zijn doel uit, in duel daarop volgend valt de speler van De Merino’s. De scheidsrechter ziet er echter geen overtreding in, en laat gewoon door spelen. Doordat De Merino’s veel spelers naar voren sturen ontstaat er ruimte voor de SVZW aanvallers. Kelvin Slomp legt de bal goed terug op Luuk Geelen, maar hij krijgt de bal net niet onder controle.  SVZW wisselt vlak na elkaar twee spelers. Bas ter Hogt verliet het veld voor Maarten Jansen, en Kelvin Slomp werd afgelost door Yunus Gungor.  Maarten Jansen kreeg een mooie schietkans, maar zijn schot was te zacht.  Trainer Henne Oostermeijer van De Merino’s besloot in 71 minuut twee verse aanvallers in te brengen. Mattieu van Laar en Przemek Szeller vervingen Julian Heijmans en Viggo Koelman. De thuisclub probeert veel ballen voor het SVZW doel te krijgen, maar vaak zijn de SVZWérs winnaars in de duels om de bal. In de 81e minuut trekt de schiedsrechter voor de eerste en laatste maal de gele kaart. Robin de Jong was de ontvanger. Vlak voor het einde had Yunus Gungor zijn invalbeurt nog met een doelpunt kunnen opluisteren, maar hij slaagde er niet in om doelman Koen Hagelstein te passeren.  In de blessure tijd was er nog een enorme kans voor de gastheren om in elk geval de eretreffer te maken. Deze kans werd om zeep geholpen. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.  Al met al een verdiende overwinning voor SVZW, vooral op basis van vele gewonnen duels in de verdediging en het midden veld. Werd er een duel verloren, dan was daar vaak een medespeler die alsnog de bal veroverde.

SVZW staat nu op 6e plaats in de competitie, met nog 1 inhaalwedstrijd te goed. Zaterdag 16 april speelt SVZW thuis tegen DOS’37. Aanvang van de wedstrijd is 14:45 uur. Iedereen van harte welkom bij deze derby.

Verslag : Gerrit Koers

Statistieken wedstrijd:

27 min: 0-1 Luuk Geelen

33 min: 0-2 Bas Ter Hogt

Opstelling SVZW:

Julian Bakker, Freek Grondman, Robin de Jong, Frank Smit, Lars Scholten, Kelvin Slomp (67. Yunus Gungor), Bas ter Hogt (63. Maarten Jansen), Luuk Geelen, Aron Pouls, Stefan Maat, Lars van Putten