Op zaterdag 12 februari komt DTS Ede naar Wierden voor de wedstrijd tegen SVZW. De eerste competitiewedstrijd na de corona lockdown. Gelukkig mag er ook weer publiek aanwezig zijn.

DTS Ede (Door Training Sterk Ede) is opgericht op 12 maart 1935. Tot het seizoen 2010/11 heette de club DTS ’35. De clubkleuren zijn blauw en wit. De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Inschoten” gespeeld. DTS heeft ongeveer 1300 leden.  DTS Ede begon de competitie met 2 nederlagen, maar daarna volgden betere tijden.  Na 8 wedstrijden heeft DTS nu 12 punten. En staat daarmee op de 7e plaats op de ranglijst. Wel moet worden gezegd dat de laatste twee competitiewedstrijden werden verloren. Op 29 januari jl. speelde DTS in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijk tegen Roda 46.  Arnold Brehler is dit seizoen de trainer van de 1e selectie. Hij was daarvoor 3 jaar werkzaam bij Bennekom.  Aan het eind van het vorige seizoen vertrokken er 8 spelers bij DTS.  Daar staat de komst van 4 nieuwelingen tegenover. Er zijn wel wat personele problemen bij DTS. Frank Hol weigert te voetballen bij DTS zolang de QR-controle verplicht wordt. Ploeggenoot Frank Boers is voor vier maanden geschorst vanwege het omver duwen van een assistent-scheidsrechter, eind oktober tegen SVI.  Ook zonder deze twee spelers heeft DTS een sterke selectie, die vast nog de nodige punten gaat pakken dit seizoen.

SVZW heeft na een stroef begin van de competitie de nodige punten gepakt, maar staat nog lang niet op de plek op de ranglijst waar het graag zou willen staan. SVZW speelde op 20 november jl. de laatste competitiewedstrijd, uit tegen SVI in Zwolle.  SVZW was de betere van de twee, maar kwam eerst wel met 1-0 achter.  Hierna scoorde SVZW 5 maal, maar kreeg in de laatste minuut toch nog een tweede goal tegen.  SVZW speelde in de gedwongen competitiestop wel de nodige oefenwedstrijden. Daarin kregen ook spelers uit het tweede elftal en JO19 de kans om te laten zien wat ze kunnen in het eerste elftal. Een goede zaak met het oog op de toekomst. De laatste oefenwedstrijd was afgelopen zaterdag uit tegen FC Zutphen. Deze wedstrijd ging met 2-0 verloren. Nu de start van de tweede competitiehelft. Maar eens zien hoe de teams er na de lange stop voor staan. Bij SVZW zijn wel wat spelers afwezig in verband met blessures. Zaterdag zal blijken met welke basis elf trainer Joram Hendriks gaat beginnen aan deze wedstrijd. Voor Frank Smit kan het een bijzondere wedstrijd worden. Op dit moment heeft Frank Smit  99 competitiedoelpunten gemaakt. Zijn eerste competitiedoelpunt scoorde Frank op 23 Februari 2013 in de wedstrijd tussen Enter Vooruit en OZC Ommen. Zijn laatste competitiedoelpunt scoorde Frank op 20 November 2021 in de wedstrijd tussen SVI en SVZW. Het zou mooi zijn, wanneer Frank zijn 100e competitiegoal maakt in een thuiswedstrijd. Op de site voetbalnederland.nl kunt u de gegevens vinden over de gescoorde doelpunten van Frank Smit.  De wedstrijd  tussen SVZW en DTS Ede begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld”.  Scheidsrechter is de heer Ronald Spoler. Publiek is van harte welkom, maar wordt wel gevraagd zich aan de geldende corona maatregelen te houden.

De overige wedstrijden van zaterdag 12 februari.

DOS Kampen – KHC  (2)

Deze derby stond eerst voor 20 november jl. op de agenda. Maar werd toen afgelast als gevolg van de toen geldende coronamaatregelen. Hekkensluiter DOS Kampen heeft de punten hard nodig. Het is de vraag of plaats genoot KHC bereid is om punten in te leveren. Zij kunnen zelf de punten ook goed gebruiken. In een derby weet je het nooit, maar KHC is heel moeilijk te verslaan. Dat zal ook blijken in deze wedstrijd, want de drie punten gaan naar KHC.

Nunspeet – Go Ahead Kampen (2)

Nunspeet speelde verloor afgelopen zaterdag het inhaal duel tegen SVI met 1-0. Geen beste start van de tweede seizoenshelft voor Nunspeet, dat ook nog een rode kaart voor Dominique van de Grift moest incasseren.  Go Ahead wil graag stijgen op de ranglijst. Bij winst in deze wedstrijd kan Go Ahead Nunspeet passeren. Nunspeet had afgelopen zaterdag al wat personele problemen, en daar komt dus nu een schorsing bij. Go Ahead gaat voor de winst in deze wedstrijd. Het zal niet makkelijk gaan, maar de punten gaan uiteindelijk mee naar Kampen.

CSV Apeldoorn – De Merino’s (1)

Mede koploper CSV Apeldoorn gaat in deze wedstrijd strijden tegen nummer 11 in de competitie.  De thuisclub speelde de nodige oefenwedstrijden in de afgelopen periode.  Nu zal blijken of de vorm van voor de stop nog steeds goed is. De Merino’s zal nog aardig wat punten moeten pakken om ervoor te zorgen dat ze volgende seizoen ook nog in de eerste klasse spelen. CSV Apeldoorn is op eigen veld ijzersterk en bijna niet te verslaan. Dan gaat deze wedstrijd ook weer blijken. De drie punten blijven in Apeldoorn.

Bennekom – DCZ’68  (3)

Bennekom ontvangt in deze wedstrijd de DZC’68, de ploeg die de eerste plaats op de ranglijst deelt met CSV Apeldoorn. Bennekom staat zelf op de derde plaats.  Bij winst kan Bennekom in punten gelijk komen met DZC’68.  Beide ploegen verloren hun laatste oefenwedstrijd vooraf gaande aan deze wedstrijd. Dat zegt niet alles, want alle ploegen moeten weer in het ritme komen na de gedwongen stop. DCZ’68 zal naar Bennekom komen met het plan om in elk geval niet te verliezen. Bennekom zal wel winnen in deze wedstrijd, maar weet ook dat DZC’68 beschikt over snelle aanvallers die graag gebruik van ruimtes die tegenstanders weggeven. Een gelijkspel lijkt  de beste voorspelling bij deze wedstrijd.

Afgelopen zaterdag, 5 februari stond er 1 inhaalwedstrijd op de kalender. SVI versloeg Nunspeet met 1-0. Zaterdag 12 februari staan er 5 inhaalwedstrijden op het programma in de 1e klasse D.  Op 20 november stond de wedstrijd DOS Kampen- KHC op de agenda. De overige 4 wedstrijden stonden op 27 november op de competitiekalender. Zaterdag 19 februari worden de wedstrijden gespeeld die oorspronkelijk voor 4 december geprogrammeerd stonden. Het zal voor alle teams zoeken zijn naar het ritme. Er kon een hele periode niet met hele team getraind worden. Wel werd er individueel getraind, maar dat is heel wat anders als trainen met je team. De komende weken zal blijken welke teams het beste uit deze periode komen.  Gelukkig mogen de supporters weer wedstrijden bezoeken van hun favoriete club. Laten we ons allemaal aan geldende regels houden, zodat we voorkomen dat regels weer worden aangescherpt. Iedereen weer heel veel plezier bij het vervolg van de competitie.

Gerrit Koers