Zaterdag 18 mei staat speelronde 25 op de agenda in de 1e klasse H. STEVO ontvangt SVZW en wil graag winnen om de nacompetitie om handhaving te ontlopen. SVZW kan de drie punten heel goed gebruiken want dan blijft de kans aanwezig dat SVZW mag meedoen aan de nacompetitie om promotie.

STEVO (het is niet duidelijk waar de letters voor staan: “Steeds Vooruit“ wordt gezegd of “Strijdt Tot Eenheid Voor Overwinning”) wil zich graag handhaven in de eerste klasse. Rechtstreeks degraderen kan niet meer. Daarvoor zijn de 26 behaalde punten tot nu toe voldoende. Maar het is ook nog mogelijk om de veilige achtste plek op de ranglijst te bereiken. Daar staat op dit moment DOS’37 met 28 punten. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. STEVO wil de laatste twee wedstrijden, tegen SVZW en DOS’37 winnend afsluiten. En dan maar zien wat de concurrenten hebben gedaan in de laatste wedstrijden. Door de goede resultaten in de laatste wedstrijden is STEVO ook nog kanshebber voor de tweede periodetitel. Uit de drie laatste gespeelde wedstrijden haalde STEVO 7 punten. Afgelopen zaterdag werd er knap met 1-2  gewonnen van FC Winterswijk. Joes Masselink, de topscoorder van STEVO, scoorde de beide doelpunten. In Wierden eindigde de wedstrijd tussen de beide kemphanen in 2-2. Een gelijkspel is nu niet voldoende voor STEVO. Met hulp van de eigen aanhang gaat STEVO er alles aan doen om de punten in Geesteren te houden.

SVZW haalde uit de laatste 4 gespeelde wedstrijden 12 punten.  Begin april leek het erop dat SVZW misschien wel moest meestrijden om handhaving. Maar door de goede resultaten van de laatste weken hoeft SVZW niet meer naar onderen te kijken op ranglijst. Nu kan de blik naar boven worden gericht. SVZW heeft nu kansen om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie. SVZW was zaterdag dan ook blij met de winst van STEVO op FC Winterswijk. Want doordat er in Wierden met   3-1 werd gewonnen van RKZVC kon SVZW de vierde plaats op de ranglijst overnemen van de Winterswijkers.  De laatste weken kon SVZW steeds meer beschikken over topscoorder Frank Smit. Hij scoorde afgelopen weekend ook weer twee maal. Maar helaas moest hij vervangen worden als gevolg van blessure. Het is afwachten of hij zaterdag alweer beschikbaar is. SVZW moet in elk geval voor de winst gaan in Geesteren. Ook in de wetenschap dat op zaterdag 25 mei FC Winterswijk naar Wierden komt. SVZW heeft dus alles in eigen hand om de nacompetitie voor promotie te bereken. Dat zou een mooie bekroning zijn voor dit seizoen. De wedstrijd tegen STEVO zal worden gespeeld op sportpark ”De Peuverweide” in Geesteren. De aftrap is om 18:00 uur. 

De overige wedstrijden van zaterdag 18 mei (Sparta Enschede is vrij deze speelronde)

Achilles’12 – Dalfsen (1)

Achilles’12 speelt alleen nog voor de sportieve eer de laatste twee wedstrijden. Zij kunnen nog gaan voor de zesde plaats in de competitie. Dalfsen is al gedegradeerd en probeert nog om wat puntjes erbij te sprokkelen. Achilles’12 wil voor eigen publiek de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afsluiten. Dalfsen zal vast proberen om dat te verhinderen, maar Achilles’12 is de baas in eigen huis.

DZC’68 – Grol (1)

DZC’68 staat tweede op de ranglijst en is ook een grote kanshebber op de tweede periode. Grol staat nu op de 11e plek met maar 1 punt voorsprong op de 12 plek. Zakt Grol naar die plek dan is degradatie een feit. Een wedstrijd tussen deze twee ploegen uit Gelderland met grote belangen. Beiden kunnen de punten goed gebruiken. DZC’68 is een goede ploeg die in staat is om thuis te winnen van Grol.

FC Winterswijk – WHC (2)

FC Winterswijk is een van de ploegen die nog kans maakt om mee te doen aan de nacompetitie om promotie. De nederlaag van aflopen zaterdag tegen STEVO was in de race om die competitie niet handig. WHC werd afgelopen zaterdag de terechte kampioen in de 1e klasse H. Het is nu de vraag of WHC nog gemotiveerd is in de laatste wedstrijden. FC Winterswijk moet in deze wedstrijd voor de winst gaan. WHC speelt vrijuit en laat in de Achterhoek ook zien dat ze de terechte kampioen zijn.

Hulzense Boys – NEO (2)

Hulzense Boys kan zich geen punt verlies meer veroorloven want anders moet de ploeg zich zien te handhaven via de nacompetitie.  NEO heeft nog volop kansen om mee te doen aan de nacompetitie om promotie. Er staat voor beide ploegen dus heel wat op het spel in deze streek derby. Het draait uit op een spannende wedstrijd waarin NEO uiteindelijk er met de punten vandoor gaat.

RKZVC – DOS’37 (2)

RKZVC heeft nog 1 wedstrijd de kans om directe degradatie te ontlopen. Winst in deze wedstrijd is noodzakelijk en dan nog is de ploeg afhankelijk van de resultaten van Grol. DOS’37 leek lange tijd op weg naar een mooie en veilige middenmoot plek. Maar door de resultaten in de laatste wedstrijden is de ploeg toch in zwaar weer terecht gekomen. Er moet gewonnen worden in Zieuwent.  RKZVC gaat strijden voor de laatste punten. Maar het komt kwaliteit te kort om DOS’37 punten afhandig te maken.  De winst gaat naar de ploeg uit Vriezenveen.

Er staan nog twee speelrondes op de agenda in de eerste klasse H. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 18 en zaterdag 25 mei. De aftrap van al deze wedstrijden is om 18:00 uur. Het kampioenschap is nu definitief en terecht voor WHC. Dalfsen is de eerste degradant. De overige beslissingen vallen op de komende twee zaterdagen. Dan zal duidelijk zijn welke ploeg nog meer degradeert, en welke teams naar de nacompetitie gaan. De ploeg waar het om gaat in die strijd zijn RKZVC, Grol, STEVO, Hulzense Boys en DOS’37. Daarnaast zijn er ook vijf ploegen die nog kans maken om mee te doen aan de nacompetitie om promotie. Dat zijn DZC’68, NEO, SVZW, FC Winterswijk en STEVO. Voor die laatste ploeg geldt wel dat  men zich veilig moeten spelen in de strijd om handhaving. Er staan dus nog tweede spannende en interessante speelrondes op de planning. Iedereen heel veel plezier daarbij. En dat de beste ploegen mogen winnen.

Gerrit Koers