Er zitten dit seizoen drie clubs uit Kampen in de 1e klasse E. SVZW is al twee keer in Kampen geweest, en gaat nu voor de derde keer, nu om tegen KHC te voetballen.

KHC is dit seizoen ook weer de tegenstander die heel moeilijk te verslaan is. Tot nu toe verloor KHC nog maar vier wedstrijden.  KHC won zeven wedstrijden en speelde negen keer gelijk. Resultaat van al die wedstrijden is dat KHC nu met 30 punten op de zesde plaats staat in de competitie.  Dat is een mooie plek in de middenmoot, maar door de versterkte degradatie van dit seizoen is de voorsprong op de nacompetitie 10e plek maar 5 punten.  KHC zal dus in de resterende 6 wedstrijden nog wel wat punten willen pakken om helemaal zeker te zijn van klasse behoud.   De twee laatst gespeelde wedstrijden in de competitie verloor KHC. Van stadsgenoot DOS en van Quick’20.   KHC zal tegen SVZW zeker punten willen pakken. Maar als de spelers terug denken aan de wedstrijd in Wierden worden ze daar vast niet vrolijk van. SVZW won toen met 4-1. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, dus beginnen de beide teams gewoon met 0-0. In Wierden scoorde Leroy Knol voor KHC. Met zeven doelpunten is hij ook de clubtopscoorder.  Opvallend bij KHC is dat inmiddels 12 spelers al een goal achter hun naam hebben staan. Dat geeft aan dat ze niet afhankelijk van enkele scorende spelers.  En dat laat ook zien dat KHC een sterk collectief heeft dat elke wedstrijd samen de strijd aan gaan.

SVZW deed afgelopen zaterdag hele goede zaken op de ranglijst. Door de 0-1 winst op Noordscheschut werd de 2e periode titel binnen gehaald. Daarnaast werd Quick’20 gepasseerd op de ranglijst. SVZW staat nu 1e in de competitie en heeft 2 punten meer verzameld. WHC staat derde met 4 punten minder. Er zijn nu nog zes wedstrijden te spelen. Dus er is nog niets beslist. SVZW moet op 22 april  op bezoek in Oldenzaal.  Maar het is nu zaak om te leven van wedstrijd naar wedstrijd.  Eerst alle focus op de wedstrijd tegen KHC. Want winnen van KHC lukt niet veel ploegen. Frank Smit heeft in 2023 zijn vizier heel scherp staan. Hij scoorde in alle competitiewedstrijden die SVZW speelde na de winterstop.  Deze serie nog uitbreiden zou heel mooi. Er zijn weer wat spelers terug gekeerd in de selectie, dus er zijn meer mogelijkheden voor trainer Joran Hendriks. Op dit moment zijn er drie spelers die door blessures voorlopig niet beschikbaar zijn.  Deze week nog even genieten van de behaalde 2e periodetitel en dan weer heel snel de focus op de competitie. Want als koploper weet je dat elke tegenstander graag van je wil winnen. Het gevoel van samen gaan voor een goed resultaat is erg aanwezig sinds de winterstop. En dat is heel mooi om te zien. Een periodetitel als beloning kan dat gevoel alleen maar versterken. De wedstrijd tegen KHC wordt gespeeld op Sportpark “De Venen” en begint om 14:45 uur.  Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Maximiliaan van der Lei.

De overige wedstrijden van zaterdag 15 april :

DOS Kampen – Heerenveen (1)

Dos Kampen slaagde er zaterdag net niet in om een punt te pakken tegen WHC. In blessuretijd scoorde WHC de beslissende treffer en eindigde de wedstrijd in 3-2. Heerenveen ging op bezoek bij Epe en speelde daar met 3-3 gelijk. Heerenveen hield daardoor 10 punten voorsprong op rode lantaarndrager Epe.  DOS Kampen zal willen winnen om in elk aansluiting te houden met de veilige 9e plek in de competitie. Heerenveen zal ook willen winnen om nog terecht te komen op een nacompetitie plek voor handhaving.  DOS Kampen moet met de steun van de eigen supporters in staat zijn om te winnen van Heerenveen.

Epe – Go Ahead Kampen (2)

Epe weet dat er wonder moet gebeuren om rechtstreekse degradatie nog te ontlopen. De achterstand op de 11e plek is nu al 17 punten. En dat met nog maar 6 wedstrijden te spelen. Go Ahead staat nu op de 5e plek en zou nog wel graag willen stijgen naar de top vier. Maar dan moet  je wel wedstrijden winnen.  Epe weet dat het voor de laatste kansen strijdt en kan niets anders doen dan gaan voor een driepunter. Go Ahead Kampen is dit seizoen wel wat wisselvallig, maar laat het zich niet gebeuren dat er wordt verloren in Epe.

Hulzense Boys – Quick’20 (2)

Hulzense Boys doet het laatste weken heel goed in de competitie.  Staat de club op laatste speeldag nog op de 9e plek, dan komen de Boys volgend seizoen ook weer uit in de 1e klasse. Quick’20 heeft de ambitie om dit seizoen te promoveren. Dat kan ook nog steeds. Maar sinds zaterdag is Quick’20 koploper af en moet dus zorgen dat ze wedstrijden blijven winnen. Hulzense Boys zal in deze Twentse Derby ongetwijfeld gaan voor een stunt door te winnen van de bezoekers.  Quick’20 heeft een prima team en dat moet in staat zijn om te winnen in Hulsen.

Noordscheschut – ASV Dronten (3)

Noordscheschut staat in de middenmoot, maar weet dat de achtervolgers heel dicht bij staan, en dat er nog steeds gevaar is dat ze in de nacompetitie terecht komen. ASV Dronten staat op de 4e plek. Het heeft de aansluiting met de kop een beetje verloren. De voorsprong op nummer 5 is nu 4 punten. ASV Dronten heeft dus alle kansen om als 4e te eindigen. Noordscheschut liet zaterdag tegen SVZW zien dat ze niet makkelijk te verslaan zijn. ASV Dronten gaat dat ook ondervinden. Resultaat is uiteindelijk een gelijkspel.

SVI – Achilles’12 (3)

SVI staat nu een rechtstreekse degradatieplek, maar er zijn nog mogelijkheden om te klimmen in de competitie. Achilles’12 staat twee plekken hoger met een voorsprong van 6 punten op de gastheren. Beide ploegen weten dat ze de tegenstander pijn kunnen doen door van elkaar te winnen. Het gaat een wedstrijd worden die bol staat van de spanning. Je mag niet verliezen, maar daarnaast moet je wel risico’s nemen want alleen een overwinning telt.  Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

WHC – DZOH (1)

WHC is door de resultaten in de laatste wedstrijden afgezakt naar plaats 3 op de ranglijst. Er was nog een kans op de 2e periodetitel voor WHC, maar door de winst van SVZW ging die prijs naar Wierden. DZOH doet het goed op dit moment. Zij staan bovenaan in de derde periode met 9 punten uit 3 wedstrijden. Doorgaan op deze weg leidt er toe dat DZOH zich gaat handhaven in de 1e klasse op een mooie middenmoot positie. WHC zal voor het eigen publiek een goede wedstrijd willen spelen, maar treft in DZOH een tegenstander die strijdt voor elke meter. Een gelijkspel is uiteindelijk het resultaat voor beide ploegen.

Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen voor de clubs in de 1e klasse E.  Er valt nog 1 periode titel, de derde, te winnen. DZOH staat nu alleen boven in de lijst voor de titel.  Daarnaast is de strijd om het kampioenschap enorm spannend. Voor het eerst dit seizoen is SVZW koploper. Maar de achtervolgers staan heel dichtbij. Onderin is het ook enorm spannend. Eigenlijk valt er niets te zeggen over de afloop van de handhavingsstrijd. Het komt erop neer dat op de 21e speeldag alle ploegen zullen gaan voor de punten. Allemaal hebben ze goede redenen waarom juist zij de punten goed kunnen gebruiken. De laatste speeldag is op zaterdag 3 juni. Alle ploegen komen nog 6 keer in actie. Zaterdag 6 mei staat als een inhaal / beker speeldag op de kalender. Iedereen weer heel veel plezier bij speelronde 21 in de 1e klasse E.

Gerrit Koers