FC Winterswijk – SVZW 2-3 20-01-2024

Zaterdag 20 januari werd de competitie na de winterstop hervat. In deze speelronde reisde SVZW af naar Winterswijk. Op het mooie “sportpark Jaspers” was om 18:00 uur de aftrap van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd. In de 10e minuut had de doelman van  de gastheren, Matthijs Ebbers, de bal niet klemvast. Jurjan Mannes tikte de bal net naast. Vlak daarna al de eerste wissel bij FC Winterswijk, Job Harmsen werd vervangen door Jip Grevers. Hierna nam FC Winterswijk het heft in handen en ze kregen ook wat kansen. Maar SVZW doelman Julian Bakker stond steeds op de goede plek De eerste gele kaart in de wedstrijd was voor Thijs Koopman. Na ongeveer 30 minuten kwam SVZW weer meer in de wedstrijd. En dat resulteerde in de 0-1 voorsprong. Frank Smit kopte raak uit de corner van Jurjan Mannes. Vlak voor de rust kon Yessin Maskoul alleen op het doel af, maar hij wist deze kans niet benutten. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de rust, en zochten de aanwezige toeschouwers de warmte van de prachtige kantine op.

De beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 47e minuut werd Jasper Groothuis met een mooie steekbal richting het doel gestuurd. Hij wist deze kans feilloos te benutten. Direct op 0-2 komen, wat een goed begin van de tweede helft. FC Winterswijk was wel een beetje van slag door deze tegengoal. SVZW besefte dat er meer in zat. In 54e minuut werd Bas Dreierink goed weg gestuurd aan de linkerkant. Hij op zijn beurt gaf de bal prima aan Yessin Maskoul, die onhoudbaar voor de keeper de bal in het Winterswijk doel schoot, 0-3.  FC Winterswijk leek zich bij de nederlaag neer te leggen. In de 58e minuut de tweede gele kaart voor SVZW, ditmaal voor Stefan Maat. In de 62e minuut de eerste wissel aan SVZW kant. Lars van Putten kwam erin voor Bas Dreierink. Uit een corner van de thuisclub kopte Dion Hartgerink de bal prima aan, aan Julian Bakker stond op de juiste plek. Trainer Erik Zandstra besloot tot een dubbele wissel. Robin Katier en David Poledda werden vervangen door Jip Grevers en Joost Piek.  Ook SVZW wisselde , Jeffrey Buitenhuis loste Jurjan Mannes af.  Vlak daarna een curieus moment in de wedstrijd. Een overtreding van SVZW leek niet bestraft te worden, en dus ging FC Winterswijk door met de aanval. Om die aanval te stoppen maakte een SVZW speler hands in het strafschop gebied. Maar de scheidsrechter floot als nog voor de eerste SVZW overtreding. Jasper Groothuis ontving geel van de leidsman. In 77e minuut een dubbele wissel aan SVZW kant. Jasper Groothuis en Thijs Koopman werden vervangen door Maarten Jansen en Sem Jansen. SVZW wilde de wedstrijd rustig uitspelen, maar opeens was daar, in de 84e minuut, de 1-3 door FC Winterswijk topscoorder Giovanni Malawu. Het publiek ging weer achter de thuisploeg staan en de jacht op meer doelpunten werd geopend.  In de blessure tijd werd het ook nog 2-3 door Teun Dingemans. Het werd nu echt billen knijpen voor SVZW. De scheidsrechter had zijn handen vol aan de hectische slotfase. Maar het lukte SVZW om de 2-3 over de streep te trekken. Gelet op de hele wedstrijd een verdiende overwinning, al werd het in de slotfase nog heel erg spannend.  De komende week  zal nodig zijn om wat kleine pijntjes bij enkele spelers te laten herstellen, en dan kont STEVO op 27 januari naar Wierden. Die wedstrijd begint om 14:45 uur

Verslag: Gerrit Koers