Zaterdag 03 oktober gaat SVZW op bezoek bij SVI.  Een tegenstander waar nog niet eerder tegen is gespeeld in competitie verband.

Sportvereniging Ittersum is opgericht op 28 augustus 1952 als een voetbalvereniging. Gemakshalve werd het eerste verenigingsjaar afgesloten op 1 september 1953 en zo komen we waarschijnlijk aan de officiële oprichtingsdatum van 1 september 1952. Aldus het begin van het historie overzicht op de website van SVI.  Vandaag de dag is SVI (één van) de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden. Deze leden zijn verdeeld over 11 seniorenteams, 4 A-juniorenteams, 5 B-juniorenteams, 8 C-juniorenteams, 7 D-pupillenteams, 10 E-pupillenteams en 11 F-pupillenteams. Daarnaast zijn er in de leeftijdscategorieën D, C en A meisjesteams. In 2019 promoveerde SVI naar de 1e klasse E. En in dit seizoen komt SVI dus uit in de 1e klasse D.  Het team staat voor eerst onder leiding van Bram Freie.  Hij kwam over van Hulzense Boys.  Dit is de eerste keer dat hij een club op 1e klasse niveau traint. SVI is goed begonnen aan de competitie. Eerst een gelijkspel uit tegen Bennekom, en zaterdag jl. werd er thuis met 4-1 gewonnen van De Merino’s.  In de beker werd de volgende ronde bereikt. Zaterdag dus de strijd met SVZW. Beide ploegen hebben 4 punten uit twee wedstrijden. De winnaar van deze wedstrijd neemt in elk geval voorlopig een voorsprong op de tegenstander.

SVZW speelde afgelopen zaterdag de 1e thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen. Dat was meteen de derby tegen DOS’37. Met in acht neming van de toen geldende corona maatregelen, keken de toegestane 250 toeschouwers naar een wedstrijd met veel strijd. DOS’37 was duidelijk naar Wierden gekomen met de instelling om het SVZW erg moeilijk te maken. En dat lukte ook, want SVZW had moeite om kansen te creëren. Maar uiteindelijk maakte SVZW in de laatste minuten van de wedstrijd het verschil. Bas ter Hogt was twee keer koelbloedig vanaf de penalty stip. Daarnaast scoorde Jesper Middelkamp de bevrijdende 3-1. Met deze winst op zak gaat de reis naar SVI in Zwolle. Een onbekende tegenstander. Maar de technische staf zal vast proberen om de nodige informatie te vinden die nodig is om te winnen van SVI. Daarnaast heeft de overwinning op DOS’37 gezorgd voor een positieve stemming binnen het elftal. SVI zal ongetwijfeld ook met veel passie aantreden tegen SVZW. Maar met de aanwezige kwaliteiten moet SVZW in staat zijn om deze wedstrijd te winnen. De wedstrijd op sportpark ‘de Siggels’ begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Bert Agricola. Helaas zal de wedstrijd moeten worden gespeeld zonder publiek, als gevolg van de nieuwe corona maatregelen.

De overige wedstrijden van zaterdag 03 oktober 2020.

Bennekom – SDV Barneveld (3)

Normaal gesproken is deze wedstrijd een mooie derby. Zonder publiek is het toch anders. Beide ploegen zijn nog op zoek naar de eerste winst in het nieuwe seizoen.  Ze hebben allebei ook nog niet verloren, maar speelden twee keer gelijk. Op papier is er dus nog niet veel verschil tussen de teams. Dat zal zaterdag op het veld ook zo zijn, en vandaar is de voorspelling een gelijk spel.

DOS’37 – Go Ahead Kampen (3)

DOS’37 speelde zaterdag een prima wedstrijd in Wierden, maar zag in laatste minuten een goed resultaat in duigen vallen. Go Ahead was thuis duidelijk te sterk voor Hierden en won met 3-0. Zij zullen deze uitwedstrijd ook graag willen winnen. Haalt DOS’37 tegen Go Ahead Kampen het niveau van afgelopen zaterdag dan is het zeer waarschijnlijk dat ze 1 punt overhouden aan deze wedstrijd.

DTS’35 – DCZ’68 (1)

De thuisclub had ongetwijfeld een andere seizoenstart in gedachte. Er staat nog maar 1 punt uit twee wedstrijden achter de naam van DTS’35. Dat kan ook gezegd worden van tegenstander DCZ’68. Bij winst in deze wedstrijd kun je als club dus mooi stijgen op de ranglijst. DCZ’68 heeft een andere selectie t.o.v. vorig jaar, en het is dus nog moeilijk in te schatten hoe sterk het elftal nu is. Van DTS’35 wordt verwacht dat ze bovenin kunnen meedraaien dit seizoen. Om die  verwachting waar te maken, moet je thuiswedstrijden in elk geval winnen.

DOS Kampen – CSV Apeldoorn (2)

DOS Kampen is goed aan de competitie begonnen. Na twee wedstrijden zijn zij de koploper in de 1e klasse D. Die positie willen ze vast nog graag vast houden. CSV Apeldoorn heeft ook de ambities om in de top van de ranglijst mee te draaien. Beide tegenstanders hebben nu 4 punten. Bij winst stijg je mee op de ranglijst. De verwachting is dan ook dat winnen het uitgangspunt is voor deze tegenstanders.  Uiteindelijk is CSV Apeldoorn toch de sterkste, en gaat met 3 punten weer naar huis.

Hierden – KHC  (2)

Hierden wil zich dit seizoen graag handhaven in de 1e klasse. Dat gaat misschien wel lukken, maar het zal elke week moeten knokken voor de punten. KHC wil dit seizoen graag beter voor de dag komen, dan afgelopen seizoen. Meedraaien in de middenmoot, en misschien nog een periode pakken, dan is het seizoen geslaagd. De start van KHC is in elk geval goed.  Hierden zal het KHC vast moeilijk proberen te maken, maar dat zal niet voldoende zijn. De punten gaan naar Kampen,

De Merino’s – Nunspeet (2)

De thuisclub leed zaterdag een zware nederlaag tegen SVI. De uitslag was 4-1. Deze week dus de scherven bij elkaar rapen. Nunspeet is deze competitie nog ongeslagen, maar wist nog geen wedstrijd te winnen. De thuis club moet zijn draai nog vinden in de 1e klasse D. Nunspeet weet uit vorige seizoenen al wat er gevraagd wordt in deze klasse. De verwachting is dan ook dat de bezoekers met de 3 punten naar huis gaan.

Zaterdag 3 oktober staat de derde speelronde in de 1e klasse D op het programma. Het is bij voorbaat al een bijzondere ronde. Want er mag geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. En dat is bijzonder spijtig, hoe begrijpelijk de corona maatregelen ook zijn. Wat voor invloed zal het spelen zonder publiek hebben? Het thuisvoordeel is nu opeens heel anders. Gelukkig dat er nog wel gevoetbald mag worden. Laten we hopen dat de maatregelen het gevraagde effect hebben, zodat we binnenkort weer allemaal kunnen gaan kijken bij de favoriete club.

Gerrit Koers.