Zaterdag 25 september gaat de competitie in de 1e klasse D van start. SVZW begint met uitwedstrijd tegen DZC’68 in Doetinchem.

Op 10 oktober 2020 werd de laatste competitie wedstrijd gespeeld in de 1e klasse D. Daarna werd de competitie stilgelegd om de inmiddels zeer bekende corona maatregelen. Op die laatste speeldag speelde DZC’68  thuis tegen DOS Kampen, en verloor toen met 2-5.  Nu bijna een jaar later zal DCZ’68 er alles aan doen om met een beter resultaat te beginnen aan het nieuwe seizoen.  DZC’68 is het seizoen begonnen met 4 oefenwedstrijden en aansluitend daaraan 3 wedstrijden in de bekerpoule. De eerste bekerwedstrijd werd er met 1-0 verloren tegen de Bataven. Maar de volgende twee wedstrijden werden allebei gewonnen met 5-0. De tegenstanders waren Concordia W en VIOD Doetinchem. Door deze resultaten is DCZ’68  door in de beker, samen met poulegenoot De Bataven. Ook dit seizoen is Jos van der Veen de trainer van DZC’68.  Het wordt zijn 3e seizoen in dienst van de club. Wat betreft wisselingen in de selectie, valt op dat er niet veel veranderingen zijn. Rik van der Eerden en Remy Raterink hebben de club verlaten.  Nieuwe spelers zijn:  Rik Vlutters, Fabian Mensah en Fatih Ilkhan.  DCZ’68 zal ook dit seizoen als doelstelling hebben om in elk geval een langer verblijf in de 1e klasse veilig te stellen.

SVZW speelde onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer, Joram Hendriks, de nodige oefenwedstrijden. Hierdoor kreeg de nieuwe staf een goed beeld van de selectie. Een selectie met drie nieuwe gezichten van buiten SVZW; Maarten Jansen, Stan Nijhuis en Alain Goury. Vanuit de eigen SVZW jeugd is Lars van Putten toegevoegd aan de selectie. Na de oefenwedstrijden speelde SVZW ook 3 wedstrijden voor de beker. De eerste twee werden allebei gewonnen, tegen Sparta Enschede, en tegen Eilermark uit Glanerbrug. Afgelopen zaterdag was de laatste bekerwedstrijd. In en tegen Winterswijk werd met 1-1 gelijkgespeeld. Beide ploegen waren voor aanvang van de wedstrijd al zeker van een plek in knock out fase van de beker. Dat is al een mooi begin van het seizoen. Maar uiteindelijk gaat het om de resultaten in de competitie.  Er zijn wat spier blessure gevallen binnen de spelersgroep, het is dus even afwachten wie er allemaal beschikbaar zijn tegen DCZ’68. Zeker is dat SVZW zal strijden voor een goed resultaat in Doetinchem. Er komen trouwens nog meer Wierdenaren naar sportpark Zuid, want om 12:30 is de aftrap van DZC’68 2 tegen SVZW 2. Om 15:00 uur begint dan de wedstrijd tussen de eerste elftallen. Scheidsrechter is de heer Jan de Vries. Er gelden nog steeds corona maatregelen, kijk dus eerst op de site van de thuisclub, voordat u afreist naar Doetinchem.

De overige wedstrijden van zaterdag 25-09-2021.

KHC – Nunspeet    

Hierden – Bennekom

SDV Barneveld – CSV Apeldoorn

SVI – De Merinos

Go Ahead Kampen – DOS Kampen

DOS’37 – DTS Ede

Direct al een paar mooie wedstrijden op het programma. Met natuurlijk als uitspringer de plaatselijke derby in Kampen.  Omdat het de eerste speelronde betreft dit keer nog geen voorspellingen bij de wedstrijden. Over een paar weken kunt u die ook verwachten.

Gerrit Koers