Zaterdag 19  februari reist SVZW af naar Vriezenveen. SVZW 1 en 2 gaan aantreden tegen Dos’37. Het is te hopen dat de zes punten mee gaan naar Wierden.

Op dit moment staat DOS’37 met 12 punten uit 9 wedstrijden op de achtste plaats op de ranglijst. SVZW staat een plek lager met 11 punten uit 8 wedstrijden.

Dos’37 kwam op 27 november voor laatste keer in actie in een competitiewedstrijd. In Kampen werd toen met 0-2 gewonnen van DOS Kampen. Dat was een welkome overwinning, want in de weken daarvoor was DOS een paar keer hard onderuit gegaan. Na 27 november speelde DOS’37 nog wel 6 oefenwedstrijden. De laatste oefenwedstrijd was afgelopen zaterdag in Wezep tegen WHC.  De ploeg leed een 2-1 nederlaag. Maar de conclusie in het eigen wedstrijdverslag is: “DOS’37 klaar voor de competitie ondanks verlies”. Dat zal dan zaterdag a.s. blijken in deze derby in de 1e klasse D.  DOS’37 trainer Jeroen Niks staat nu voor het tweede jaar voor de groep. Als inwoner van Vriezenveen weet hij precies welke gevoelens er leven bij spelers en supporters over deze derby. DOS’37 wil graag laten zien dat ze de baas zijn over SVZW. De laatste keer dat beiden ploegen tegenover elkaar stonden in Vriezenveen won SVZW met 1-3. Dus DOS’37 heeft nog wat goed te maken.

SVZW kwam ook al geruime tijd niet meer in actie in competitie verband.  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen DTS’35 op het programma. Helaas gooide corona hier ook roet in het eten, en werd de  wedstrijd afgelast. De KNVB heeft deze wedstrijd nu voor dinsdag 1 maart op de agenda gezet. Voor die tijd heeft SVZW nog twee uitwedstrijden te spelen. Zaterdag a.s. tegen DOS’37 en de week daarop uit naar Hierden. Op 20 november jl. speelde SVZW de laatste competitiewedstrijd, op bezoek bij SVI werd met 2-5 gewonnen. In de afgelopen periode speelde SVZW wel diverse oefenwedstrijden, waarin ook spelers uit het tweede of JO-19  een kans kregen. In deze derby gaan we zien hoe SVZW door deze periode heen is gekomen.  Er zijn wat blessure gevallen, dus het is afwachten met welke basis elf trainer Joram Hendriks gaat beginnen. In een derby gaat het er vaak anders aan toe. Er is meer aandacht, dus ook automatisch meer druk bij de spelers. De wedstrijd op sportpark “Het Midden “ begint om 14:45 uur.  Scheidsrechter van dienst is Luuk van Zuijlen. Mocht u ook de wedstrijd tussen de beide  tweede elftallen van DOS’37 en SVZW willen zien, zorg dan dat u om 12:45 in Vriezenveen bent voor het begin van deze ontmoeting.

De overige wedstrijden van zaterdag 19 februari:

DTS’35 – DOS Kampen (3)

Voor DTS’35 is dit de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen SVZW afgelast. DOS Kampen won zaterdag de stadsderby tegen KHC met 2-1.  Pas de tweede overwinning van dit seizoen. DOS heeft nog wel de rode lantaarn, maar zal vast moed putten uit deze overwinning. DTS is een stabiele middenmoter en zal de punten niet zomaar cadeau doen. Een gelijkspel is de voorspelling.

DZC’68 – SDV Barneveld (1)

DZC’68 speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk in Bennekom. Hierdoor lukte het Bennekom niet om dichter bij de 1e plaats te kruipen.  SDV Barneveld heeft nu de kans om dichter bij de 1e plaats te komen. Bij winst kan SDVB de thuisclub passeren op de ranglijst.  DZC’68 is echter heel moeilijk te verslaan. Een hele goede verdediging en aanvallers die loeren op de snelle uitbraak kansen. DZC’68  lijkt in staat om de aanval op de kop positie af te slaan en zelf er met de overwinning van door te gaan.

Go Ahead Kampen – CSV Apeldoorn (2)

Een wedstrijd tussen twee ploegen die afgelopen zaterdag verloren. Go Ahead Kampen ging op bezoek bij Nunspeet, en keerde met een 2-0 nederlaag terug in Kampen. Niet veel volgers van de 1e klasse D hadden verwacht dat CSV Apeldoorn op eigen sportpark onderuit zou gaan tegen de Merino’s met 1-2. Beide ploegen zullen graag de winst pakken in deze wedstrijd. Go Ahead omdat het eindelijk weer eens punten wil pakken.  CSV zal willen winnen om er voor te zorgen dat ze in de buurt van koploper DZC’68 blijven. Gelet op de sterkte van CSV Apeldoorn gaan zij er met de winst vandoor.

KHC- Bennekom (3)

KHC wil in deze wedstrijd de nederlaag tegen DOS Kampen goed maken. Het zag er deze wedstrijd niet goed uit wat de thuisclub liet zien. Maar KHC is een sterk team dat niet gauw uit het veld is te slaan. Bennekom speelde afgelopen zaterdag gelijk, 0-0, tegen koploper DZC’68. Meer zat er ook niet in volgens de trainer van Bennekom. Om aan te haken bij de kop moet Bennekom eigenlijk wel winnen in Kampen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.  Deze wedstrijd levert geen winnaar op.

De Merino’s – Hierden (1)

De Merino’s verrasten afgelopen zaterdag vriend en vijand door met 1-2 te winnen in Apeldoorn van CSV.  Drie punten die erg welkom zijn gelet op de stand op de ranglijst. Ook Hierden zou graag een driepunter scoren. Want ook zij staan er niet goed voor in de competitie.  Voor Hierden is het de eerste wedstrijd van de 2e competitiehelft.  De Merino’s weten wat ze kunnen, en nemen het goede gevoel mee in deze wedstrijd. Winst voor de thuisclub.

SVI – Nunspeet (2)

Ook voor SVI de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Om zich te kunnen handhaven zullen nog de nodige punten gepakt moeten worden.  Nunspeet begon zaterdag goed aan 2e seizoenshelft door thuis met 2-0 te winnen van Go Ahead Kampen.  Nunspeet zal deze wedstrijd ook graag willen winnen, want daardoor blijft er aansluiting met de kop van de ranglijst. SVI zal in deze thuiswedstrijd voor de winst gaan, maar Nunspeet blijkt toch te sterk.

Zaterdag 19 februari staat speelronde 10 op programma in de 1e klasse D van het zaterdag voetbal. Deze stond oorspronkelijk voor zaterdag 4 december in de agenda. Laten we hopen dat alle wedstrijden nu wel door kunnen gaan, en dat corona er niet de oorzaak van is dat er weer wedstrijden moeten worden afgelast. Voor alle ploegen staat er in geval een drukke periode aan te komen. Vanaf nu is er geen enkel weekend meer vrij tot en met zaterdag 4 juni. Het is dus zaak deze periode door te komen, zonder teveel blessures en schorsingen. De komende weken maar eens kijken welke ploegen het beste uit de gedwongen lange winterstop zijn gekomen. Gelukkig mogen de supporters hun favoriete team weer aanmoedigen, al moeten er nog wel corona regels in acht worden genomen.

Gerrit Koers