Zaterdag 23 april speelt SVZW voor de tweede opvolgende week thuis. Na de derby tegen DOS’37 is nu Bennekom te gast in Wierden. Op dinsdag 26 april volgt dan de uitwedstrijd naar SDV Barneveld

Bennekom vertoeft net als SVZW in de middenmoot van de 1e klasse D.  Op dit moment heeft Bennekom 27 punten na 18 gespeelde wedstrijden. Op 9 oktober jl. stonden beide ploegen tegenover elkaar in Bennekom. Die wedstrijd eindigde toen in 1-1. In de eerste seizoenshelft draaide Bennekom, zoals ook door velen werd verwacht, mee aan kop van de ranglijst. Na de winterstop verloor Bennekom wedstrijden tegen medekoplopers en is daardoor afgezakt naar het midden van de ranglijst. Bennekom beschikt wel over een sterke selectie, dus tegenstanders moeten er 100% voor gaan om een resultaat tegen dit elftal te halen.  Met 6 gescoorde doelpunten is Niek van Ginkel de topscoorder in de selectie van trainer Aad van der Berg. Hij is nu voor het tweede seizoen de coach van de 1e selectie, en hij heeft ook al een contract voor volgend seizoen. Bennekom zal voor de winst naar Wierden komen. Want dan kunnen ze SVZW weer passeren op de ranglijst.

SDV Barneveld tegen SVZW stond voor 9 april op de kalender, maar werd toen afgelast. DE KNVB heeft nu bepaald dat de wedstrijd op 26 april zal worden gespeeld. Aanvang 20:00 uur. SDV Barneveld was bezig aan een goede serie wedstrijden na de winterstop. Hierdoor kwam de club in de kopgroep van de 1e klasse D terecht. Maar er lijkt wat zand in de motor te zijn gekomen. Op 26 maart werd de thuiswedstrijd tegen Nunspeet met 0-1 verloren. Pijnlijker was het verlies met 6-2 tegen DTS op 2 april. Afgelopen zaterdag ging het alweer wat beter, want uit tegen Bennekom werd met 1-1 gelijk gespeeld. SDV Barneveld zal er ongetwijfeld alles aan gaan doen om tegen SVZW een goed resultaat te halen want ook zij azen nog op een hogere plek op de ranglijst

Op dinsdagavond 12 april reisde SVZW af naar Veenendaal voor de wedstrijd tegen De Merino’s. Dit duel werd met 0-2 gewonnen. En zaterdag jl. won SVZW de derby tegen DOS’37 met 3-1. Lange tijd was SVZW de betere van de twee. Maar toen het in de 81e minuut 2-1 werd, was het nog even spannend. Uiteindelijk scoorde Frank Smit de 3-1.  Nu volgt de thuiswedstrijd tegen Bennekom. SVZW wil graag naar boven kijken op de ranglijst. Bij winst op Bennekom blijft SVZW op de 6e plaats staan. Deze wedstrijd is ook de tweede wedstrijdronde in de strijd om de 3e periode.  M.a.w. er is nog genoeg om voor te strijden dit seizoen. Thuiswedstrijden winnen is in elk geval belangrijk. SVZW moet het nog steeds doen zonder twee belangrijke aanvallers. Maar de overige spelers weten ondertussen heel goed wat ze moeten doen. Er zijn goede afspraken wat betreft de te volgen tactiek.  Tegen Bennekom zal het ook nodig zijn om samen de strijd aan te gaan. Want dit team heeft een verdediging die nog niet veel tegendoelpunten heeft moeten incasseren. De middenvelders van SVZW zien vaak wel wanneer er een gaatje is in de verdediging bij de tegenstander en zetten dan de SVZW spitsen aan het werk. Scheidsrechter Eddy de Gier zal om 14:45 fluiten voor de aanvang van deze wedstrijd op sportpark “Het Lage Veld’ in Wierden.

De overige wedstrijden van Zaterdag 23 april.

DOS’37 – DZC’68 (2)

Voor DOS’37 wordt de noodzaak om een wedstrijd te winnen steeds groter. Want de club wil graag in de 1e klasse blijven zonder nacompetitie. Het is te hopen dat het gaat lukken om meer te scoren. DCZ’68 is dan niet de tegenstander waar tegen je makkelijk scoort. Slechts 14 tegendoelpunten in 18 wedstrijden. Veel scoren doet deze ploeg ook niet, maar vaak is 1 doelpunt al genoeg voor de overwinning. Gelet op deze cijfers is de voorspelling dat DCZ’68 ook met een kleine overwinning vertrekt uit Vriezenveen.

KHC – DOS Kampen (1)

De tweede derby op rij voor KHC. 2e paasdag werd er gevoetbald tegen Go Ahead Kampen. Eindstand van de wedstrijd 2-2. Het lukte KHC niet om een 0-2 voorsprong over de streep te trekken. Ook DOS Kampen speelde in de laatste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen de Merino’s. Door deze resultaten hebben beide ploegen nog een aantal punten nodig om weg te blijven uit p/d strijd. Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden. In een derby weet je het nooit, maar gelet op resultaten van de beide opponenten moet KHC in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

De Merino’s –  CSV Apeldoorn (2)

De Merino’s heeft als doelstelling om in de 1e klasse te blijven. Er zal nog heel wat moeten gebeuren om deze doelstelling te halen. Zoals het er nu uitziet gaat de ploeg in nacompetitie uitkomen om handhaving te bewerkstelligen. CSV Apeldoorn heeft nog volop kansen op het kampioenschap. Het is wel zaak om wedstrijden te winnen, want op dit moment is er een kleine achterstand op koploper DTS.  In Veenendaal laat CSV Apeldoorn zien dat ze een goed team hebben. Winst voor de bezoekers.

Nunspeet – DTS Ede (3)

Nunspeet won de zeven laatste competitie wedstrijden allemaal. Hierdoor staat de ploeg nu 3e op de ranglijst en strijd volop mee om het kampioenschap. Ook DTS is bezig aan een enorme goede serie na de winterstop. Op dit moment zijn zij de koploper in de 1e klasse D. In Nunspeet gaat blijken of ze koploper kunnen blijven, of dat Nunspeet de sterkste is, en zij DTS voorbij gaan op de ranglijst. Moeilijk te zeggen wie op dit moment de sterkste is, vandaar een veilige voorspelling: een gelijkspel.

SDV Barneveld – Hierden (1)

SDV Barneveld wil graag weer een overwinning bij schrijven na de mindere resultaten van de laatste weken. Dat moet dan gebeuren in deze thuiswedstrijd. Hierden lijkt de ploeg te zijn waartegen winst mogelijk moet zijn, want zij zijn de rode lantaarndrager. Maar afgelopen zaterdag speelde Hierden met 0-0 gelijk tegen DCZ’68. Hieruit blijkt maar weer dat iedereen tegen iedereen punten kan halen in de 1e klasse.  SDV Barneveld moet in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

SVI – Go Ahead kampen (1)

SVI draait een prima seizoen. Met 25 punten uit 17 wedstrijden staat SVI mooi in de middenmoot van de 1e klasse D.  Bij Go Ahead Kampen is sprake van een wisselvallig seizoen. Het lukt maar niet om een paar wedstrijden achter elkaar te winnen. Hierdoor moet Go Ahead  zorgen dat het nog wat punten haalt, anders komt het nog in de p/d wedstrijden terecht. De druk in deze wedstrijd ligt dus bij de bezoekers.  SVI weet te profiteren van de druk bij Go Ahead Kampen, en schrijft 3 punten bij.

Zaterdag 23 april staat speelronde 19 op het programma. Dit is de tevens de 2e wedstrijdronde in de strijd om de 3e periode. Het is nog steeds enorm spannend in de 1e klasse D. Zowel boven als onderin kan er nog van alles gebeuren. Alle ploegen hebben geen enkel vrij weekend meer tot het einde van de competitie. Op dinsdag 10 mei staat er voor alle ploegen een inhaalwedstrijd op de agenda. Daarnaast hebben verschillende teams de komende tijd nog een doordeweekse inhaalwedstrijd af te werken. Het is dus ook belangrijk om op de juiste wijze met de gebruikte krachten om te gaan, anders dreigt het gevaar van veel blessures.

Gerrit Koers