Op zaterdag 2 december speelt SVZW thuis tegen Sparta Enschede. SVZW wil deze thuiswedstrijd winnend afsluiten.

Christelijke Voetbal Vereniging Sparta Enschede is opgericht op 21 april 1921.  De inmiddels 102 jaar oude vereniging heeft meer dan 1000 leden, spelend in 8 elftallen waaronder een damesteam bij de senioren, 43 teams bij de junioren en pupillen, alsmede een sectie zaalvoetbal met 8 teams. Sparta Enschede kent een rijke historie met  kampioenschappen en degradaties. Het voert te ver om die hier allemaal te beschrijven, maar in dit verband is het wel mooi om dit feit aan te halen; in 1987-1988 lukt het Sparta E om via het kampioenschap van de 3e klasse B (na een beslissingswedstrijd tegen SVZW) echt een stap omhoog te maken.  In competitie verband kwamen beide tegenstanders elkaar niet tegen de laatste jaren. Wel speelden ze regelmatig een oefenwedstrijd tegen elkaar. De trainer van Sparta Enschede is Tim Engbers. Als speler kwam hij ook twee seizoenen uit voor SVZW.  Sparta Enschede werd vorig seizoen kampioen in de 2e klasse J en promoveerde dus daardoor naar de 1e klasse. In die 1e klasse gaat het  goed met Sparta Enschede  gelet op de mooie  5e plek op de ranglijst.  Sparta speelde tot nu toe 9 wedstrijden en behaalde daarin 14 punten.  Afgelopen zaterdag won Sparta E met ruime cijfers van STEVO (5-1). Veel verschillende spelers hebben al gescoord dit seizoen, en daaruit blijkt dat Sparta E niet afhankelijk van een enkele speler die de goals moet maken.

SVZW speelde tot nu toe twee competitie thuiswedstrijden. Deze gingen helaas allebei verloren. Tegen NEO werd op het nippertje met 1-2 verloren.  Daarna werd er met 0-3 verloren van Hulzense Boys, een terechte nederlaag. Het is dus nu zaak om de volgende thuiswedstrijd in een goed resultaat om te zetten. Dat zou ook fijn zijn voor de trouwe SVZW supporters. Zaterdag jl. won SVZW met 1-2 van Achilles’12 in Hengelo. Een winst die werd behaalt met strijd en inzet. SVZW was de betere ploeg maar wist niet te scoren in de 1e helft. Dat lukte wel na de rust, maar er werd ook een gelijk maker geïncasseerd. Stefan Maat moest met een rode kaart de wedstrijd verlaten. Maar de overgebleven 10 gaven niet op en in de 87e minuut scoorde Freek Grondman de 1-2. En die stand werd niet meer uit handen gegeven. Het elftal heeft laten zien waartoe ze in staat zijn, hopelijk krijgt dit zaterdag een mooi vervolg. Sparta Enschede zal vast met een goed tactisch plan afreizen naar Wierden. Dat is trainer Tim Engberts wel toevertrouwd, want hij was als voetballer een middenvelder met een goed inzicht. Aan SVZW de taak om een antwoord te vinden op die strijdwijze zodat de punten in Wierden blijven.  Als het team vanaf de 1e minuut scherp en geconcerteerd begint dan moet het lukken om deze wedstrijd te winnen.  De aftrap van dit duel is om 14:45 uur op  Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.  Scheidsrechter Eddy de Gier is aangewezen als leidsman voor dit duel.

De overige wedstrijden van speelronde 10 (Hulzense Boys is vrij deze speelronde)

DOS’37- Achilles’12 (3)

DOS’37 beleefde een nare middag in Hulsen afgelopen zaterdag. Senna Niezink raakte zo zwaar geblesseerd aan zijn  knie dat de wedstrijd werd gestaakt. Ook van deze plek een spoedig herstel toegewenst. Achilles’12 wist niet te winnen van SVZW.  Nu dus proberen om te winnen in Vriezenveen. Voor trainer Kenan Durmusoglu is DOS’37 geen onbekende club, want hij was ook al twee seizoenen werkzaam voor de gastheren. Beide ploegen gaan allebei opzoek naar een driepunter, maar moeten uiteindelijk allebei genoegen nemen met 1 punt.

Dalfsen – DZC’68 (2)

Dalfsen is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Afgelopen zaterdag lukte dat ook niet, maar verliezen van WHC is iets wat tot nu elke tegenstander van deze club is overkomen. DZC’68 is bezig aan sterke reeks wedstrijden, en staat daardoor derde op de ranglijst. Wel werd DZC’68 in de beker door STEVO uitgeschakeld.  DZC’68 was de vrije ploeg in de afgelopen speelronde. Nu kijken of ze Dalfsen de sterke competitie serie een vervolg kunnen geven.  Gelet op de ranglijst lijkt Dalfsen kansloos, en gaan de punten naar Doetinchem.

NEO – WHC ( 3)

NEO behoort tot de betere teams in de 1e klasse H. Tot nu toe verloren ze nog maar 1 wedstrijd, dat was tegen FC Winterswijk. WHC weet nog niet wat verliezen is dit seizoen. Maar in NEO gaan ze een tegenstander ontmoeten die zich niet gauw gewonnen geeft. Het gaat een mooie wedstrijd worden in Borne. Tot de laatste minuut blijft het spannend, en na 90 minuten staat er een gelijke stand op het scorebord.

FC Winterswijk – Grol (1)

FC Winterswijk behoort tot de achtervolgers op WHC. Ze hadden daarom graag gewonnen van RKZVC, maar moesten met een gelijk spel genoegen nemen.  GROL verloor met ruime cijfers van NEO.  In deze streekderby gaan ze proberen om weer een overwinning bij te schrijven. FC Winterswijk won alle thuiswedstrijden tot nu toe in de competitie.  GROL zal de nodige weerstand geven, maar FC Winterswijk sluit deze wedstrijd winnend af.

STEVO – RKZVC (2)

STEVO moet deze week de 5-1 nederlaag tegen Sparta E zien te verwerken.  RKZVC verloor in de maand november nog geen competitie wedstrijd. Deze serie willen ze graag een nader vervolg geven in december.  Voor STEVO is de situatie heel anders, want zij hebben de laatste tijd geen punten meer weten te behalen.  Deze thuiswedstrijd moet het dan gaan gebeuren, maar RKZVC is in een betere vorm, en neemt de drie punten maar terug naar de Achterhoek.

Speelronde 10 staat op het programma voor het komende weekend. Vier wedstrijden worden gespeeld op de zaterdag, de overige twee staan voor de zondag gepland. Koploper WHC staat voor een lastige uitwedstrijd naar NEO in Borne.  Daarnaast staan er nu ook weer mooie streekderby’s op de planning.  In de voorbeschouwing  van de vorige week werd de hoop uitgesproken dat de weergoden zouden gaan meewerken. Dat deden ze niet echt, nu maar hopen dat ze het komende weekend wel wat gunstiger gestemd zijn.

Gerrit Koers