RKZVC – SVZW 09-12-2023 uitslag 0-5

Zaterdag 9 december stond voor SVZW de laatste uitwedstrijd van 2023 op het programma. De reis ging naar Zieuwent om aan te treden tegen RKZVC. Om 18:00 uur floot scheidsrechter Niels Mulder voor de eerste maal en konden de 22 op het veld aan de wedstrijd beginnen. De aanwezige toeschouwers zaten bijna allemaal op de tribune om beschutting te zoeken tegen de regen. RKZVC begon fanatiek aan de wedstrijd want zij wilden de ongeslagen reeks voort zetten. De eerste kans in de wedstrijd was echter voor SVZW.  Daarna moest SVZW doelman Julian Bakker twee in actie komen om zijn doel schoon te houden, de tweede actie was nodig na een goed schot van Sjors Storkhorst. In de 15e minuut een mooie voorzet van Jasper Groothuis en deze werd onhoudbaar ingekopt door Frank Smit.  Hierna kreeg SVZW meer grip op de tegenstander. Na een goede pass verscheen Frank Smit alleen voor doelman Rutger Tenhagen, maar hij schoof de bal naast het doel.  Bas ter Hogt passeerde een paar tegenstanders maar kwam net niet goed met zijn passen en de bal vloog over het doel. SVZW ging echter wel met een 0-2 voorsprong rusten, want het was opnieuw Frank Smit die wist te scoren. Hij tikte de bal door de benen van de RKZVC keeper.

In de tweede helft verschenen er twee ongewijzigde teams op het veld. RKZVC wilde proberen om de wedstrijd nog een wending te geven. Maar die hoop werd in 49e minuut de grond in geboord door het derde doelpunt van Frank Smit, die een puntgave voorzet van Jesper Middelkamp binnen schoot.  De wedstrijd leek daarmee al beslist. In de 57e minuut de eerst wissel aan SVZW zijde. Jurjan Mannes werd vervangen door Stefan Maat. Deze laatste liet in de 64e minuut een mooi schot van zijn voet verdwijnen en daarmee kwam de 0-4 op het scorebord.  RKZVC kwam er nu helemaal niet maar aan te pas en SVZW besloot om aan het doelsaldo te gaan werken. Frank Smit dacht dat hij had gescoord, maar de treffer werd geannuleerd wegens buiten spel. In de 68e minuut was daar toch nog een aanval van RKZVC, maar de poging van Sjors Storkhorst eindigde in het zijnet. Hierna de tweede SVZW wissel, Yessin Maskoul was de vervanger van Jasper Groothuis.  De doelpunten honger van Frank Smit was nog niet gestild en hij scoorde zijn vierde goal van deze middag, opnieuw op aangeven van Jesper Middelkamp.  Bij een 0-5 achterstand besloot trainer Arjen Nijman van de thuisclub dat het tijd was een dubbel wissel. Siebe en Jaco Klein Goldewijk werden vervangen door Thieme Terhaerdt en Mart Gebbinck.  SVZW ging daarna weer door met aanvallen en in de 76e minuut bracht Frank Smit met zijn 5e goal de stand op 0-6. Meteen daarna kreeg hij een publiekswissel en kwam Maarten Jansen hem vervangen. Hij werd meteen alleen op de doelman afgestuurd en met een bekeken schuiver bracht hij de stand op 0-7.  RKZVC hoopte nu alleen nog maar dat SVZW het genoeg vond.  Maar dat was valse hoop, want Maarten Jansen liet opnieuw zien dat hij ook weet hoe je goals moet maken.  SVZW stond nu met 0-8 voor en daar bleef het bij op deze bijzondere avond in Zieuwent. Na 90 minuten floot scheidsrechter Niel Mulder voor het einde van de wedstrijd en zocht iedereen de warme en droge kleedkamer of kantine op. SVZW dacht dat het een zware wedstrijd zou worden tegen RKZVC maar dat pakte heel anders uit. Veel ploegen in de 1e klasse H beginnen nu aan de winterstop, maar dat is nog niet het geval voor SVZW. Zaterdag 16 december komt de ongeslagen koploper WHC naar Wierden. Lukt het SVZW als eerste om deze tegenstander punten af te pakken? Het is in elk een mooie uitdaging. De wedstrijd tussen SVZW en WHC begint om 14:45 uur.

Gerrit Koers

Opstelling SVZW:

Julian Bakker, Jeffrey Buitenhuis, Freek Grondman, Bas Dreierink, Robin de Jong, Frank Smit (77. Maarten Jansen), Jesper Middelkamp, Bas ter Hogt, Jasper Groothuis (69. Yessin Maskoul), Jurjan Mannes (59. Stefan Maat), Kevin Krommendijk

Scoreverloop

15. min 0-1 Frank Smit

41. min 0-2 Frank Smit

48. min 0-3 Frank Smit

64. min 0-4 Stefan Maat

72. min 0-5 Frank Smit

76. min 0-6 Frank Smit

78. min 0-7 Maarten Jansen

80. min 0-8 Maarten Jansen