Zaterdag 29 augustus jl. stond voor SVZW de eerste bekerwedstrijd in de poule fase op de agenda. Tegenstander was Quick’20 in Oldenzaal. SVZW, dat Bas ter Hogt in warming up zag afhaken, begon goed aan de wedstrijd. De tegenstander werd goed onder druk gezet. Er ontstonden ook de nodige kansen, maar deze werden helaas niet benut. Een goede doelman van de gastheren en pech zorgden ervoor dat de rust stand 0-0 was. Grootste pechvogel was wel Frank Smit, die zijn uitstekende kopbal via de binnenkant paal weer het veld in zag stuiteren. De tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. SVZW dat de wedstrijd controleerde, en weer de nodige kansen kreeg. En toen trad in Oldenzaal ook de oude voetbalwet in werking; als je zelf niet scoort, dan gaat de tegenstander dat wel doen. Er werd een fout gemaakt bij het uitverdedigen, en Quick’20 benutte de kans koelbloeding. SVZW moest op jacht naar de gelijkmaker. Pas in de 89e minuut was het Luc Geelen die de 1-1 op het scorebord zette. De tijd was toen te kort om ook nog een tweede doelpunt te scoren.  En dus kon SVZW nog met 1 punt huiswaarts reizen.

Zaterdag 5 september staat de volgende bekerwedstrijd op programma. Om 17:00 is de aftrap op sportpark het Lage Veld in Wierden. Tegenstander Barbaros kwam afgelopen weekend ook in actie voor de beker.  Zij wisten met 4-3 te winnen van STEVO. Volgens het verslag van STEVO kwamen de doelpunten van Barbaros vooral tot stand doordat er veel fouten werden gemaakt in de omschakeling door de gastheren. Laat dat een waarschuwing zijn voor SVZW. Secuur spelen, anders krijg je dus zo een paar doelpunten om je oren. Aan de andere kant, Barbaros moest ook 3 tegendoelpunten incasseren, dus zij geven dus ook wel wat weg in verdedigend opzicht.  Voor de toeschouwers is het te hopen dat er zaterdag in Wierden ook veel doelpunten vallen. Maar het is wel de bedoeling dat SVZW uiteindelijk aan het langste eind trekt.  Door de KNVB is scheidsrechter  Wilfried van Schaik uit Goor aangewezen om deze wedstrijd te leiden.  Publiek is welkom, maar ook hier gelden speciale maatregelen i.v.m. de corona situatie in Nederland. Op de SVZW website staan de nodige maatregelen te lezen.