Zaterdag 19 september begint de competitie in de 1e klasse D voor zaterdagamateurs. SVZW begint met een uitwedstrijd naar Hierden.

Hierden is geen onbekende tegenstander voor SVZW. De afgelopen twee seizoenen kwamen beide ploegen ook tegen elkaar uit. Wel moet hierbij gezegd worden dat in het afgelopen seizoen Hierden niet thuis speelde tegen SVZW, want die wedstrijd werd ook geskipt door de corona maatregelen.  Er is wel wat veranderd aan de selectie van Hierden. Niet in de staf, want Henri Brink (Hoofdtrainer) en Bas de Raat (Assistent trainer) blijven verbonden aan v.v. Hierden.  De volgende spelers hebben  v.v. Hierden verlaten: Yorick Hogetoorn naar  vv Unicum, Laurens Brouwer naar ASV Dronten, Tim Brockhoff en Edwin Dekker zijn gestopt bij de A selectie en tenslotte John van Klompenburg die vertrok naar SVI uit Zwolle.  Nieuw in de selectie zijn:  Dani van Dijk, Jan Jurriën Hop,  Hayrullah Tekin, en Guido Franken, allen afkomstig van VVOG. Mustafa Kalkan, kwam over buurman Zwart-Wit ’63. Ook dit seizoen is de doelstelling van Hierden duidelijk: handhaven in de 1e klasse. Dat zal wederom een enorme klus worden. Vorig seizoen had Hierden het ook erg lastig in de 1e klasse, maar doordat de competitie werd stop gezet was handhaving toch een feit.  De 3 beker poule wedstrijden werden allemaal verloren. Er is dus nog wat werk te verzetten om op 1e klasse niveau te komen.

SVZW heeft een redelijke voorbereiding achter de rug. In veel wedstrijden was al wel zichtbaar dat er voetbal in de ploeg zit.  De volgende bekerronde werd ook bereikt. SVZW speelde maar 2 wedstrijden, omdat STEVO zich terug trok uit de beker, wegens corona perikelen.  Samen met Qiuck’20 gaat SVZW door naar de knock out fase van de beker. Afgelopen zaterdag speelde SVZW de laatste oefenwedstrijd voor de competitie.  TVC’28 uit Tubbergen was te gast in Wierden.  Met de rust stond SVZW met 3-0 voor door prachtige doelpunten van Yessin Maskoul, Dries Buimer en Robin de Jong. Die stand stond de 2e helft ook nog lang op het bord. Maar in 80e en 88e minuut scoorden de gasten uit Tubbergen twee keer. Maar het laatste woord was toch voor SVZW, want in de 90e minuut scoorde Dries Buimer de 4-2.  En nu dus op weg naar Hierden. Daar zal blijken welke spelers in de basis staan tijdens deze wedstrijd. Er zijn nog wat plekken waar de technische staf nog een keuze voor moet maken. Hoe die keuzes ook uitpakken, het moet wel mogelijk zijn om met 3 punten weer te vertrekken uit Hierden.  De wedstrijd begint om 15:00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Steve Oosterkamp.  Hierden is verplicht bezoekers te vragen om zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Op de site van Hierden staat een formulier dat u moet invullen en verzenden wanneer u de accommodatie van Hierden wilt bezoeken. https://www.vvhierden.nl/club-informatie/corona