Moeizame overwinning thuisploeg.

Klik hier voor alle foto’s

Een stralende zaterdagmiddag in Wierden alwaar SVZW het moest opnemen tegen laagvlieger Hierden, de ploeg die vecht om degradatie te voorkomen. Een klein speelveld, een aftastend begin en een sterker SVZW waren zo’n beetje de ingrediënten in deze ontmoeting, doelpunten bleven vooralsnog uit. Gele kaarten netjes verdeeld voor Jeroen Spoelstra van Hierden en Robin de Jong namens SVZW en bij de eerste de beste aanval van de bezoekers in de 25e (!)minuut was het gelijk raak: Dani van Dijk tekende voor de 0-1, geheel tegen de verhouding in. Vlak daarop bijna de gelijkmaker door Lars Scholten, het mocht niet zo zijn. In de 31e minuut vergat Dani van Dijk de 0-2 te scoren en ontving Matthijs Witten de gele kaart van scheidsrechter Martin Baar. SVZW werd geconfronteerd met een Hierdense doelman in vorm, getuige het schot van Luuk Geelen in de 36e minuut dat door Nick Grootkarzijn miraculeus gestopt werd, daarmee de verdiende gelijkmaker voorkomend. Meteen daarop dubbele kansen voor SVZW, maar de bal wilde maar niet in het vijandelijke doel! Een veel sterker SVZW vergat in die eerste helft te scoren en dus werd de rust bereikt bij een 0-1 achterstand.

Twee ongewijzigde elftallen uit de kleedkamer, maar al na drie minuten in de tweede helft wisselde SVZW trainer Joram Hendriks de nummer 8 Lars Scholten voor Jesper Middelkamp, welke laatste in de 53e minuut de voorzet gaf waaruit Maarten Jansen dan eindelijk de gelijkmaker kon binnen schieten: 1-1. Wissel bij Hierden in de 55e minuut, Maikel Vermeulen werd vervangen door Yvo Nieuwenhuijzen, schoot aanvoerder Jan Jurrien Hop de toegekend vrije trap aan Hierden over en onderscheidde de doelman van Hierden zich opnieuw door de inzet van Luuk Geelen in de 66e minuut op een geweldige manier onschadelijk te maken! Idem het schot van Jesper Middelkamp, dat door hem (Nick Grootkarzijn) gestopt werd ten koste van een corner. In de 71e minuut moest de goalie dan toch buigen, de 2-1 door Robin de Jong was een feit. In de 76e minuut voorkwam de Hierdense doelman een grotere achterstand toen hij het schot van Lars van Putten tot corner verwerkte, vonden er in de laatste tien minuten nog enkele wissels plaats en voorkwam SVZW’s sluitpost Julian Bakker de 2-2 in de 88e minuut. In blessuretijd knalde invaller Kelvin Slomp nog op de paal en dat was het dan, al met al een moeizame 2-1 overwinning op het Lageveld, maar wel drie punten in de pocket. En dus doet SVZW nog volop mee, ook nog in de strijd om de derde periodetitel. Het kan verkeren.

Volgende week speelt SVZW in en tegen Go Ahead Kampen, aanvang 15.00 uur aldaar.