SVZW heeft nu al zeven thuiswedstrijden op rij gewonnen. Wat zou het mooi zijn dat deze serie wordt verlengd met een volgende overwinning. Dat moet dan gebeuren tegen DOS Kampen.

DOS Kampen leek een paar weken geleden op weg naar een mooie middenmoot plek op de ranglijst.  Maar door nederlagen op 4 en 18 maart is DOS Kampen weer achterhaald door andere ploegen. En dus werd het weer tijd voor DOS om punten te gaan pakken. En dat is afgelopen zaterdag gelukt. De derby tegen KHC werd met 1-0 gewonnen. Hierdoor is er wel aansluiting gebleven met de andere teams die strijden om klasse behoud. Als we kijken naar de uitslagen uit het verleden dan lijkt het erop dat het voor DOS heel moeilijk is om punten te halen in Wierden.  Maar zoals iedereen weet zeggen resultaten uit het verleden niets over toekomstige wedstrijden.  DOS Kampen heeft ook dit seizoen een selectie die in staat moet zijn om zich te handhaven in de 1e klasse.  Allan Bakker en Raymon Beuling zijn de meest scorende spelers van DOS kampen. Allan Bakker verzorgt daarnaast ook nog wel de nodige assists, dus een speler om in de gaten te houden. De wedstrijd in Kampen tussen DOS en SVZW eindigde in 1-1 gelijkspel. SVZW was wel sterker in die wedstrijd, maar verzuimde om dat in doelpunten uit te drukken.

SVZW lijkt in eigen huis onverslaanbaar. De laatste zeven gespeelde thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen. Dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijke overwinningen waren. Maar gelukkig weet SVZW elke wedstrijd wel te scoren en lukt het daardoor om de punten in Wierden te houden.  Tussen 21 januari en 25 maart speelde SVZW 7 competitiewedstrijden. En in al die wedstrijden wist Frank Smit te scoren. Hij heeft op dit moment 10 goals achter zijn naam staan. Het is hopen dat hij deze vorm nog een tijd weet vast te houden. Ondertussen weten tegenstanders natuurlijk ook dat SVZW met Frank Smit een makkelijk scorende spits in huis heeft. Zij zullen dus extra op hem gaan letten.  DOS Kampen zal naar Wierden komen om in elk geval te proberen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het is aan SVZW om ook in deze thuiswedstrijd te proberen de 3 punten in Wierden te houden. SVZW speelt volop mee om de bovenste plekken, dus winst in deze wedstrijd zou heel mooi zijn. Ook de beide 2e elftallen van SVZW en DOS Kampen spelen tegen elkaar op 1 april. Zij beginnen om 12:00 uur aan hun wedstrijd. Om 14:45 is dan de aftrap van de wedstrijd tussen de eerste elftallen op sportpark Het Lage Veld in Wierden.  De wedstrijd zal staan onder leiding van scheidsrechter Wijnand) Rutgers.

De overige wedstrijden van zaterdag 01-04-2023;

Achilles’12 – Noordscheschut (3)

Achilles’12 won zaterdag met 0-1 van Epe. Enorm belangrijke punten gelet op de ranglijst. Noordscheschut heeft de punten ook hard nodig. Daarna gekeken kwam het verlies met 2-3 van DZOH heel slecht uit.  Beide teams hebben 24 punten. Winst betekend afstand nemen van de tegenstander.  Niet verliezen zal de eerste gedachte zijn. Daarop gelet is een gelijkspel de voorspelling bij deze wedstrijd.

DZOH – SVI (1)

DZOH hoort ook tot de groep van clubs die de nacompetitie om handhaving willen ontlopen. Die kansen zijn er voor de thuisclub. Ook SVI wil zich zonder nacompetitie handhaven in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag lukte het SVI niet om thuis te winnen van Heerenveen (0-0). De druk op SVI neemt hierdoor wel toe.  In deze wedstrijd moet er geen goed voetbal worden verwacht, maar een keiharde strijd om de punten. DZOH pakt thuis de meeste punten en het lijkt erop dat dit ook gaat lukken tegen SVI.

Go Ahead Kampen – Hulzense Boys (1)

Go Ahead Kampen wil de 3e periodetitel pakken. Het was daarom zaterdag jl. belangrijk om de drie punten te pakken tegen koploper Quick’20.  Er werd een mooie 3-1 zege behaald. Hulzense Boys pakt de laatste wedstrijden ook de nodige punten.  Rechtstreekse degradatie lijkt Hulzense Boys wel te kunnen ontlopen, maar om ook de nacompetitie te vermijden zijn er nog meer goede resultaten nodig. Go Ahead Kampen heeft de juiste vorm te pakken.  Dat gaat Hulzense Boys ook ondervinden, want de punten zijn voor de gastheren.

Heerenveen  – WHC (2)

Heerenveen pakte afgelopen zaterdag een punt tegen SVI. Dat is mooi, maar er moeten er nog heel wat bij om uitzicht te houden op klasse behoud. WHC speelde gelijk tegen SVZW (1-1). Hierdoor blijft WHC een kanshebber op het kampioenschap. Om in de kampioensrace te blijven moet WHC winnen. Heerenveen zal thuis de nodige tegenstand bieden, maar WHC is simpelweg te sterk voor de gastheren.

Quick’20 – KHC (1)

Quick’20 is de koploper in de 1e klasse E.  SVZW en WHC speelden een wedstrijd minder. Wanneer ze die wedstrijden weten te winnen passeren ze allebei Quick’20 op de ranglijst.  KHC verliest zelden een wedstrijd, maar afgelopen zaterdag was stadsgenoot DOS te sterk.  KHC zal zich willen revancheren tegen Quick’20. De Oldenzalers voelen de hete adem van de achtervolgers in de nek. Dan moet je in elk geval je thuiswedstrijden winnen. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden tegen KHC, maar Quick’20 beschikt over een sterke selectie die in staat moet zijn om te winnen van KHC.

ASV Dronten – Epe (1)

ASV Dronten heeft de laatste weken wat punten verspeeld, en is daardoor wat achterop geraakt bij de koplopers.  ASV Dronten moet oppassen dat ze niet verder zakken op de ranglijst.  Op papier is Epe nog niet gedegradeerd, maar een blik op de ranglijst leert dat dit een kwestie van tijd is. ASV Dronten gaat in deze thuiswedstrijd voor de winst om een mooie positie in de competitie te halen.  Epe zal zeker proberen om punten te halen, maar ASV Dronten is simpelweg te sterk.

WHC trainer Richard Karrenbelt schreef na de wedstrijd WHC – SVZW de volgende tekst op twitter: De zaterdag 1e klasse E, blijft een geweldige klasse!!Gisteren weer een heel enerverend potje  met 2 ploegen die bovenin meedoen, waar alles in zat, combinaties, aanvallen, verdedigen, energie en elkaar tot het uiterste dwingen. (Terechte 1-1⚽). Een terechte tekst.  Quick’20 is nog koploper, maar SVZW is de ploeg met de minste verliespunten.  SVZW en WHC kunnen Quick’20 achterhalen, maar dan moeten zij natuurlijk wel hun inhaalwedstrijd winnen. Zo langzamerhand gaat de beslissende fase van de 1e klasse E beginnen. Maar het kan best zo zijn dat de diverse beslissingen pas op de laatste speeldag gaan vallen.  Zaterdag staan er weer mooie wedstrijden op het programma. Het is nu al te voorspellen dat de ranglijst er na afloop van die wedstrijden weer anders uit zal zien.

Gerrit Koers